Harry Redknapp upa, da bo lahko na povratnem srečanju računal na Garetha Bala in Rafaela van der Vaarta. Foto: EPA
Harry Redknapp upa, da bo lahko na povratnem srečanju računal na Garetha Bala in Rafaela van der Vaarta. Foto: EPA
Gareth Bale
Gareth Bale se je v letošnji Ligi prvakov še najbolj izkazal na gostovanju pri Interju, kjer je na stadionu Giuseppe Meazza zabil kar tri gole. Foto: EPA
Robinho
Robinho pravi, da dobro pozna angleški slog igre. Mu bo to pomagalo na sredini tekmi v Londonu? Foto: EPA
Raul Gonzalez
Raul Gonzalez je na Allianz Areni odločil potnika v finale nemškega pokala, tokrat si bo prizadeval odločiti še potnika v četrtfinale Lige prvakov. Foto: EPA

Varovanci Harryja Redknappa so se zasluženo uvrstili v izločilne boje, zdaj pa so le še 90 minut od novega velikega podviga - izločitve drugega najboljšega kluba v zgodovini Evropskega pokala/Lige prvakov. Veličastno zmago 'ostrog' je na San Siru zasenčil izpad Gennara Gattusa, ki se je po zadnjem sodnikovem žvižgu sprl z Redknappovim pomočnikom in nekdanjim nogometašem Milana, Joejem Jordanom. Statistika govori v korist domače ekipe, ki je letos na svojem stadionu dobila vse štiri obračune v Ligi prvakov, navijače pa je razveselila tudi novica, da bosta za veliki obračun najbrž pripravljena tudi Gareth Bale in Rafael van der Vaart, ki sicer ni igral že vse od prvega medsebojnega obračuna.

Redknapp: Izbral bom napadalno usmerjeno ekipo
"Ko imaš prednost po prvi tekmi in se na drugi tekmi le braniš in upaš na ugoden izid, se boš hitro znašel v težavah," je prepričan menedžer Tottenhama. Dodal je: "Igrati moramo, kot da šteje le ta tekma, in iti na vse ali nič." V Milanu so Londončani sedemkratne evropske prvake presenetili iz hitrega protinapada Aarona Lennona in Petra Croucha. Redknapp ne taktizira: "Izbral bom napadalno usmerjeno ekipo, ki se bo že takoj zapodila v nasprotnika. Tako bomo morali igrati. Lepo bi bilo uspeh iz Italije ponoviti tudi pred domačim občinstvom. To leto je zelo posebno. Vsako leto želiš nastopati v tem tekmovanju in k temu težimo tudi v letošnji sezoni, prek katere si bomo poskušali zagotoviti nastopanje v najelitnejšem evropskem nogometnem tekmovanju tudi prihodnjo sezono."

Bale - ključ do uspeha
Na zadnji prvenstveni tekmi proti Wolverhamptonu (3:3) se je Bale vrnil po krajši odsotnosti. "Z njegovim hrbtom je vse v redu, malce ima le težke noge," je po tekmi dejal Redknapp in nadaljeval: "Upam, da ga bom lahko uporabil že v začetni enajsterici, toda če ni dovolj dobro pripravljen, ne bomo tvegali. Veliko možnosti za nastop ima tudi van der Vaart." Z Balovo predstavo na Molineuxu je bil njegov menedžer zelo zadovoljen. "Ko je prišel v igro in začel rezati skozi obrambo nasprotnika, sem si kar malo oddahnil. To smo pogrešali zadnjih nekaj tednov. Ko začne teči z žogo, se ga nasprotnik boji na smrt," je poudaril 64-letnik.

Milanove težave s sredino
Malce več težav s sestavljanjem ekipe imajo 'rossoneri', zlasti v vezni liniji, medtem ko Mark van Bommel in Antonio Cassano v Ligi prvakov za Milan letos ne smeta nastopiti. Kljub vsemu so si varovanci Massimiliana Allegrija priigrali lepo popotnico pred povratnim srečanjem, saj so dobili zadnja tri srečanja v domačem prvenstvu, med drugim so porazili tudi najbližjega zasledovalca Napoli (3:0) in večnega tekmeca Juventus (0:1).

Robinho dobro pozna angleško igro
"Od srečanja s Tottenhamom smo močno dvignili svojo formo in smo na tekmo dobro pripravljeni," je dejal Milanov napadalec Robinho in nadaljeval: "Žal smo na prvi tekmi prejeli zadetek, medtem ko smo bili veliko boljši tekmec in srečanje tudi izgubili. Toda to ne pomeni, da nismo sposobni zmagati v Londonu." Robinho je na Otoku preživel 18 mesecev, v katerih je branil barve Manchester Cityja, zato je prepričan, da angleški slog igre zelo dobro pozna. "Vem, kako igrajo angleške ekipe - zelo dobro," je odrezal 27-letni Brazilec. Allegri je ob tem še dodal: "Treba je povedati, da kljub dobri igri Tottenham ni med najmočnejšimi ekipami v Evropi."

Schalke si obeta napredovanje
Na drugi tekmi bodo v Gelsenkirchnu pri Schalkeju gostovali nogometaši Valencie, ki jim je na prvi tekmi z nemškim prvoligašem uspelo "le" remizirati (1:1). Izjemno pomemben gol v gosteh je dosegel Raul, ki upa, da bo s strelskim pohodom v Ligi prvakov nadaljeval tudi tokrat. "Pričakujem, da bo Valencia še močnejša kot na prvi tekmi. Imajo odlične igralce, ki lahko dosežejo zadetek v vsakem trenutku. Tekma bo še zelo napeta," je dejal španski legendarni napadalec, ki v napadu zaradi poškodbe kolena ne bo mogel računati na pomoč Klaasa-Jana Huntelaarja.

Osmina finala, povratne tekme, sreda ob 20.45:

TOTTENHAM - MILAN 1:0

SCHALKE - VALENCIA 1:1

Izida prvih tekem sta v odebeljenem tisku.