Foto:
Foto:
Radhi Jaidi (levo) je izenačil izid na Stamford Bridgeu in Boltonu presenetljivo zagotovil točko.
Točko West Bromwichu je prinesel Robert Earnshaw. Gol je znal tudi primerno proslaviti.
Zelo lep zadetek je proti Charltonu zabil Paul Scholes.
Claudio Pizarro (desno) je svoj zadetek na tekmi s Kaiserslauternom proslavil z Michaelom Ballackom.
Bosanski reprezentant Sergej Barbarez je zadel za vodstvo Hamburgerja z 2:1.
Zadetka za Arminio iz Bielefelda sta dosegla Fatmir Vata (levo) in Marko Küntzel.
Brazilca Ailton in Lincoln blestita pri Schalkeju, ki diha za ovratnik Bayernu.
Diego Tristan je dosegel prvi gol za Deportivo proti Villarealu.
Bernardo Corradi je utrl pot Valencii do zmage v Malagi.
Na Parku princev sta se Paris SG in Lyon razšla brez zadetkov. Lyon še naprej vodi na lestvici in ostaja brez poraza.
Olivier Thomert je zadel za Lens proti Lillu.
Gianfranco Zola je iz enastmetrovke prinesel zmago Cagliariju proti Laziu.
V italijanskem pokalu je svojo priložnost dočakal tudi Hernan Crespo in jo izkoristil.
V velikem škotskem derbiju so Rangersi z 2:0 ugnali Celtic.

Po nedeljskem porazu Wolfsburga v Hamburgu (1:3) so Bavarci prvič po maju 2003 na 1. mestu Bundeslige. V Angliji sta Chelsea in Arsenal le remizirala in zasledovalci so se približali.

Anglija: Chelsea in Arsenal doma osvojila le točko
V Premier ligi sta vodilni ekipi v 14. krogu presenetljivo doma oddali dve točki. Chelsea je tekmo proti Boltonu začel pol ure kasneje, ker se je v okolici Stamford Bridgea zgodila prometna nesreča. To ni zmotilo Damiena Duffa, ki je že v 36. minuti zadel za domače. V 3. minuti nadaljevanja je Tiago povišal na 2:0 in vse je kazalo na gladko zmago Chelseaja. Le štiri minute kasneje se je Kevin Davies najbolje znašel v gneči pred vrati Petra Cecha in izid znižal. Tri minute pred koncem srečanja pa je točko Boltonu prinesel Radhi Jaidi. Bolton je očitno strup za Chelsea, saj je lani zmagal v Londonu z 2:1.

Močan naliv na Highburyju ni bil po okusu igralcev Arsenala, ki slovijo po odlični tehnični podkovanosti. Borbena ekipa West Bromwicha se je disciplinirano branila. V 54. minuti pa je vratar gostov Russell Hoult nespretno posredoval pri strelu Roberta Piresa z 20 metrov in žoga je pristala v mreži. V 79. minuti so gostje prišli do točke, ko je zadel Robert Earnshaw.

Manchester se ne predaja
Na Old Traffordu je Manchester United gladko odpravil Charlton z 2:0 in zmanjšal zaostanek za Chelseajem na 9 točk. V 41. minuti je po izjemnem samostojnem prodoru zadel Ryan Giggs. V 5. minuti drugega polčasa je podajo Darrena Fletcherja s prelepim volejem v 2:0 pretvoril Paul Scholes. Manchester ima v naslednjih tednih precej lažji razpored od Arsenala (v nedeljo gostuje pri Liverpoolu) in Chelseaja. Rdeči vragi še niso rekli zadnje besede v boju za naslov prvaka.

Z odličnimi igrami nadaljuje Everton, ki je ugnal Fulham z 1:0. Žogo je s kota izvajal Thomas Gravesen, na bližnji vratnici jo je podaljšal Kevin Kilbane, v gol pa jo je potisnil Duncan Ferguson. Zaostanek Evertona za Chelseajem znaša le še 4 točke.

