Andreju Ševčenku ni uspelo premagati Gregoryja Coupeta. Foto: EPA
Andreju Ševčenku ni uspelo premagati Gregoryja Coupeta. Foto: EPA
Diego Forlan (desno)
Takole je zadetek že v 1. minuti tekme, potem ko je Francesco Toldo ubranil strel Joseja Marije, dosegel Diego Forlan. Foto: Reuters

Lyon ni našel rešitve proti Milanovi obrambi in na 45. zaporedni tekmi šele tretjič ni zadel. Milan je imel na začetku več od igre. Razpoloženi Andrea Pirlo in neutrudni Gennaro Gattuso sta zasenčila Lyonovo vezno linijo, kjer je zaradi kazni manjkal Juninho.

Po dveh priložnostih Andreja Ševčenka, ko je njegova strela z nogama ubranil Gregory Coupet, je v 26. minuti prvič zapretil tudi Lyon. Dida je mojstrsko reagiral po prostem strelu Benoita Pedrettija in preusmerjeni žogi Johna Carewa. V 45. minuti je bil Coupet znova boljši v dvoboju s Ševčenkom.

V šahovskem drugem polčasu je imel edino polpriložnost Tiago. V 83. minuti je močno streljal z 20 metrov, vendar se Dida spet ni dal in žogo izbil v kot. Portugalec je tik pred koncem zaradi prekrška nad Kakajem prejel rumeni karton in na povratni tekmi ne bo smel igrati.

"V prvih 20 minutah smo nasprotnika preveč spoštovali in imeli smo srečo, da do odmora nismo zaostali. V nadaljevanju smo igrali precej bolje," je srečanje lepo opisal junak gostiteljev Coupet. Trener Gerard Houllier je napovedal, da bodo njegovi varovanci na povratni tekmi prihodnji teden prikazali boljšo predstavo. "Na začetku so bili fantje kot zamrznjeni," je dejal nekdanji strateg Liverpoola.

V Milanu bolj napeto
Na San Siru je Inter prizadejal Villarrealu prvi poraz v Ligi prvakov in povsem zasluženo zmagal. Že v 1. minuti je Rumeno podmornico po hitri akciji in ubranjenem strelu Joseja Marija v vodstvo iz bližine povedel Forlan. Interja hiter zaostanek ni šokiral, saj je že v 7. minuti po podaji Dejana Stankovića izenačil Adriano. Nasploh je Srb skupaj s Javierjem Zanettijem tvoril neustavljivo navezo na desni strani Interjevega napada.

S te je prišla tudi podaja za drugi gol, ko je Stankovićevo podajo spretno izkoristil Obafemi Martins. Izenačenju je bil najbližje Juan Roman Riquelme v 63. minuti, a je s prostega strela zadel le prečko.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:
LYON - MILAN 0:0

INTER - VILLARREAL 2:1 (1:1)
Adriano 7., Martins 54.; Forlan 1.

Torkovi tekmi:
ARSENAL
- JUVENTUS 2:0 (1:0)
Fabregas 40., Henry 69.

BENFICA - BARCELONA 0:0

Povratne tekme bodo 4. in 5. aprila.