Nemškemu selektorju Joachim Löw gotovo ni vseeno, kaj se dogaja z nemškim hotelom blizu Pretorie. Foto: Reuters
Nemškemu selektorju Joachim Löw gotovo ni vseeno, kaj se dogaja z nemškim hotelom blizu Pretorie. Foto: Reuters

Zaplet poskuša zdaj rešiti Mednarodna nogometna zveza (Fifa) v sodelovanju z organizatorji prvenstva. Fifa je podpisala pogodbo s hotelom Velmore, čeprav so njegovi lastniki vedeli, da nimajo ustrezne dokumentacije in da ne morejo sprejemati gostov.

"Ne bom vam lagal, nimamo dokumentacije," je ameriški tiskovni agenciji Associated Press v petek odkrito, brez dlake na jeziku, priznal lastnik hotela Emil Keyser.

Rešitev, kot kaže, začasno uporabno dovoljenje
V nemški reprezentanci ne razmišljajo o spremembi kraja nastanitve v Južni Afriki in upajo, da bodo lahko prebivali prav v tem hotelu. V nogometni organizaciji upajo, da bo lokalna skupnost imela posluh in bo vendarle izdala dovoljenje za obratovanje omenjenemu hotelu.

Lastnik hotela se izgovarja na velik porast gradenj zaradi svetovnega prvenstva, ko je treba graditi hitro, s čimer pa se ne sklada dolgotrajno pridobivanje dovoljenj. Kot kaže, vendarle obstaja luč na koncu predora, saj bo lastnik zaprosil za začasno uporabno dovoljenje. Na eno oko pa nameravajo zamižati v lokalni upravi in na policiji, če bo hotel ustrezal vsem varnostnim standardom.