Zlatko Dedič je bil najdejavnejši nogometaš na sobotni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Dedič je bil najdejavnejši nogometaš na sobotni tekmi. Foto: MMC RTV SLO
Peter Čech
Peter Čech je v Ljudskem vrtu ostal nepremagan. Foto: MMC RTV SLO
Jasmin Handanovič
Jasmin Handanovič je po tekmi takole delil avtograme. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek
Matjaž Kek in njegovi varovanci so z mislimi že pri Severni Irski. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski navijači so v Ljudskem vrtu spet pripravili veličastno ozračje. Foto: MMC RTV SLO
Delitev točk v Ljudskem vrtu

Jasmin Handanovič ob kvalifikacijskem debiju ni imel dela, Zlatko Dedič pa je imel najlepšo priložnost za zadetek. Oba sta bila s točko proti Čehom napol zadovoljna.

Vratar italijanskega drugoligaša Mantove je bil ob strelu Milana Baroša v 24. minuti nemočen, a ga je rešila vratnica, drugače pa mu ni bilo treba niti enkrat posredovati. Dedič, ki tudi igra v Italiji pri Frosinoneju, je v 40. minuti po najlepši akciji na tekmi za las streljal mimo vrat Petra Čecha. 24-letni Primorec je bil nevaren tudi v nadaljevanju, vendar konca tekme ni dočakal na zelenici, saj ga je v 67. minuti zamenjal Zlatan Ljubijankič. Kaj sta Handanovič in Dedič povedala po petem srečanju slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo?


Zlatko Dedič o tekmi:
Pomembno je, da nismo izgubili, saj smo tako še vedno povsem v igri za uvrstitev na SP. Teren je bil težek, morali smo malo preskakovati igro, vendar mislim, da nam je šlo kar dobro. Zadovoljen sem z igro cele reprezentance. Pričakovali smo, da se Čehi ne bodo odprli in igrali napadalno. Kdor bi danes dosegel prvi zadetek, bi verjetno tudi zmagal. Lahko rečemo, da smo napol zadovoljni. Glede na tisto, kar smo pokazali, smo si danes zaslužili zmago, a žal ni šlo. Razpoloženje v slačilnici je bilo po tekmi dobro, ker vemo, da imamo še eno priložnost v sredo.

O dveh najlepših priložnostih:
Pri najlepši priložnosti na tekmi mi je bil Čech čisto pod nogama. Nisem še videl posnetka, ampak mislim, da sem moral narediti tisto, kar sem naredil. Žoga je pač namesto v gol šla mimo njega. Bil sem jezen, ker je bila velika priložnost, po kateri bi lahko prišli v vodstvo in bi bilo potem v nadaljevanju gotovo lažje. Vendar ta priložnost je že preteklost, treba je gledati naprej. Pri priložnosti v drugem polčasu sem videl Novakoviča samega. Mislim, da je bil v boljšem položaju, kot sem bil jaz. Odločil sem se za podajo. Na žalost se ni izteklo najboljše.

O menjavi:
Imel sem ogromno volje in vsak igralec si želi vedno igrati. Odločitev selektorja pa je njegova in jo spoštujem kot vedno.

O navijačih:
Navijači so pripravili enkratno vzdušje. Upam, da se bo tako nadaljevalo, saj so naš dvanajsti igralec. Gotovo nam bodo pomagali do pomembnih uspehov. Jaz bom poskušal zadovoljevati navijače še naprej, upam da tudi s kakšnim golom.

O sredini tekmi proti Severni Irski:
V sredo bo v Belfastu še ena zelo težka tekma. Najpomembneje je, da se zelo dobro spočijemo in naberemo čim več moči ter nato gremo v boj tako kot vedno. Osebno se zelo dobro počutim, zato upam, da bom dobil priložnost tudi v sredo. Upam, da bo še boljše, kot je bilo danes.


Jasmin Handanovič o tekmi:
Fantje so odigrali na vrhunski ravni, saj Čehi razen tiste vratnice sploh niso streljali na vrata. Mislim, da smo si zaslužili celo več kot točko, ki pa je vseeno pozitiven rezultat.

O "tremi" pred tekmo:
Tekmo sem začel kot vsako drugo, ni bilo nervoze. Ponoči sem dobro spal (smeh). Poskušal sem se čim bolj osredotočiti in pripraviti na vse. Čehi so me razočarali ... Vesel sem, da je bilo tako, ker nisem imel dela.

O bratrancu Samirju:
Samir mi še ni čestital, saj sem pravkar prišel iz garderobe. Še en teden bo ostal v Barceloni na rehabilitaciji. Včeraj sva se slišala, a mi ni dajal kakšnih nasvetov, saj se redko pogovarjava o tekmah. Dobro veva, kaj morava narediti. Vsak ima svoj način priprave. Le srečo mi je zaželel.

O navodilih ob odmoru:
Selektor nas je med polčasoma opozoril na nekaj malenkosti v obrambi in na sredini igrišča. Dejal je, da bo prišla še kakšna priložnost, ki jo bo treba izkoristiti. Dočakali smo jo, zmanjkalo je tudi nekaj sreče, da bi dosegli zadetek. Na koncu smo ostali nekako z mešanimi občutki. Igrali smo proti dobri reprezentanci, ki pa na igrišču ni pokazala veliko.

O Severni Irski:
Severni Irci igrajo zelo trd nogomet, zelo so kompaktni, zelo se držijo skupaj. Bo zelo težko, ampak mislim, da se jih da presenetiti, če ne bomo preveč divjali, igrali v obrambi, tako kot danes, in čakali naše priložnosti. Te se nam bodo gotovo ponudile, tako kot so se proti Čehom. Treba jih bo samo izkoristiti.

M. R.

Delitev točk v Ljudskem vrtu