Liverpool še naprej ne more ujeti priključka z vodilnimi. Tokrat so redsi klonili proti Middlesbroughu z 0:2. Sanjski gol s peto je dosegel Patrick Kluivert, ki je pripomogel k zmagi Newcastla proti Crystal Palaceu (0:2). Prvo zmago je dosegel tudi Norwich, ki je z 2:1 premagal Southampton. Oba zadetka je prispeval Damien Francis.

Nemčija: Bayern končno le prevzel vodstvo
Bavarski nogometni gigant je v 14. krogu Bundeslige s 3:1 ugnal Kaiserslautern in se prvič po 24. maju 2003 (takrat je Bayern slavil 18. naslov nemškega prvaka) zavihtel na prvo mesto lestvice. Pred 40.000 gledalci na olimpijskem stadionu pa so bolje začeli gostje. V 7. minuti je Ferydoon Zandi močno ustrelil z leve strani, Oliver Kahn je žogo le odbil, prišla je do Thomasa Riedla, ki jo je potisnil v nebranjeni del mreže. To je bil alarm za varovance trenerja Felixa Magatha, ki so silovito krenili proti vratom Tima Wieseja. Že v 12. minuti je Willy Sagnol z dolgo žogo z desne strani našel Claudia Pizarra, ki je z lepim volejem izid poravnal. V 27. minuti je Thorsten Frings izkoristil podajo Roya Makaaya, žogo je najprej zaustavil, vratar Wiese je padel na tla, potem pa jo je čez njega poslal v mrežo.

Tudi v nadaljevanju je igra potekala na en gol in Bayern bi lahko dosegel še vsaj tri gole. Za odločitev je poskrbel Jose Paolo Guerrero, ki je v 64. minuti postavil končni izid. Za Guerrera pravijo, da gre po stopinjah najboljšega strelca Bundeslige vseh časov Gerda Müllerja, ki je sedaj njegov mentor pri amaterski ekipi Bayerna. Paolo je zabil štiri gole v samo 133 minutah, saj ga Magath vedno pošlje v igro v nadaljevanju. Bavarci so z deveto zmago letos vse bližje jesenskemu naslovu.

Wolfsburg vse bolj popušča
Do tega kroga vodilni Wolfsburg je izgubil v Hamburgu (1:3). Thomas Brdarić je zadel za vodstvo Wolfsburga že v 19. sekundi tekme. Po levi strani je v kazenski prostor prodrl Diego Fernando Klimowicz in v sredini našel Brdarića, ki je premagal Martina Pieckenhagna. Hambuger SV se je hitro pobral in ob koncu polčasa izenačil prek Daniela van Buytena. Prosti strel je izvedel po tleh, igralci v živem zidu Wolfsburga pa so skočili v zrak in vratar Simon Jentzsch je bil brez moči. Drugi zadetek za domače je zabil Sergej Barbarez v zadnjih trenutkih prvega dela. V 2. polčasu je Wolfsburg ostal le z desetimi igralci, saj je Argentinec Hernan Quiroga še drugič prejel rumeni karton. V zadnji minuti tekme je Bernardo Romeo potrdil zmago Hamburgerja.

Werder vse bolj zaostaja
Prvak Werder je presenetljivo klonil v Bielefeldu z 1:2. Arminia je igrala potrpežljivo in izkoristila dve začetniški napaki zeleno-belih, ki zaostajajo za Bayernom že za 8 točk (najslabši štart aktualnega prvaka v zadnjih 20 letih). Oba gola so domačini dosegli po šolsko izpeljanih akcijah, obakrat je najboljši strelec lige Delron Buckley podal z leve strani, nezbranost obrambe Werderja pa sta izkoristila Fatmir Vata in Marko Küntzel. Hrvat Ivan Klasnić je le oblažil poraz.

Stuttgart je z zmago proti Borusii iz Mönchengladbacha (1:0) prišel iz rezultatske krize, saj je izgubil štiri od zadnjih petih tekem v Bundesligi in tudi pokalno srečanje v Münchnu (0:3). Edini zadetek je v 56. minuti po lepi podaji Belorusa Aleksandra Hleba z desne strani dosegel Kevin Kuranyi.

