Daniel Carvalho je silovito sprožil s prostega strela in premagal Jensa Lehmanna. Foto: Reuters
Daniel Carvalho je silovito sprožil s prostega strela in premagal Jensa Lehmanna. Foto: Reuters
Thierry Henry
Thierryja Henryja je v Moskvi zeblo v roke, saj je termometer kazal le stopinjo nad ničlo. Foto: Reuters
Lisandro Lopez in Bruno Morais
Lisandro Lopez (levo) se je izkazal z dvema goloma. Foto: EPA
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy je zabil zadnji žebelj v krsto Steaue. Foto: EPA
Kenny Miller
Kenny Miller je potopil ladjo Benfice. Foto: EPA
John O'Shea
John O'Shea je srečno dosegel svoj prvi zadetek v evropskih tekmovanjih. Žoga se je v mrežo odbila od njegove desne noge. Foto: Reuters
Kaka se je po mojstrovini znašel v objemu Filippa Inzaghija in Cafuja. Foto: Reuters

Mož odločitve v dvoboju dveh do tega kroga neporaženih moštev je bil Daniel Carvalho, ki je v 24. minuti zadel s prostega strela z roba kazenskega prostora. Thierry Henry je v 86. minuti dosegel izenačujoči zadetek, a si je Francoz pred tem pri ustavljanju žoge pomagal z roko, zato je bil zadetek razveljavljen. Španski sodnik Manuel Mejuto Gonzalez je že v prvem polčasu razveljavil gol brazilskega napadalca Vagnerja Lova, ki je bil v nedovoljenem položaju.

Moskva "neprijazna" za Arsenal
Varovanci Arsena Wengerja so imeli jalovo terensko premoč (57:43 v posesti žoge), saj nikakor niso znali prebiti dobro organizirane obrambe domačih. Precej nemira je v vrste Londončanov vnašala tudi brazilska napadalna trojka Carvalho-Dudu-Love. Moskovčani so se z drugo zmago zavihteli na vrh skupine G, medtem ko je Arsenal doživel prvi poraz po šestih zaporednih zmagah na vseh tekmovanjih. Moskva za Topničarje ostaja neprijetna "destinacija". Od leta 1982 so na treh gostovanjih dvakrat izgubili in enkrat remizirali.

Wenger je za poraz okrivil slabo igrišče in nekaj spornih sodniških odločitev, še posebej tisto, ko je Henry izenačil. "Zadetek je bil čist. Včasih sodniki razveljavijo regularne zadetke zato, ker stvari ne vidijo," je bil piker Wenger.

Porto še lahko upa
Možnosti za napredovanje iz skupine G je s prvo zmago ohranil Porto. S 4:1 je ponižal Hamburgerja SV, ki ostaja brez točke. Dvakratni strelec pri gostiteljih je bil Lisandro Lopez, Nemci pa so častni gol zabili v 89. minuti.

Lyon še brez zadetka v svoji mreži
Povsem drugače kot CSKA se je odrezal drugi klub iz nekdanje Sovjetske zveze, ki je igral v torek. Kijevski Dinamo je doma z 0:3 položil orožje proti Lyonu, ki tudi na tretji tekmi ni prejel zadetka. Juninho je Francoze povedel v vodstvo s svojim zaščitnim znakom, izvrstnim prostim strelom, ki je končal v zgornjem desnem kotu. Še v prvem polčasu je na 2:0 povišal Kim Källström po samostojnem prodoru, končni izid pa je v 50. minuti postavil Florent Malouda z glavo po Juninhovem strelu iz kota.

Mojstrovina van Nistelrooya
Na drugem srečanju skupine E Real ni imel težav v Bukarešti pri Steaui. Zmaga s 4:1 je hitro vrnila mir v "hišo" po sobotnem porazu proti Getafeju. Posebno lep je bil zadnji zadetek Ruuda van Nistelrooya, ki je kljub branilcu "na nogi" mojstrsko lobal domačega vratarja Carlosa Fernandesa. Že v 9. minuti je za goste po kotu zadel Sergio Ramos, med strelce pa sta se vpisala še Raul in Robinho, ki je na 3:0 povišal iz protinapada.

"To je pravi obraz Reala," je po tekmi žarel od sreče predsednik Ramon Calderon. Zadovoljen je bil seveda tudi Capello:"Po tem dvoboju smo pozabili na prejšnje slabe tekme. Zdaj se moramo dobro pripraviti za Barcelono. Še posebej mi je bil všeč Robinho."

