Navijači bodo 12. igralec vijoličastih proti slavnemu nasprotniku. Foto: BoBo
Navijači bodo 12. igralec vijoličastih proti slavnemu nasprotniku. Foto: BoBo
Gareth Bale
Hitri Gareth Bale je ostal v Londonu. Foto: Reuters
Tottenham previden v napovedih
Tottenham se predstavi

Vijoličasti se na tekmo odpravljajo še dodatno ohrabreni, saj so te dni izvedeli, da je Martin Milec podaljšal pogodbo s klubom do leta 2015. Milanič na današnjem obračunu ne bo mogel računati na poškodovana Nejca Potokarja in Rajka Repa ter kaznovanega Jovana Vidovića.

"Odigrali smo že proti trem ekipam iz Otoka, vendar je Tottenham res kakovostnejše moštvo in drugačno kot preostala. Ima hitrost in morali se bomo znati postaviti proti njim. Izredno hitro prehajajo v napad in obratno, priča bomo njihovi izredni hitrosti, moštvo bo moralo hitro odreagirati, se pametno postaviti in razmišljati za dve potezi naprej. Če bomo to naredili, mislim, da bo šlo," pred tekmo meni Milanič.

Bale in Adebayor ostala v Londonu
Tottenham, ki ga bo spodbujalo nekaj sto navijačev, bo brez Bala. Prodorni Valižan je v soboto dobil otroka, zaradi česar je manjkal že na sobotnem derbiju proti Chelseaju, trener Andre Villas Boas pa mu je dovolil, da izpusti gostovanje v Mariboru. Pri Londončanih bo zaradi poškodbe manjkal tudi Emmanuel Adebayor.

"Naslednji dve tekmi z Mariborom bosta za nas ključni. Točka ne bi bila slaba, seveda pa je vse odvisno od tega, kako bosta igrala Lazio in Panathinaikos. Jasno, Lazio nam lahko z zmago uide. Tekma vsekakor ne bo odločilna, a po obeh obračunih z Mariborom bomo videli, kje smo," je povedal portugalski strateg.

Danes ob 19.00:
MARIBOR - TOTTENHAM (prenos TVS 2/ MMC)

Verjetni postavi
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Mejač, Mezga, Cvijanović, Ibraimi, Mertelj, Tavares, Berić.
Tottenham: Lloris, Naughton, Dawson, Caulker, Vertonghen, Livermore, Huddlestone, Townsend, Sigurdsson, Lennon, Defoe.

PANATHINAIKOS - LAZIO

Lestvica:                         
LAZIO             2  1 1 0  1:0  4
MARIBOR           2  1 0 1  3:1  3
TOTTENHAM         2  0 2 0  1:1  2
PANATHINAIKOS     2  0 1 1  1:4  1
Tottenham previden v napovedih
Tottenham se predstavi