Foto:
Foto:
Napeto je bilo tudi pred stadionom.
Policija je aretirala osem vročekrvnežev.

Med kratko slovesnostjo v spomin na žrtve izpred 20 let, ko je pred finalom Pokala prvakov med Juventusom in Liverpoolom umrlo 39 ljudi (večinoma Italijanov), je med navijaškima skupinama na stadionu poletelo precej predmetov.

Okrepljene policijske enote so domače navijače že pred tekmo (0:0) s solzivcem pregnale izpred stadiona, kjer so zažgali nekaj vozil, med njimi tudi policijskega.

Privrženci Juventusa, ki kljub ponujeni roki sprave, nikakor ne morejo pozabiti dogodkov pred 20 leti, so se oboroženi s palicami in steklenicami odpravili tudi pred hotel, kjer so bili nastanjeni Angleži. Prišlo je le do besedne vojne, po prihodu policije pa so se Italijani razbežali. V nekem baru je bil z basebalsko palico pretepen navijač Liverpoola.

Po tekmi je policija gostujoče navijače na stadionu zadržala skoraj do polnoči, nato pa so jih v koloni ob spremstvu policijskih vozil prepeljali na letališče.

Za varnost je skrbelo okrog 900 policistov, ki so aretirali osem Juventusovih navijačev. Angležem so oblasti pred prihodom v Torino svetovale, naj se zadržujejo v posebno določenih okrožjih in naj ne nosijo klubskih znakov. Prodaja alkohola je bila prepovedana 48 ur pred srečanjem.

Le dan pred tem je bilo v Italiji prav tako zaradi navijaških izgredov prekinjeno srečanje med Interjem in Milanom.