Miller znova junak Celtica
V skupini F sta se obe tekmi končali z izidom 3:0. Celtic je odpor Benfice zlomil v drugem polčasu, tako kot pred tremi tedni, ko je odločil obračun s Köbenhavnom, pa je bil junak v domači ekipi Kenny Miller, ki je tokrat mrežo zatresel kar dvakrat v 10 minutah. Morda bi se dvoboj končal drugače, če bi v razmiku med prvim in drugim golom nekoliko bolje na drugi strani meril Nuno Gomes. S 25 metrov je stresel le prečko. Benficina učinkovitost je porazna, saj na treh dosedanjih tekmah še ni našla poti do gola.

Po dolgem času zadel tudi Scholes
Enako velja za Köbenhavn, ki je gladko klonil v Manchestru. United je imel brez Ryana Giggsa in Ria Ferdinanda, ki sta zaradi težav z zdravjem zunaj igrišča ostala v zadnjem trenutku, v prve pol ure nekaj težav, po prvem zadetku Paula Scholesa v 39. minuti pa je bilo le vprašanje, koliko žog bo končalo v mreži Jesperja Christiansena. Scholes je z 20 metrov prekinil strelski post, ki je trajal od konca lanskega leta, v opravičilo malemu rdečelascu pa je seveda štirimesečna odsotnost v lanski sezoni, ko je počival zaradi hude poškodbe očesa.

Številčno oslabljeni zaigrali bolje
V skupini H je Milan proti Anderlechtu najboljšo igro pokazal po izključitvi Danieleja Bonere v 47. minuti, ki je moral predčasno pod prho zaradi drugega rumenega kartona. Enajst minut zatem je edini zadetek na tekmi v Bruslju dosegel Kaka, ko je mojstrsko v levi zgornji kot vratarja Daniela Zitke streljal s 25 metrov. Jalovi Anderlecht je imel najlepšo priložnost tri minute pred koncem, vendar je izenačenje branilcu Rolandu Juhaszu preprečila prečka.

"Ta zmage je izredno pomembna, potem ko smo remizirali na zadnjih štirih tekmah," je bil vesel Kaka. Milan je na zadnjih petih tekmah zabil le dva gola.

Lille je šele v zadnjih desetih minutah strl odpor Aeka (3:1).

Skupina E:
DINAMO KIJEV - LYON 0:3 (0:2)
Juninho 32., Källström 38., Malouda 50.

STEAUA - REAL MADRID 1:4 (0:2)
Badea 64.; Ramos 9., Raul 34., Robinho 56., van Nistelrooy 76.

Lestvica:
LYON 3 3 0 0 8:0 9 REAL MADRID 3 2 0 1 9:4 6 STEAUA 3 1 0 2 5:8 3 DINAMO KIJEV 3 0 0 3 2:12 0

Skupina F:

CELTIC - BENFICA 3:0 (0:0)
Miller 56., 66., Pearson 90.

MANCHESTER UNITED - KÖBENHAVN 3:0 (1:0)
Scholes 39., O'Shea 46., Richardson 83.

Lestvica:
MANCHESTER UNITED 3 3 0 0 7:2 9 CELTIC 3 2 0 1 6:3 6 BENFICA 3 0 1 2 0:4 1 KÖBENHAVN 3 0 1 2 0:4 1

Skupina G:
CSKA MOSKVA - ARSENAL 1:0 (1:0)
Carvalho 24.

PORTO - HAMBURGER SV 4:1 (1:0)
Lopez 14., 81., Lucho Gonzalez 45., Postiga 69.; Trochowski 89.

Lestvica:
CSKA MOSKVA 3 2 1 0 2:0 7 ARSENAL 3 2 0 1 4:2 6 PORTO 3 1 1 1 4:3 4 HAMBURGER SV 3 0 0 3 2:7 0

Skupina H:

ANDERLECHT - MILAN 0:1 (0:0)
Kaka 58. RK: Bonera 47./Milan

LILLE - AEK ATENE 3:1 (0:0)
Robail 64., Gygax 82., Makoun 90.; Ivić 69.

Lestvica:
MILAN 3 2 1 0 4:0 7 LILLE 3 1 2 0 4:2 5 ANDERLECHT 3 0 2 1 2:3 2 AEK ATENE 3 0 1 2 2:7 1