Samba v BayAreni
Igralci Schalkeja so nekoliko lažje od pričakovanj slavili v Leverkusnu s 3:0. Domači ''lekarnarji'' so iskali priključek k vodilnim ekipam. Njihove načrte pa sta pokvarila Brazilca Ailton in Lincoln, ki sta hladnokrvno izkoristila vse svoje priložnosti. V uvodnih minutah sta Andrej Voronin in Paul Freier zastreljala veliki priložnosti za vodstvo Bayerja, kazen pa je prišla v 27. minuti, ko je Ailton podal do Ebbeja Sanda. Danec je preigral vratarja Hans-Jörga Butta in povedel goste v vodstvo. Schalke je imel po vodstvu veliko prostora in Lincoln je v 37. minuti krenil v protinapad, podal do Aitona, ki je z 12 metrov zabil žogo pod prečko. V 2. polčasu je igralec tekme Lincoln s prostega strela z 20 metrov zapečatil usodo Bayerja. Schalke je poleg Bayerna glavni kandidat za naslov prvaka.

Berger začel z remijem
Po katastrofalnem porazu v prejšnjem krogu doma proti Hamburgu (0:6) je odstopil trener Hanse Juri Schlünz. Zamenjal ga je stari lisjak Jörg Berger, ki ima vzdevek dežurni gasilec, saj je specialist za reševanje ekip iz dna prvenstvene lestvice (pred izpadom je rešil Schalke, Köln in Frankfurt). V prvi tekmi na klopi ekipe iz Rostocka je dodobra prevetril ekipo in osvojil točko v Berlinu (1:1). Kazalo mu je celo na polni izkupiček, saj je Hansa z golom Thomasa Rasmussena v 36. minuti vodila vse do 93. minute, ko je izenačil Marcelinho. Hertha se je že drugič zapored doma rešila v zadnjih sekundah tekme.

Lavrič zadel za Dresden
Tekmo 2. nemške lige med Dynamom iz Dresdna in Unterchahingom (1:0) je odločil Klemen Lavrič, ki je zadel v 4. minuti.

Španija: Deportivo prekinil serijo Villareala
V senci veličastne zmage Barcelone proti Realu (3:0) so potekale preostale tekme 12. kroga španskega prvenstva. Počasi se prebuja Deportivo iz La Corune. Glavni junak zmage v gosteh proti Villarealu z 2:0 je bil Juan Carlos Valeron. V 31. minuti je najprej asistiral Diegu Tristanu, ki je v vse boljši formi. Valeron pa je bil najbolj zaslužen tudi za drugi gol, ko je zadel Albert Luque v 60. minuti. Za Villareal je bil to prvi poraz na domačem igrišču v letošnji sezoni. Deportivo je na lestvici na 7. mestu in zaostaja za Realom le še za 3 točke.

Končno zmagala tudi Valencia
Nogometaši Valencie so z zmago v Malagi z 2:0 prekinili serijo slabih rezultatov. Varovanci trenerja Claudia Ranierija niso zmagali na 10 zaporednih tekmah. V sodnikovem podaljšku prvega dela je Pablo Aimar izvedel kot, vratar Malage Juan Calatayud pa je nespretno posredoval. Njegovo napako je izkoristil Bernardo Corradi. V 50. minuti je padla odločitev o zmagovalcu. Miguel Angel Angulo je podal na rob kazenskega prostora do Xisca, ki je z desno nogo potrdil zmago Valencie. Ena zmaga še ne bo prinesla preobrata, saj Valencia še vedno zaostaja za Barcelono za 10 točk. V Ligi prvakov pa jih reši le še spodrsljaj Werderja.

