Foto:
Foto:
Zmago Barce je potrdil Ludovic Giuly.
Derbi Bundeslige med Schalkejem in Bayernom je odločil Lincoln (levo), ki je mojstrsko izvedel prosti strel.
Hansa iz Rostocka še ni povsem odpisana, saj je Antonio di Salvo z dvema goloma pokopal Bochum.
Za novo minimalno zmago Milana je poskrbel Kaka.
Gol Antonia Filippinija ni bil dovolj za zmago Lazia.
Cristiano Ronaldo in Roy Keane sta zadela za Manchester United v prvem polčasu.
Freddie Ljungberg je poskrbel za napredovanje topničarjev.
Sydney Govou je pripeljal Lyon še korak bližje k novemu naslovu.

V obračunu vodilnih ekip nemškega prvenstva je Schalke premagal Bayern z 1:0. Ekipa iz Gelsenkirchna je prevzela vodstvo na lestvici in sanja o prvem naslovu po letu 1958.

Španija: Getafe potisnil Real v težek položaj
Real iz Madrida je v 28. krogu španskega prvenstva doživel pravi polom. Getafe je povsem zasluženo prišel do nepričakovane zmage. Raul Albiol je v 37. minuti izkoristil veliko napako Ivana Helguere in z 12 metrov matiral Ikerja Cassilasa. Takoj na začetku drugega dela je Riki povišal na 2:0. Častni gol za Real je z izjemnim strelom z levico v zadnji minuti dosegel Santiago Solari.

Barca neustavljivo drvi k naslovu
Po nesrečnem porazu v Londonu so nogometaši Barcelone vse sile usmerili v špansko prvenstvo. Athletic iz Bilbaa ni imel nikakršnih možnosti na Nou Campu, Katalonci so zmagali z 2:0. Odpor Baskov je strl Deco v 21. minuti, sedem minut pred odmorom je končni izid postavil Ludovic Giuly. Pomembno zmago v boju za uvrstitev v Ligo prvakov je dosegel Villareal, ki je ugnal Espanol s 4:1. Fernando Torres je s svojim petnajstim golom v letošnjem prvenstvu Atleticu iz Madrida prinesel zmago nad Valencio (1:0).

Nemčija: Lincoln popeljal Schalke na vrh lestvice
V velikem derbiju Bundeslige je Schalke ugnal zdesetkani Bayern z 1:0. Tekma je bila značilno nemška, polna borbenosti in taktike, lepih potez pa je bilo zelo malo. V 69. minuti je Martin Demichelis 20 metrov od svojega gola nepravilno ustavil Ebbeja Sanda. Prosti strel je izvedel Lincoln. Žogo je velemojstrsko zavrtinčil čez živi zid in tudi Oliver Kahn je bil brez moči. Schalke ima zdaj tri točke prednosti, do konca pa je še devet krogov.

Werder se poslavlja od naslova prvaka
Werder je po sramoti v Lyonu (2:7) zapravil skoraj vse možnosti tudi v Bundesligi. Lanski prvaki so na domačem terenu le remizirali z Mainzem (0:0). Vratar gostov Dimo Wache je imel sijajen dan in je obranil vse poizkuse Ivana Klasnića in Nelsona Valdeza. Matthias Sammer je svoja najlepša leta preživel v Dortmundu. Z Borussio je bil prvak (1995 in 1996) kot igralec in kot trener (2002). Tokrat je sedel na klopi Stuttgarta, ki je z Westfalna odnesel poln plen (0:2). Oba zadetka je dosegel Silvio Meissner.

Brečko izključen v Bielefeldu
Mišo Brečko je v Bielefeldu začel v prvi enajsterici Hamburga. Arminia je povedla z 2:1, potem pa je Hamburger SV z odlično igro obrnil igro (2:4). V 81. minuti je Brečko podrl Roberta Pinta in si prislužil še drugi rumeni karton. Arminia je prek Delrona Buckleya le še ublažila poraz (3:4). Medtem ko se Brečku nasmiha celo Liga prvakov v prihodnji sezoni, je Aleksander Knavs (Bochum) vse bližje 2. ligi. V neposrednem obračunu moštev, ki se borita za obstanek, je Hansa ugnala Bochum s 3:1. Knavs je odigral vseh 90 minut.

