Pabla Hernandeza je Marc Andre ter Stegen zadel v glavo, žoga pa je končala v mreži. Foto: EPA
Pabla Hernandeza je Marc Andre ter Stegen zadel v glavo, žoga pa je končala v mreži. Foto: EPA
Luis Enrique
Luisu Enriqueju se rotacija znova ni posrečila. Foto: EPA
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane ima po četrtem zaporednem remiju v vseh tekmovanjih kar nekaj razlogov za skrbi. Foto: EPA
Jan Oblak
Na vrhu La lige je zdaj Atletico z Janom Oblakom, ki je tudi letos najboljši vratar španske lige. Foto: EPA

Drugo leto zapored je Barca zapustila Balaidos brez točk. Tudi lani je ob pravem polomu prejela štiri gole (4:1), tokrat je bil poraz znosnejši (4:3), a z igro so Katalonci razočarali. Neuspeh je bil predvsem posledica nezbranosti in individualnih napak posameznikov. Najbolj izpostavljen je Marc Andre ter Stegen, čeprav je zelo slabo tekmo znova odigral Jeremy Mathieu, neprepoznaven je bil Sergio Busquets

Nemški vratar, ki je letos ob odhodu Claudia Brava dokončno postal Barcina številka ena, je ob zaostanku s 3:2, ko je gostom končno stekla igra, naredil veliko neumnost. Ko je skušal žogo v na videz nenevarni situaciji podati Jordiju Albi na levo stran, namesto da bi jo poslal na desno ali komu po globini, je v glavo zadel Pabla Hernandeza, žoga pa je končala v mreži.

"Borili smo se do konca. Četrti gol je popolnoma moja krivda in opravičujem se soigralcem za to potezo," je povedal 24-letni ter Stegen in dodal, da kljub temu ne bo spreminjal načina svoje igre. "Želel sem podati Jordiju Albi. To je napaka, ki se ne sme zgoditi. Znova se opravičujem ekipi, ki se je borila do konca. Če ne bi naredil te napake, bi morda celo zmagali. To je moja krivda. Ta poraz boli, a moramo nadaljevati. Zdaj je na vrsti reprezentančni premor, potem pa bomo skušali nadaljevati po poti, na kateri smo bili predtem."

Luis Enrique: Predvsem sem za poraz kriv jaz
Soigralci po tekmi niso želeli izpostavljati vratarjeve napake. Busquets je tako na primer prevzel velik del krivde nase, Gerard Pique, ki je dosegel dva gola, a tudi zgrešil z glavo pri zaostanku s 4:3 tik ob koncu, pa je dodal: "Bi Marc lahko tvegal manj? Seveda, a način, na katerega igra, nam daje veliko in v večini je tako tveganje dobro za nas. Mora nadaljevati tako igranje."

Kritik je bil deležen tudi Luis Enrique, ki je znova precej rotiral s postavo. Trener Barcelone je stopil v bran vratarja, branil pa je tudi svojo odločitev, da na primer na rezervni klopi pusti Andresa Iniesto, ki je sicer v drugem delu močno poživil igro: "Za poraz smo odgovorni vsi. Predvsem sem kriv jaz. Jaz sem odgovoren za moštvo. Zdaj se moramo pobrati. Za nas je bila to zelo pomembna tekma, saj bi lahko prišli na vrh, a priložnosti nismo izkoristili. Barcelonini vratarji morajo tvegati. Vsa ekipa je izgubila in moramo se popraviti."

"Dobro smo začeli tekmo. Zadovoljen sem bil s prvimi 15 minutami, nato pa smo padli in nismo več našli ritma. Izgubljali smo dvoboje, v katerih so bili boljši od nas. V drugem polčasu smo skušali spremeniti stvari. Imeli smo priložnost, da se vrnemo. Ko je kazalo že dobro, pa smo dobili četrti gol, ki me sploh ni presenetil, glede na to, kako se je tekma razpletala. To nas je uničilo, a ekipa se je vseeno še naprej borila in imela celo dve priložnosti za izenačenje. Ne moremo biti zadovoljni, saj smo zapravili tri pomembne točke," je dodal Lucho.

Zidane napovedal spremembe
Nov spodrsljaj si je privoščil tudi Real, ki je na domači zelenici remiziral z Eibarjem (1:1). To je bil tretji zaporedni remi kraljevega kluba v španskem prvenstvu, skupaj pa že četrti zapored. "Ne, nismo v krizi. Smo šele oktobra in ne moremo kar noreti. Seveda se nekaj mora spremeniti, saj smo tretjič remizirali v La ligi. Analizirali bomo stvari in po reprezentančnem premoru bodo potrebne spremembe, saj tako ne moremo nadaljevati," je ostal miren Zinedine Zidane.

Real ima težave s poškodbami. Če se odsotnost Jamesa Rodrigueza ne pozna bistveno, pa je velika vrzel nastala po poškodbah Casemira in Luke Modrića. "V prvem polčasu sploh nismo igrali, Eibar pa je in je prevzel pobudo. Drugi polčas je bil boljši, kar je nekaj, kar prevečkrat povem v zadnjem času. Verjamem v trdo delo in v kakovost te ekipe. Če vložimo trdo delo, potem kakovost pride do izraza. V prvem delu tekme moramo igrati intenzivneje. Mislim, da nam ne manjka kreativnosti, saj imamo Kovačića in Isca, bolj pogrešam intenziteto in agresivnost," je dodal Zidane, ki je potrdil, da je bil med tekmo prisiljen v menjavi Karima Benzemaja, ki se je poškodoval, in Raphaela Varana, ki je prejel močan udarec.

Vodstvo je tako prevzel Atletico Madrid, ki je z 2:0 v gosteh odpravil Valencio. Jan Oblak tako še naprej odlično brani in je znova ohranil mrežo nedotaknjeno. V La ligi je letos dobil le dva gola. Atletico ima s tremi remiji enako število točk kot Real (15), tretja je Sevilla s 14 točkami, Barca, ki je klonila že drugič, pa jih ima 13.