Leganes je v četrtfinalu španskega pokala senzacionalno izločil Real. Predvsem 33-letni vratar Nereo Champagne je imel sanjski večer. Foto: Reuters
Leganes je v četrtfinalu španskega pokala senzacionalno izločil Real. Predvsem 33-letni vratar Nereo Champagne je imel sanjski večer. Foto: Reuters

"Čutim se odgovornega za poraz. To je tudi zame velik polom. Naredili bomo analizo, vsekakor pa sem jaz največji krivec. Na voljo smo imeli 90 minut, da nekaj naredimo, vendar nam ni uspelo," je bil po senzacionalnem izpadu Reala v četrtfinalu španskega pokala (samo)kritičen Zidane.

Leganes, klub s 45 milijoni evrov proračuna (Real 690 milijonov), je bil na povratni tekmi na Santiago Bernabeuu boljši z 1:2.

Ker se zdi tudi špansko prvenstvo že izgubljeno (Barcelona ima 19 točk prednosti), ostane le še boj za naslov evropskega prvaka, kjer bo ovira v osmini finala res velika: Paris SG. Lahko se zgodi, da bo Real že 6. marca brez možnosti za vsaj eno lovoriko. Na vprašanje, ali je Zidanova usoda odvisna od tega dvoboja, je Zidane odvrnil: "Jasno, da je."

Kapetan Sergio Ramos, ki se je po odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na zelenice, se po pokalnem slovesu ni zavzel za glavnega trenerja: "Ali naj Zidane ostane? O tem ne odločam jaz!"

Športni časopis Marca je trenutni položaj v kraljevem klubu označil kot totalno krizo. Real preprosto nima prave igre, prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo (včeraj sicer ni igral) pa v domačem prvenstvu ne trese mrež, kot jih je v prejšnjih sezonah. Po včerajšnji tekmi je na Twitterju spodbujal svojo ekipo in pravi, da morajo dobiti še veliko bitk.

Zidane je v klub prišel pred dobrima dvema letoma in v tem obdobju osvojil kar osem lovorik, od tega dva zaporedna naslova v Ligi prvakov. Pred letošnjo sezono je Zidane v vlogi trenerja slavil 65 zmag na 88 tekmah, kar pomeni skoraj 74-odstotno uspešnost, to sezono pa je odstotek padel na 60 (22/36).