Gervinho bo zelo manjkal na naslednjih dveh derbijih v Premier ligi. Foto: EPA
Gervinho bo zelo manjkal na naslednjih dveh derbijih v Premier ligi. Foto: EPA
Emmanuel Eboue
Emmanuel Eboue se seli v Turčijo. Foto: EPA

Nogometaš s Slonokoščene obale bo izpustil dva velika derbija. V soboto na stadion Emirates prihaja Liverpool, naslednjo nedeljo pa bodo izbranci Arsena Wengerja gostovali na Old Traffordu. Gervinho bo manjkal še na domači tekmi proti Swansea Cityju 10. septembra.

Galatasaray gradi močno ekipo
Iz turškega Galatasaraya so sporočili da so podpisali pogodbo z reprezentantom Slonokoščene obale Emmanuelom Ebouejem. Dozdajšnji član Arsenala je sklenil štiriletno sodelovanje. Eboue bo prejel 2,5 milijona evrov za prvi dve leti ter še 2,2 milijona za naslednji dve, poleg tega pa mu bo Galatasaray izplačal še po 10.000 evrov na tekmo. Topničarjem bodo za prestop odšteli 3,5 milijona evrov.

Fatih Terim, ki se je še tretjič vrnil na trenerski stolček Galatasaraya, skuša okrepiti ekipo za novo sezono. Pri Galatasarayu so pred tem v svoje vrste zvrabili tudi Čeha Tomaša Ujfalušija iz Atletico Madrida ter urugvajskega vratarja Fernanda Muslero. Galatasaray je lansko sezono turškega prvenstva končal na osmem mestu, kar je bil najslabši dosežek v zadnjih letih.

Van Persie nasledil Fabregasa
Novi kapetan Arsenala je Robin van Persie. Nizozemec je nasledil Cesca Fabregasa, ki je v ponedeljek podpisal pogodbo z Barcelono. Na izhodnih vratih je tudi Samir Nasri, ki je blizu prestopa k Manchester Cityju.

Rdeči vragi do svežega kapitala na singapurski borzi
Manchester United po poročanju britanskih medijev načrtuje odhod na singapursko borzo, ki naj bi klubu zagotovil svež kapital v višini skoraj 700 milijonov evrov. Kot poročata časnika Wall Street Journal in International Financing Review, naj bi klub na borzi začel kotirati v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Prav z odhodom na borzo pa naj bi klub poravnal svoje dolgove, ostala pa bi mu tudi sredstva za nove investicije. Singapurska borza je za klub zelo zanimiva, saj ima klub kar 300 milijonov navijačev, dve tretjini pa prihajata iz Azije in dolgoročno si klub obeta tudi visoko rast vrednosti delnic.

Po poročanju ameriške revije Forbes je tržna vrednost Uniteda trenutno kar 1,2 milijarde evrov, s čimer je največ vreden klub na svetu. V preteklosti je med letoma 1991 in 2005 že kotiral na londonski borzi, nato pa se je vnovič prestrukturiral v zasebno podjetje, saj ga je za 1,16 milijarde dolarjev prevzel ameriški milijarder Malcom Glazer.