Steven Gerrard bo v torek zvečer verjetno stisnil zobe, Fernando Torres pa ne bo zaigral za Liverpool. Foto: Reuters
Steven Gerrard bo v torek zvečer verjetno stisnil zobe, Fernando Torres pa ne bo zaigral za Liverpool. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho je lahko navdušen nad igrami svojih varovancev v Serie A, v Ligi prvakov pa je Inter znova v težavah. Foto: EPA
Nogometaši Seville
Nogometaši Seville bi si z zmago v Stuttgartu praktično že zagotovili uvrstitev v osmino finala. Foto: EPA
Khalid Boulahrouz in Markus Babbel
Trener Stuttgarta Markus Babbel je na udaru ostrih kritik po porazu doma s Schalkejem z 1:2. Foto: EPA
Theo Walcott
Theo Walcott res nima sreče. Foto: EPA

Proti Sunderlandu sta manjkala Steven Gerrard in Fernando Torres, Liverpool pa je klonil z 0:1 in za vodilnim Manchester Unitedom zaostaja že sedem točk. Mnogi strokovnjaki so jih že odpisali iz boja za angleško krono, ki jo neuspešno naskakujejo že 20 let. Pred reprezentančnim odmorom so varovanci Rafaela Beniteza klonili na Stamford Bridgeu z 0:2, v Ligi prvakov pa jih je Fiorentina odpravila z 2:0. Brez Gerrarda in Torresa so redsi nemočni, Španca tudi v torek zvečer zagotovo ne bo v postavi.

"Zdaj še ni čas, da bi govorili o naslovih. Nas zanima samo naslednja tekma. Najprej moramo premagati Lyon in izboljšati položaj v naši skupini, pridobiti moramo tudi samozavest pred nedeljsko tekmo proti Manchester Unitedu. Imamo dobro ekipo, skupiti moramo skupaj," je povedal branilec Jamie Carrgaher.

Tudi Lyon ima veliko težav
Lyon je v soboto doma šokantno klonil proti Sochauxu z 0:2. To je bil prvi poraz v letošnji sezoni za vodilno ekipo francoskega prvenstva. Sedemkratni francoski prvaki imajo velike težave v obrambi. Poškodovani so Jean-Alain Boumsong, Mathieu Bodmer in Cleber Anderson, vezist Jeremy Toulalan naj bi igral na položaju osrednjega branilca. V napadu bo osameljeni Lisandro Lopez.

"Liverpool je poleg Manchester Uniteda in Barcelone najboljši klub v Evropi. Trenutno so v manjši krizi, a kmalu se bodo pobrali," je dejal trener Lyona Claude Puel, ki je lahko po zmagah nad Fiorentino in Debrecenom zelo miren pred težkim gostovanjem na Anfieldu.

Bo Inter končno zmagal?
Barcelona bo gostila Rubin iz Kazana. Trener Pep Guardiola ima največ težav s poškodbami, manjkal bo Thierry Henry, tudi nastop Zlatana Ibrahimovića pa je močno vprašljiv. Švedski napadalec ni zaigral na sobotnem derbiju proti Valencii (0:0). Rusi so osvojili točko na domačem igrišču proti Interju. Milančani niso dobili že sedem tekem zapored v Ligi prvakov, v torek pa na San Siro prihaja kijevski Dinamo. Varovanci Joseja Mourinha so v odlični formi v italijanskem prvenstvu, Genoo so v gosteh nadigrali kar s 5:0.

Walcott bo spet počival mesec dni
V skupini H bo AZ Alkmaar gostil Arsenal. Napadalec Londončanov Theo Walcott bo zaradi operacije kolena z igrišč odsoten tri do štiri tedne. Na igrišča se je vrnil šele pred kratkim, saj ga je pred tem dva meseca pestila poškodba hrbta, zdaj pa bo znova odsoten. Walcott se je poškodoval pri zmagi s 3:1 nad Birminghamom, igrišče je na sobotni tekmi zapustil v 33. minuti igre. "Odsoten bo dlje časa kot smo mislili. Po prvih podatkih naj bi s treninga izostal le dva dni, potem pa so preiskave pokazale križno vez in Thea ne bo mesec dni," je dejal trener Arsenala Arsene Wenger.

3. krog, torek ob 20.45, skupina E:
DEBRECEN - FIORENTINA
LIVERPOOL - LYON


Lestvica:

LYON 2 2 0 0 5:0 6
FIORENTINA 2 1 0 1 2:1 3
LIVERPOOL 2 1 0 1 1:2 3
DEBRECEN 2 0 0 2 0:5 0




Skupina F:

BARCELONA - RUBIN KAZAN
INTER - DINAMO KIJEV


Lestvica:

BARCELONA 2 1 1 0 2:0 4
DINAMO KIJEV 2 1 0 1 3:3 3
INTER 2 0 2 0 1:1 2
RUBIN KAZAN 2 0 1 1 2:4 1




Skupina G:

GLASGOW RANGERS - UNIREA URZICENI
STUTTGART - SEVILLA


Lestvica:

SEVILLA 2 2 0 0 6:1 6
STUTTGART 2 0 2 0 2:2 2
UNIREA URZICENI 2 0 1 1 1:3 1
GLASGOW RANGERS 2 0 1 1 2:5 1






Skupina H:

AZ ALKMAAR - ARSENAL
OLYMPIACOS - STANDARD LIEGE


Lestvica:

ARSENAL 2 2 0 0 5:2 6
OLYMPIACOS 2 1 0 1 1:2 3
STANDARD LIEGE 2 0 1 1 3:4 1
AZ ALKMAAR 2 0 1 1 1:2 1