Italija: Milan v svojem slogu do nove zmage
Milan nadaljuje z minimalnimi zmagami v italijanskem prvenstvu. V 28. krogu so rdeče-črni na San Siru z 1:0 premagali Sampdorio. Odločilni gol je dosegel Kaka, ki je podajo Cafuja z desne strani z glavo pospravil za hrbet Francesca Antoniolija. V prečkah je bilo 1:1

Paparesta rešil Juventus
Juventus je z veliko sreče zmagal v Veroni (0:1). Chievo je igral odlično in v 51. minuti je Federico Cossatto podal do Sergia Pellesierja, ki je močno ustrelil. Žoga je šla mimo vratarja Gianluigija Buffona, zadela je v prečko in bila vsaj za 20 cm čez golovo črto. Sodnik Gianluca Paparesta ni videl gola in igra se je nadaljevala. V 87. minuti je rezervist Zlatan Ibrahimovic lepo našel Rubena Olivero, ki je poslal žogo mimo Luce Marchegianija.

Že 17. remi Interja
Lazio igra zelo dobro proti ekipam iz zgornjega dela lestvice. Tokrat se je Inter zelo namučil na Olimpicu, na koncu pa je le remiziral, 17. letos (1:1). Lazio je povedel v zadnji minuti prvega dela, uspešen je bil Antonio Filippini. Po izključitvi Giuliana Giannichedde v 55. minuti je Inter močno pritisnil. Ze Maria je z desne strani poslal uporaben predložek pred vrata, kjer je Julio Cruz izid poravnal. Inter ni premagal Lazia že vse od leta 1996.

Cagliari je presenetljivo premagal Romo s 3:0. Sinovi volkulje se bodo zelo težko uvrstili na mesta, ki vodijo v Evropo. David Di Michele je s hat-trickom prinesel zmago Udineseju v Palermu (1:5).

Anglija: Manchester United zdaj vse stavi na FA-pokal
V četrtfinalu FA-pokala so nogometaši Manchester Uniteda gladko odpravili Southampton v gosteh (0:4). Po izpadu iz Lige prvakov so rdeči vragi začeli odločno. Že v 2. minuti je zadel Roy Keane, tik pred odmorom je vodstvo gostov povišal Cristiano Ronaldo. V drugem delu igre je dvakrat mrežo zatresel še Paul Scholes.

Boltonu ni uspelo pripraviti novega presenečenja
Bolton je v prvenstveni tekmi premagal Arsenal z 1:0, tokrat pa je topničarjem uspelo maščevanje. V 3. minuti je Robert Pires mojstrsko podal do Fredrika Ljungberga, ki je z lobom prelisičil vratarja Jussija Jassikelainena. V 9. minuti je El Hadji Diouf padel v kazenskem prostoru in zahteval najstrožjo kazen, Senegalec je nato še odrinil vratarja Jensa Lehmanna in si prislužil rdeči karton. Arsenal je znal prednost zadržati do konca. To je že peto zaporedno polfinale FA-pokala za lanske prvake.

V polfinale se je uvrstil tudi Blackburn, ki je ugnal Leicester z 1:0. Odločilni gol je z enajstih metrov zabil Paul Dickov v 82. minuti. Patrick Kluivert je v osmini finala že pokopal Chelsea (1:0). Z istim izidom je Newcastle premagal Tottenham, tudi tokrat je bil uspešen Nizozemec v 6. minuti.

Francija: Lyon ne blesti, a zmaguje
V 29. krogu francoskega prvenstva je vodilni Lyon stežka prišel do treh točk proti zadnjeuvrščenemu Istresu (2:1). Juninho Pernambucano je v 20. minuti ponovno dokazal, da je eden najboljših izvajalcev prostih strelov na svetu. Gostje so izenačili v 31. minuti, ko je z glavo zadel Moussa N'Diaye. 12 minut pred koncem je Lyonu zmago prinesel Sidney Govou, ki je močno ustrelil z roba kazenskega prostora.

Le še Marseille sledi Lyonu
Marseille je obdržal 2. mesto z zmago nad Lensom (2:1). John Utaka je v 28. minuti poskrbel za šok na Velodromu, a so se gostitelji pobrali z dvema goloma Stevea Marleta. Devet krogov pred koncem razlika med Lyonom in Marseillom ostaja osem točk.

Lille je proti Toulousu (1:1) zapravil še zadnjo priložnost, da bi se vmešal v boj za naslov prvaka. Peter Odemwingie je v 60. minuti povedel gostitelje v vodstvo, po rdečem kartonu Mathieuja Chalmeja v 72. minuti pa je Toulouse izenačil. Zadel je Daniel Moreira. Mile Ačimovič je bil na igrišču do 64. minute, ko ga je zamenjal Philippe Brunel.