Foto:
Foto:
Dva gola za zmago Milana proti Atalanti s 3:0 je zabil Jon Dahl Tomasson.
Stuttgart je imel priložnost, da prevzame vodstvo na lestvici, vendar je z igralcem več zapravil vodstvo. Tudi Brazilec Cacau ni imel svojega dne.
Claudio Pizarro je dosegel oba zadetka za zmago Bayerna proti Wolfsburgu z 2:0.
Po porazu v Bochumu z 0:3 je uprava Borussie iz Mönchengladbacha odpustila trenerja Holgerja Facha.
Andrej Voronin je dosegel hat-trick za Bayer iz Leverkusna na tekmi proti Arminii iz Bielefelda.
Thomas Doll je odlično začel svoje delo v Hamburgu. Po zmagi z 2:0 v Dortmundu so njegovi varovanci slavili še proti Freiburgu s 4:0.
Trener Valencie Claudio Ranieri je pošteno zaskrbljen po izpadu iz španskega pokala.
Arsenalovi mladi upi so premegali Manchester City, izjemno se je izkazal Španec Francisco Fabregas.

Lecce nadaljuje z odličnimi predstavami v italijanskem prvenstvu. Proti Interju so se vrnili po zaostanku z 0:2 do končnih 2:2.
Junak tekme je bil z dvema goloma 18-letni bolgarski zvezdnik Valeri Bojinov. Milan ostaja zasledovalec Juventusa, rdeče-črni so premagali Atalanto s 3:0. V Bundesligi je prvak Werder po izključitvi Ludovica Magnina strnil vrste in ugnal Stuttgart z 2:1. Bayern je vse bližje vrhu, vodilni Wolfsburg v Münchnu ni imel veliko možnosti.
V 1. krogu španskega kraljevega pokala so presenetljivo izpadli Barcelona, Valencia, Espanol in branilec naslova Zaragoza.

Italija: Lecce je dokazal, da je njegovo mesto med vodilnimi
Inter je prvi zadetek dosegel že v 4. minuti, ko je podajo Obafemija Martinsa z glavo v gol preusmeril nezaustavljivi Adriano. V 33. minuti je vse kazalo na gladko zmago Interja. Esteban Cambiasso je prodrl v kazenski prostor in našel Martinsa, ki je s strelom s 16 metrov zadel za 0:2. Tri minute kasneje pa je na sceno stopil Valeri Bojinov. Najprej je iz 22 metrov preluknjal mrežo nemočnega Alberta Fontane, v 49. minuti pa je lepo izkoristil podajo Cassettija in prinesel točko Lecceju. Bojinov in Adriano sta se pridružila Vincenzu Montelli na vrhu lestvice strelcev. Vsi so zadeli po šestkrat.

Milan strl odpor Atalante
Na San Siru je Milan dolgo časa lomil odpor Atalante. V 53. minuti je Andrea Pirlo lepo podal do Jona Dahla Tomassona, ki je načel mrežo gostov iz Bergama. Rdeče-črnim se je nato le odprlo. V 71. minuti je svoj prvi letošnji gol dosegel Kaha Kaladze. Lep protinapad v sodnikovem podaljšku pa je mojstrsko zaključil Serginho.

Prvi poraz Chieva
Chievo je doživel prvi letošnji poraz. V Veroni je slavila Sampdoria z 2:0. V 32. minuti je z roba kazenskega prostora lepo zadel Sergio Volpi, štiri minute kasneje pa je podajo Flachija izkoristil Aimo Diana. Spodnji del lestvice zapuščata tudi Lazio in Fiorentina. Na Olimpicu je Lazio premagal Messino z 2:0. V 35. minuti je zadel Christian Manfredini, v 2. polčasu so imeli Rimljani ogromno prostora, kar je izkoristil Claudio Da Souza v 74. minuti. Drugo zmago Fiorentini v letošnjem prvenstvu je prinesel Fabrizio Miccoli tri minute pred koncem srečanja proti Reggini.

Veliki derbi 8. kroga Serie A bo v četrtek zvečer na stadionu Delle Alpi, kjer bo vodilni Juventus gostil Romo. Stara dama lahko z zmago uide Milanu na pet točk razlike. Fabio Capello bo po uspešnih letih v Rimu (leta 2001 je z Romo osvojil naslov prvaka) skušal ugnati svoje nekdanje varovance.

