Davidu Beckhamu se nasmiha prvi nastop na Old Traffordu po odhodu leta 2003. Foto: EPA
Davidu Beckhamu se nasmiha prvi nastop na Old Traffordu po odhodu leta 2003. Foto: EPA
Karim Benzema.
Karim Benzema je Lyonov dres oblekel 150-krat in dosegel 67 zadetkov. Foto: EPA

Zagotovo bo še najbolj vroče v Milanu, kjer bodo varovanci Alexa Fergusona poskušali iztržiti ugoden rezultat pred povratno tekmo na Old Traffordu. To bodo morali storiti brez poškodovanega Ryana Giggsa, ki si je pred kratkim zlomil roko, prav tako sta doma ostala tudi Nemanja Vidić in Anderson. Pri Milanu se po poškodbah vračata Alexandre Pato in Thiago Silva, proti nekdanjemu klubu pa bo najverjetneje zaigral tudi David Beckham. Odsoten bo Marco Borriello.

Napovejte izide tekem osmine finala Lige prvakov prek Nostradamusa.


Rdeči vragi lovijo tretji zaporedni finale
V izločilnih bojih nogometaši z Old Trafforda še vedno niso uspeli premagati milanskega velikana, ki je slavil na treh od štirih medsebojnih obračunih v Ligi prvakov. V sezoni 2004/05, ko je Evropski pokal v Carigradu dvignil Liverpool, so v osmini finala klonili s skupnim izidom 2:0, dve sezoni pozneje pa so v polfinalu s končnim zmagovalcem izgubili še s 5:3. Od zadnjega medsebojnega obračuna se je spremenilo marsikaj (odhodi in prihodi nogometašev, rdeče-črne je pred začetkom letošnje sezone zapustil tudi odlični trener Carlo Ancelotti), vseeno pa to še ne pomeni, da bodo imeli Angleži v Italiji lahko nalogo. Navsezadnje so varovanci Leonarda sredi španske prestolnice presenetili Real, kdo pravi, da jim podoben podvig ne more uspeti tudi v torek?

Real v lovu za prvim četrtfinalom po letu 2004
Madridski Real si prizadeva končati serijo slabih rezultatov v Ligi prvakov, ki se raztezajo vse od sezone 2003/04. Od takrat se namreč "belemu baletu" ni uspelo uvrstiti v četrtfinale tekmovanja (po vrsti so jih izločili Juventus, Arsenal, Bayern, Roma in Liverpool). Tokrat jim nasproti stoji Olympique iz Lyona, ki ga Madridčani še niso uspeli premagati. Tekma bo še posebej čustvena za Karima Benzemaja, ki je k Realu pred začetkom letošnje sezone prestopil prav iz Lyona. "Upam, da me bodo navijači na Gerlandu dobro sprejeli in da bom odigral dobro tekmo. To je zame velik dogodek in pravi užitek se bo vrniti na stadion matičnega kluba," je pred tekmo povedal 22-letnik.

Liga prvakov, prvi tekmi osmine finala:

Torek ob 20.45:
LYON - REAL MADRID
MILAN - MANCHESTER UNITED

Sreda ob 20.45:
BAYERN - FIORENTINA
PORTO - ARSENAL

Torek, 23. februarja, ob 20.45:
STUTTGART - BARCELONA
OLYMPIACOS - BORDEAUX

Sreda, 24. februarja, ob 18.30:
CSKA MOSKVA - SEVILLA

Ob 20.45:
INTER - CHELSEA

Povratne tekme bodo 9./10. in 16./17. marca.