Joao Cancelo v dvoboju s Timijem Maxom Elšnikom na tekmi osmine finala evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo 1. julija v Frankfurtu. Foto: EPA
Joao Cancelo v dvoboju s Timijem Maxom Elšnikom na tekmi osmine finala evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo 1. julija v Frankfurtu. Foto: EPA

Odškodnina, ki jo bo klub iz Riada za bočnega branilca plačal Cityju, je 25 milijonov evrov. Cancelo se bo pridružil ekipi, katere člana sta tudi brazilski zvezdnik Neymar in rojak Ruben Neves.

30-letni Cancelo je bil član sinjemodrih iz Manchestra od leta 2019, sredi sezone 2022/23 pa je padel v nemilost trenerja Pepa Guardiole in od takrat kot posojen igralec nosil dres Bayerna in Barcelone.

V reprezentanci je debitiral leta 2016, odigral je 58 tekem in dosegel deset zadetkov.

Al Hilal je savdski rekorder po številu naslovov prvaka, ima jih 19. Prvak je bil v šestih od zadnjih osmih sezon.

Merino iz Sociedada v Arsenal

Arsenal je dobil želeno okrepitev na sredini igrišča. Štiriletno pogodbo s topničarji je podpisal španski reprezentant Mikel Merino. 28-letni skoraj 190 cm visoki vezist, ki je s Španijo prejšnji mesec v Nemčiji osvojil naslov evropskega prvaka (nastopil je na vseh tekmah), je nazadnje šest let igral za Real Sociedad, ki bo zanj dobil približno 31 milijonov evrov odškodnine.

V dresu Baskov je Merino odigral 242 tekem in prispeval 27 golov in 30 podaj. Sicer pa že ima izkušnje iz Anglije, po igranju za Osasuno in Borussio Dortmund je v sezoni 2017/18 brcal žogo za Newcastle.

Manuel Ugarte. Foto: EPA
Manuel Ugarte. Foto: EPA

Ugarte nova moč rdečih vragov

Paris Saint Germain in Manchester United sta se dogovorila o prestopu vezista Manuela Ugarteja na Otok. 23-letni Urugvajec se v Manchester seli za 50 milijonov evrov.

Ugarte je po selitvi v Evropo dve sezoni igral za Sporting iz Lizbone, lani pa se je preselil v Pariz, kjer je odigral 25 tekem v francoskem prvenstvu in osem v Ligi prvakov. Julija je blestel na Copi Americi, kjer je Urugvaj zasedel tretje mesto.

Juan Musso na predstavitvi v Madridu. Foto: EPA
Juan Musso na predstavitvi v Madridu. Foto: EPA

Musso okrepil vratarsko konkurenco pri Atleticu

Jan Oblak je pri madridskem Atleticu dobil novega soigralca. Številka dve na vratarskem mestu bo po posoji Horatiuja Moldovana v Sassuolo 30-letni Argentinec Juan Musso.

Madridčani so si Mussa za eno leto izposodili od Atalante, za katero je v pretekli sezoni branil tako rekoč na vseh tekmah v Evropski ligi, v kateri so Bergamčani zmagali. V finalu so s 3:0 odpravili Bayer Leverkusen. V Serie A je zbral 11 nastopov. Prva izbira trenerja Giana Piera Gasperinija je bil Marco Carnesecchi.

Atalanta je leta 2021 za Argentinca Udineseju plačala 20,5 milijona evrov, Španci pa bodo za enoletno izposojo odšteli 1,5 milijona.

Novi vratar Atalante je postal nekdanji portugalski reprezentant Rui Patricio, ki je v klub prišel kot prost nogometaš. 36-letnik, ki je bil nazadnje član Rome, je podpisal enoletno pogodbo.

Liverpool pohitel z nakupom Mamardašvilija

Tudi Liverpool si je za približno 34 milijonov evrov zagotovil novega vratarja, a šele za prihodnjo sezono 2025/26. To je 23-letni gruzijski reprezentant Giorgi Mamardašvili, ki za zdaj ostaja pri Valencii, katere član je od leta 2021.

Na Anfieldu branita Brazilec Alisson Becker in Irec Caoimhin Kelleher, redsi pa so pohiteli z nakupom novega čuvaja mreže, da jim ga kdo prej ne izmakne.

Conceicao iz Porta k Juventusu

Vodstvo Juventusa je potrdilo, da bo v novi sezoni za klub kot posojen nogometaš igral tudi 21-letni napadalec Francisco Conceicao, do zdaj član Porta. Torinčani bodo plačali 10 milijonov evrov odškodnine.

Conceicao je poleti v dresu Portugalske uspešno nastopal na evropskem prvenstvu v Nemčiji in v 1. krogu predtekmovanja dosegel gol za zmago nad Češko (2:1).