Nemčija: Werder z igralcem manj do preobrata
V 10. krogu Bundeslige je bila najbolj zanimiva tekma na stadionu Gottlieba Deimlerja v Stuttgartu. Domači so lovili vodstvo na lestvici. Stuttgart je povedel v sodnikovem podaljšku 1. polčasa. Zadel je Matthieu Delpierre, ki je prišel pred to sezono iz Lilla. Horst Heldt je izvajal prosti strel z desne strani, najvišje pa je skočil Delpierre in dosegel svoj prvi zadetek v nemškem prvenstvu. V 66. minuti je bil Christian Tiffert na poti do 2:0, a ga je od zadaj podrl Ludovic Magnin, ki si je prislužil rdeči karton.

Aktualni prvaki iz Bremna so z desetimi igralci zaigrali kot prerojeni. Izenačil je Miroslav Klose, za zmago pa je z glavo zadel Nelson Valdez v 81. minuti. Stuttgart po drugem porazu zapored (v nedeljo je izgubil v Freiburgu z 0:2) ostaja na 2. mestu. Werder pa zaostaja le še tri točke za vodilnim Wolfsburgom.

Bayern zmanjšal zaostanek za Wolfsburgom
Bayern je na olimpijskem stadionu ugnal Wolfsburg z 2:0. Oba zadetka je dosegel povratnik v ekipo Claudio Pizarro. Že v 6. minuti je ''nemški Rooney'' Bastian Schweinsteiger streljal s 30 metrov, vratar Wolfsburga Simon Jentzsch je s skrajnimi močmi žogo odbil v prečko. Bavarci so po treh slabših predstavah tokrat igrali skoraj tako dobro kot v Ligi prvakov proti Ajaxu (4:0) in kar 26-krat streljali na gol gostov.

V 24. minuti je Schweinsteiger našel Pizarra v kazenskem prostoru, priljubljeni ''Pizza'' se ni obiral in je z desnico žogo zabil v spodnji desni kot. V zadnji minuti 1. polčasa je Owen Hargreaves izvajal prosti strel z leve strani, žogo je poslal direktno pred vrata Jentzscha, kjer je nogo podstavil Pizarro in praktično že odločil zmagovalca. Junak tekme je v 54. minuti zatresel še prečko, oba gola pa je posvetil pokojnemu staremu očetu, ki je umrl v ponedeljek. Pizarro je dosegel svoj prvi gol po 15. maju letos in že devetega v desetih tekmah z Wolfsburgom.

Gostje imajo le še točko prednosti pred Bayernom, na olimpijskem stadionu pa so izgubili kar sedem od dosedanjih osmih tekem. Dobro, da se Bayern avgusta 2005 seli v novo Allianz Areno.

Menjava trenerja v Mönchengladbachu
Bochum je zaustavil serijo slabih izidov z zmago proti Borussii iz Mönchengladbacha s 3:0. Christoph Preuss je v 54. minuti zadel po podaji Vratislava Lokvenca, potem pa je Bernd Korzynietz v 85. minuti žogo serviral na nogo Dariuszu Woszu, ki je brez težav ugnal vratarja Kampo za 2:0. Usodo gostov je zapečatil Peter Madsen z lepim udarcem z glavo v zadnji minuti.

Po tekmi so navijači Borussie zahtevali odstop trenerja Holgerja Facha, ki je še v sredo zjutraj ob 10. uri vodil trening na Bökelbergu. Le tri ure kasneje pa je menedžer Borussie Christian Hochstätter sporočil, da so se razšli s Fachom. Razlog so slabi rezultati, saj ima Borussia le devet točk na desetih tekmah. Za tekmo proti Bayernu v soboto popoldne bo ekipo pripravil trener amaterjev Horst Köppel.

To je že tretja odstavitev trenerja v Bundesligi letos. Najprej je nogo dobil Jupp Heynckes pri Schalkeju, sledil mu je Klaus Toppmőller pri Hamburgu. Oba trenerja sta poleg Rudija Völlerja kandidata za naslednika Holgerja Facha.

Koller rešil Dortmund
Borussia iz Dortmunda je v Berlinu premagala Hertho z 1:0. Florian Kringe je na desni strani preigral Dicka van Burika in podal lepo žogo v sredino kazenskega prostora, kjer je bil najvišji 202 cm visoki Čeh Jan Koller. Trener Dortmunda Bert van Marwijk je zmago proslavljal, kot da bi postal prvak.

