Theodore Theodoridis je novi generalni sekretar Evropske nogometne zveze (Uefa). Foto: Reuters
Theodore Theodoridis je novi generalni sekretar Evropske nogometne zveze (Uefa). Foto: Reuters

Med prvimi nalogami je bilo imenovanje generalnega sekretarja. To je pričakovano postal Grk Theodore Theodoridis.

Theodoridis je že začasno opravljal to funkcijo, potem ko je prejšnji generalni sekretar Uefe Gianni Infantino februarja prevzel naloge predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Izvršilni odbor pod Čeferinovim vodstvom je Theodoridisu podelil polna pooblastila. S tem se je tudi uradno začelo delo Čeferina pri Uefi.

Finale Lige prvakov 2018 v Kijevu
Med pomembnimi vprašanji, ki se jih je lotil Čeferin po imenovanju za novega predsednika Uefe, je bil tudi izbor gostiteljice finala nogometne Lige prvakov leta 2018. Čast gostiti sklepno dejanje najpomembnejšega klubskega nogometnega tekmovanja je pripadla Kijevu. Ukrajinska prestolnica bo finale Lige prvakov pripravila kljub izraženim pomislekom glede še nerešenega ozemeljskega spora z Rusijo.

Superpokal bo v Talinu
Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, bo finale Lige prvakov v Ukrajini potekal 26. maja, le nekaj tednov pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo od 14. junija do 15. julija 2018 gostila Rusija. Estonska prestolnica Talin pa bo prizorišče Uefinega super pokala. Ta bo 18. avgusta 2018. Prizorišča finalnega tekmovanja Evropske lige leta 2018 še niso izbrali.