Francija: Brez golov v Parku princev
Na najbolj zanimivi tekmi 15. kroga francoskega prvenstva sta se Paris SG in Lyon razšla brez zadetkov. Sodnik Alain Sars je v 22. minuti izključil domačega igralca Maria Yepesa, ki je naredil prekršek nad Sylvainom Wiltordom in še drugič porumenel. Burno je protestiral tudi trener PSG-ja Vahid Halilhodžić in si prislužil pot na tribuno. Vodilni Lyon tudi z igralcem več ni imel velike pobude na igrišču, še najlepšo priložnost je imel Pedro Pauleta v 82. minuti, a je njegov strel vratar Lyona Nicolas Puydebois obranil. Lyon tako še naprej ostaja brez poraza.

Tudi Lillu le točka
Lille ni uspel zmanjšati razlike za Lyonom, ki tako ostaja štiri točke. V Lensu so iztržili le točko (1:1). Domači so povedli v zadnjih trenutkih prvega dela z zadetkom Oliviera Tommerta. Christophe Landrin pa je izenačil v 58. minuti, potem ko se je žoga odbila po njegovem prostem strelu.

Marseille je zamudil priložnost, da se vključi v boj za sam vrh. Na gostovanju pri predzadnjem Ajacciu so bivši evropski prvaki izgubili z 0:2. Zaostanka za vodilnim dvojcem ni uspel znižati tudi Auxerre, ki je v Strasbourgu klonil z 1:3.

Sochaux že tretji
Presenečenje prvenstva je Sochaux, ki je slavil v Monte Carlu s 3:1. Monaco je brez zmage v francoskem prvenstvu že od 22. septembra in zaostaja za Lyonom že za 11 točk. Nov domači poraz je slaba napoved pred torkovo tekmo Lige prvakov z Liverpoolom. Sochaux se je prebil že na 3. mesto in ne pozna poraza že 10 tekem.

Italija: Roma in Juventus in Lazio izgubili v pokalu
V Italiji so odigrali prve tekme osmine finala pokalnega tekmovanja. Roma je na domačem igrišču klonila proti Sieni z 1:2. Za drugo presenečenje pa je poskrbela Atalanta, ki je premahgala Juventus z 2:0. Vodilna ekipa prvenstva je nastopila brez vratarja Gianluigija Buffona, Alessandra Del Piera in Zlatana Ibrahimovica. Branilec naslova Lazio je gostoval na Sardinji pri Cagliariju in izgubil z 1:2. Povedli so domači, zadel je Antonio Langella v 35. minuti. V 60. minuti je izenačil Antonio Filippini. Po izključitvi igralca Lazia Leonarda Talamontija v 79. minuti so domači zmagali z zadetkom Gianfranca Zole z bele točke sedem minut pred koncem.

Fiorentina in Milan jemljeta pokal zelo resno
V Firencah je Fiorentina ugnala Parmo z 2:0, Milan pa je slavil v Palermu z 2:1. V 55. minuti je zadel Hernan Crespo, v 69. minuti pa še Clarence Seedorf. Poraz domačih je ublažil Luca Toni v 79. minuti. Povratne tekme bodo 12. januarja.

Pravi triler v Lecceju
Najbolj napeta je bila v Lecceju, kjer je Udinese slavil s 5:4. Domači so po pol ure igre vodili že 3:0, potem pa so igralci iz Vidma spreobrnili potek srečanja in z dvema goloma Antonia Di Nataleja in Davida Di Micheleja zmagali. Vratar Udineseja Samir Handanovič je igral celo tekmo, v 90. minuti je napravil prekršek za najstrožjo kazen in si prislužil še rdeči karton. Ker so Videmčani opravili že vse tri menjave, je v gol šel David Di Michele in presenetljivo ubranil strel Mirka Vučinića.

Škotski derbi Rangersom
V derbiju škotskega prvenstva Glasgow Rangersi doma z 2:0 premagali Celtic Glasgow. Zadetka sta dosegla Novo in Dado Pršo. Celtic je tekmo končal brez Thompsona in Suttona, ki sta prejela rdeča kartona. Po 15. krogih je v vodstvu Celtic (37 točk), sledita mu Rangers (36) in Aberdeen (25).