Jara pred odstrelom v Kaiserslauternu
Stolček se pošteno trese tudi trenerju Kaiserslauterna Kurtu Jari. V Hannovru so igralci z Betzenberga povedli z golom Ioannisa Amanatidisa. Še v 1. polčasu je z glavo izenačil bivši igralec Bayerna Michael Tarnat. V 2. polčasu pa je dva zadetka za zmago domačih s 3:1 dosegel Čeh Jiri Štajner. Hannover je prvič v zgodovini kluba zmagal štirikrat zapored v Bundesligi. Predsednik Kaiserslauterna Rene C. Jäggi je dal Jari še eno priložnost, vendar so v nedeljo nujne vse tri točke proti Arminii.

Novi trener Hamburga Thomas Doll je v svoji drugi tekmi še drugič slavil. Bosanski reprezentant Sergej Barbarez je dosegel hat-trick pri zmagi Hamburgerja proti Freiburgu s 4:0. Tri gole je zabil tudi Andrej Voronin za Bayer iz Leverkusna. Lekarnarji so doma ugnali Arminio iz Bielfelda s 3:2.

V 11. krogu bo najzanimivejše srečanje v Gelsenkirchnu, kjer bo Schalke gostil ranjeni Stuttgart, prerojeni Hamburger SV gostuje v Bremnu. V BayAreni pa bo Leverkusen skušal potisniti Borussio iz Dortmunda še v večjo krizo.

Izpad Barcelone in Valencie iz španskega pokala
Španskim prvoligašem je pokal očitno le odvečna obveznost, saj so Barcelona, Valencia, Espanol in branilec naslova Zaragoza izpadli že v 1. krogu. Vodilna ekipa španskega prvenstva Barcelona je presenetljivo izpadla proti tretjeligašu Gramenetu. Brez Ronaldinha in Deca so Katalonci izgubili z 0:1 po podaljšku, edini gol je dosegel Olles v 98. minuti. Valencia po porazih z Interjem in Realom nadaljuje slabo serijo. Aktualni španski prvaki so klonili v Lleidi. Drugoligaš je slavil z zadetkom Crusata v 74. minuti. Zaragoza je v lanskem finalu po podaljšku presenetljivo ugnala Real iz Madrida s 3:2, letos so klavrno zaključili že v 1. krogu. Drugoligaš Gimnastic iz Tarragone je zmagal z 2:1. Espanol je izpadel proti Terrassi po izvajanju strelov z bele točke s 3:5. Real Madrid je že v torek ugnal Leganes z 2.1 in se uvrstil v 2. krog.

Arsenal blesti tudi z drugo postavo
Po bolečem porazu v nedeljo proti Manchester Unitedu z 0:2 se je Arsenal vrnil v Manchester in v tekmi 3. kroga angleškega ligaškega pokala ugnal Manchester City z 2:1. Topničarji so igrali s kombinirano postavo rezervistov in mladih upov. Povprečna starost ekipe je bila 20 let. V 78. minuti je z roba kazenskega prostora zadel Robin van Persie. Američan Danny Karbassiyoon pa je v 89. minuti povečal vodstvo Arsenala. Častni gol za Manchester City je dosegel veteran Robbie Fowler v 94. minuti iz prostega strela.

Chelsea je na Stamford Bridgeu ugnal West Ham z golom Mateje Kežmana v 57. minuti. V napetem prvoligaškem srečanju je Tottenham na stadionu Reebok ugnal Bolton s 4:3 po podaljšku. Manchester United je že v torek nadigral Crewe s 3:0. 4. krog ligaškega pokala bo na sporedu 9. in 10. novembra. Najbolj zanimiva bo tekma med Newcastlom in Chelseajem, Liverpool bo gostil Middlesbrough, Arsenal se bo pomeril z Evertonom. Na Old Trafford pa prihaja Crystal Palace.

Po Šahtjorju še Aberdeen šokiral Kelte
V 11. krogu škotskega prvenstva je Celtic doma senzacionalno izgubil proti Aberdeenu z 2:3. To je bil prvi poraz Celtica v letošnjem prvenstvu, slabo pa jim gre v Ligi prvakov, kjer so praktično že brez možnosti za napredovanje v osmino finala. Bolj uspešeni so bili Rangersi, ki so pri Dunfermline Athleticu slavili z 2:1 in zaostajajo na lestvici le še štiri točke za Celticom.