Lukas Podolski je zadel za 2:0, v sredo se bo srečal s starimi znanci, saj na stadion Emirates prihaja evropski prvak Bayern. Foto: EPA
Lukas Podolski je zadel za 2:0, v sredo se bo srečal s starimi znanci, saj na stadion Emirates prihaja evropski prvak Bayern. Foto: EPA
Steven Gerrard
Steven Gerrard je bil zanesljiv z bele točke. Foto: EPA
Danny Welbeck in Wayne Rooney
Wayne Rooney, ki je poleti želel zapustiti Old Trafford, se je odločil, da bo podaljšal pogodbo do leta 2019. Foto: Reuters

Prejšnjo soboto so izbranci Arsena Wengerja doživeli pravi polom na Anfieldu (5:1), že po 20 minutah je bilo 4:0. Tokrat so na stadionu Emirates pokazali popolnoma drugačen obraz in se zasluženo prebili med osem najboljših.

Oxlade Chamberlain junak srečanja
Gostje so znova začeli odločno. Daniel Sturridge je že v 2. minuti ogrel dlani vratarja Lukasza Fabianskega. Še bolj vroče je bil pred vrati Arsenala v 5. minuti, ko je Sturridge švignil mimo Pera Mertesackerja in z desne strani zadel zunanji del mreže. Gostitelji so povedli ob prvi resni akciji po četrt ure igre. Strel Yaye Sanoga je uspelo Stevenu Gerrardu ustaviti, žoga se je odbila na nogo Alexa Oxlada Chamberlaina, ki jo je z močnim strelom poslal v mrežo.
Takoj na začetku drugega polčasa je imel veliko priložnost Suarez, a se je izkazal Fabianski. Kazen je prišla v naslednji akciji, hitri Oxlade Chamberlain je ušel po desni strani in v sredini lepo našel Lukasa Podolskega, ki je z natančnim strelom matiral Brada Jonesa. Redsi so se vrnili v igro po uri igre, ko je Podolski v kazenskem prostoru podrl Suareza, z bele točke pa je bil natančen Gerrard.

Webb ni hotel še drugič pokazati na belo točko
V zadnje pol ure je Liverpool vse moči usmeril v napad. Fabianski je imel ogromno dela, zaustavil je nevarna poskusa Sturridga in Suareza. V 63. minuti je Oxlade Chamberlain podrl Suareza v kazenskem prostoru, prekršek je bil precej očitnejši kot pri prvi najstrožji kazni, a tokrat Webb ni stegnil desnice proti beli točki. V zaključku sta bila blizu izenačenja še Coutinho in Daniel Agger, a je topničarjem uspelo zdržati in se bodo v četrtfinalu pomerili z Evertonom.

Rooney bo podpisal novo dolgoročno pogodbo Wayne Rooney bo prihodnji teden podpisal petinpolletno podaljšanje pogodbe z Manchester Unitedom, prejel bo okoli 300.000 britanskih funtov na teden. 28-letni angleški reprezentant bo na Old Traffordu ostal do junija 2019, trenutna pogodba bi se iztekla poleti 2015, zdaj prejema 250.000 funtov na teden. Rooney je član rdečih vragov že vse od leta 2004, lani poleti pa se je veliko govorilo o njegovem odhodu. Novi trener David Moyes se je zavzel za podaljšanje sodelovanja z napadalcem.

Angleški pokal FA, osmina finala:
SUNDERLAND - Southampton 1:0 (0:0)
Gardner 50.

Cardiff - WIGAN 1:2 (1:2)
Campbell 27.; McCann 18., Watson 40.

MANCHESTER CITY
- Chelsea 2:0 (1:0)
Jovetić 17., Nasri 67.

EVERTON
- Swansea 3:1 (1:1)
Traore 5., Naismith 65., Baines 73./11-m; De Guzman 16.

SHEFFIELD UNITED
- Nottingham Forest
3:1 (0:1)
Coady 66., Porter 90./11-m, 92.; Paterson 28.

ARSENAL
- Liverpool 2:1 (1:0)
Oxlade Chamberlain 16., Podolski 47.; Gerrard 59./11-m

Arsenal: Fabianski, Jenkinson, Monreal, Arteta, Mertesacker, Koscielny, Oxlade-Chamberlain (76./Gibbs), Flamini, Sanogo (88./Giroud), Özil, Podolski (69./Santi Cazorla).

Liverpool: Jones, Flanagan, Cissokho (62./Henderson), Gerrard, Škrtel, Agger, Allen, Coutinho, Sturridge, Suarez, Sterling.

Sodnik: Howard Webb




BRIGHTON - HULL 1:1 (1:0)
Ulloa 30.; Sagbo 85.

Preloženo:
SHEFFIELD WEDNESDAY - CHARLTON


Četrtfinale, 8./9. marca:
ARSENAL - EVERTON

BRIGHTON/HULL CITY - SUNDERLAND

SHEFFIELD UNITED - SHEFFIELD WEDNESDAY/CHARLTON

MANCHESTER CITY - WIGAN