Zadnje štiri sezone je Thiago Alcantara igral za Liverpool. Foto: EPA
Zadnje štiri sezone je Thiago Alcantara igral za Liverpool. Foto: EPA

"Vedno bom pripravljen vrniti, kar mi je bilo dano. In hvaležen sem za čas, ki sem ga preživel. Hvala, nogomet. In hvala vsem, ki ste me spremljali in mi pomagali na poti, da postanem boljši igralec in človek. Se vidimo kmalu," je sporočil Thiago, ki je leta 2011 z Barcelono osvojil Ligo prvakov. Štirikrat se je veselil tudi naslova španskega prvaka (2009, 2010, 2011 in 2013).

Ob Liverpoolu, s katerim je zaigral v finalu Lige prvakov maja 2022, in Barceloni je Thiago igral tudi za Bayern, s katerim je tudi osvojil Ligo prvakov avgusta 2020. Sedemkrat zapored je tudi dvignil "solatni krožnik" za zmago v Bundesligi (2014-20).

Guardiola: Thiago ali nič
Thiago je kultni status v Münchnu dosegel tudi zaradi izreka takratnega Bayernovega trenerja Pepa Guardiole, ki je leta 2013 zahteval njegov nakup: "Thiago ali nič!" Bavarci so nato za vezista odšteli 25 milijonov evrov.

Ni se dogovoril z Girono
Po izteku pogodbe v Liverpoolu 30. junija je največ zanimanja pokazala Girona, ki je preteklo sezono v španskem prvenstvu končala na tretjem mestu in bo jeseni igrala v Ligi prvakov. Do dogovora ni prišlo.

Med letoma 2011 in 2021 je odigral 46 tekem za špansko reprezentanco in dosegel dva zadetka. Zaradi poškodbe je moral izpustiti evropsko prvenstvo leta 2012, ko je Španija osvojila naslov.