Fernando Torres in Lucas Leiva sta bila zelo razpoložena. Foto: EPA
Fernando Torres in Lucas Leiva sta bila zelo razpoložena. Foto: EPA
Mladen Petrić
Mladen Petrić je v Liegu zabil dva gola. Foto: EPA
Liverpool in Fulham rešila angleško čast
Zadetki s tekme Liverpool – Benfica

Redsi so povedli v 27. minuti, ko je bil po kotu Stevena Gerrarda pred vrati najvišji Dirk Kuyt. Stranski sodnik je signaliziral prepovedani položaj, a ga glavni sodnik Björn Kuipers ni upošteval in zadetek je upravično priznal. Sedem minut zatem je Gerrard lepo potisnil žogo do Lucasa Leive, ki je stekel v prazen prostor in zlahka povišal na 2:0.

Neustavljivi Torres
V drugem polčasu gostitelji niso popuščali. V 58. minuti je Torres še tretjič zatresel mrežo Portugalcev. Po hitri akciji mu je podal Kuyt. V 70. minuti je Oscar Cardozo, ki je na prvi tekmi dvakrat zadel z bele točke, s prostega strela znižal. Gostje so dobili zalet in Cardozo je bil ob novem prostem strelu zelo blizu drugemu zadetku. Ko je Benfica vse moči usmerila v napad, jih je Liverpool kaznoval s protinapadom. Mojstrsko ga je z lobom z desne strani prek rezervnega vratarja Moreire zaključil Torres po podaji Javierja Mascherana.

Petrić blestel v Liegu
Hamburger SV še vedno sanja o finalu na domačem stadionu 12. maja. Varovanci Bruna Labbadie so povedli v 20. minuti, ko je Mladen Petrić zadel z glavo po podaji Ze Roberta. Z bližine je izenačil Igor de Camargo, a je za novo vodstvo Nemcev poskrbel Petrić z izjemnimi škarijcami v 35. minuti. Belgijci so na vse mogoče načine skušali izenačiti, v zadnji minuti sodnikovega podaljška pa jih je z desnico pokopal Paolo Guerrero.

Zamora zadel že v 23. sekundi
Nemški polfinale je preprečil Fulham, ki je z 1:0 slavil v Wolfsburgu. V skupnem seštevku je s 3:1 izločil nemške prvake. Za popoln šok je poskrbel Bobby Zamora že v 23. sekundi, ko je sprejel podajo Zoltana Gere, preigral Jana Šimuneka in z levico matiral vratarja Diega Benaglia.

Četrtfinale, povratne tekme:
Wolfsburg - FULHAM 0:1 (0:1) 1:2
Zamora 1.

Standard Liege - HAMBURGER SV 1:3 (1:2) 1:2
de Camargo 32.; Petrić 20., 35., Guerrero 94.

ATLETICO MADRID - Valencia 0:0 2:2

LIVERPOOL - Benfica 4:1 (2:0) 1:2
Kuyt 28., Lucas 34., Torres 58., 82.; Cardozo 70.

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas, Mascherano, Kuyt, Benayoun (91./El Zhar), Gerrard (88./Aquilani), Torres (86./N'Gog).

Benfica: Julio Cesar (81./Moreira), Luisao, Luiz, da Silva, Aimar (86./Coentrao), Martins (67./Kardec), Amorim, Garcia, Di Maria, Ramires, Cardozo.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.

POLFINALE, prvi tekmi, 22. aprila:
HAMBURGER SV - FULHAM

ATLETICO MADRID - LIVERPOOL

Povratni tekmi bosta 29. aprila.
Liverpool in Fulham rešila angleško čast
Zadetki s tekme Liverpool – Benfica