Foto:
Foto:
Sydney Govou je bil na srečanju francoskega pokala z Lillom zelo prodoren. V akciji je na sliki s članom Lilla (Jean Makoun).
Pravi boj v Münchnu se je bil le v prvem polčasu, ko je Owen Hargraeves (levo) povedel Bavarce v vodstvo.
Michael Owen, ki je v napadu igral s Fernandom Morientesom (zgrešil enajstmetrovko), se tokrat ni vpisal med strelce.
Mladi David Bellion (Manschester United) je na pokalni tekmi z Crystal Palaceom dobro izkoristil ponujeno priložnost stratega Alexa Fergusona.

nogometnega prvenstva je postregel z novim remijem Interja. Milančani tokrat niso zmogli ugnati Bologne. Bilo je 2:2.

Za veliko negativno presenečenje je poskrbela Roma, ki je pred domačimi gledalci klonila proti Udineseju s 3:0. Pri moštvu iz Vidma je z dvema zadetkoma zablestel Vincenzo Iaquinta. Juventus je z zadetkom rezervista Urugvajca Rubna Olivere premagal Fiorentino.

"Fiorentina je ena izmed najbolj vročih ekip v naši ligi, saj je zelo dobro organizirana. Bilo je zelo težko, na koncu smo imeli tudi nekaj sreče." Branilec naslova Milan (brez Andreja Ševčenka) se je z Brescio razšel brez zmagovalca in za staro damo na prvenstveni razpredelnici zaostaja že za šest točk.

Prvi poraz Lyona po 18-ih tekmah
V prvem krogu francoskega Ligaškega pokala je Lille po dveh podaljških premagal Lyon s 3:2. Odločilni zadetek za moštvo slovenskega reprezentanta Milenka Ačimoviča, ki je igral od 84. minute, je dosegel Stephane Dumont v 120. minuti. To je za francoske prvake, ki so v podaljšku povedli z 2:1, prvi poraz po 18 tekmah. V drugem velikem francoskem obračunu je PSG še drugič v treh dneh premagal Marseille s 3:2 na Velodromu v Marseillu. Za osmo zaporedno zmago Parižanov nad Marseillom je najbolj zaslužen Srb Branko Bošković, ki je dosegel dva zadetka. Marseille je ob polčasu vodil z 2:0.

Bayern in Schalke brez težav
V tretjem tretjem krogu nemškega pokala je Bayern pometel s Stuttgartom s 3:0. Mrežo vratarja Tima Hildebranda je so zadeli Owen Hargraeves, Michael Ballack in Roy Makaay. Prava mojstrovina je bil predvsem prvi zadetek Angleža Hargreavesa, ki je zadel s 25-ih metrov. Brez večjih težav se je v nadaljnje tekmovanje uvrstil tudi Schalke, ki je z 2:0 odpravil Eintracht Frankfurt. Žreb četrtfinala bo v nedeljo.

Španski pokal pokopališče prvoligašev
V drugem krogu španskega Kraljevskega pokala je drugoligaš Elche pokopal upe Deportiva z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Roberto Peragon. Nogometaši iz Galicije so sicer imeli dve izjemini priložnosti za izenačenje, a je bil Diego Tristan v zaključku akcij premalo zbran. Izmed prvoligašev so svojo pot končali še Levante, Santander, Albacete, Malaga, Mallorca in Real Sociedad. Izpada se je komajda rešil Real Madrid, ki je premagal drugoligaša Tenerife šele v podaljšku. Odločilni gol je v 119. minuti podaljška iz prostega strela s 30 metrov dosegel Santiago Solari, ki je pred tem izenačil na 1:1. Kraljevi klub je igral brez Luisa Figa, Zinedina Zidana, Roberta Carlosa, Davida Beckhama in Ronalda. V prvih dveh krogih španskega pokala je izpadlo kar 12 prvoligašev.

V Angliji so se velikani izvlekli z 2:0
V osmini finala angleškega Ligaškega pokala so Liverpool, Manchester United in Chelsea dosegli zmage z 2:0. Redsi so zlomili odpor žilavega Middlesbrougha v zadnjih desetih minutah, ko je dvakrat zadel Neil Mellor, ki na Anfieldu igra kot posojen igralec West Ham Uniteda. Nekaj nervoze so navijačem prihranili le rdeči vragi, ki so z zadetkoma Luisa Sahaja in Kierna Richardsona premagali Crystal Palace. Še največ dela pa je imel Chelsea, ki je po podaljških v gosteh premagal Newcastle United. Za varovance Joseja Mourinha sta zadela Eidur Gudjohnsen in Arjen Robben. Prava poslastica se obeta v četrtfinalu, ko se bosta na Old Traffordu pomerila Manchester United in Arsenal. Ostali pari: Fulham - Chelsea, Tottenham - Liverpool in Watford - Portsmouth.

Rangersi končno premagali Celtic
V četrtfinalu škotskega ligaškega pokala je Glasgow Rangers po podaljšku z 2:1 premagal Celtic, potem ko je do 85. minute zaostajal z 1:0. Zeleno-bele je v vodstvo v 66. minuti popeljal John Hartson. Pet minut pred koncem je izenačil Hrvat Dado Pršo, v 10. minuti podaljška pa je srečanje odločil Gruzijec Šota Arveladze. Rangersi so tako prekinili niz sedmih zaporednih porazov v medsebojnih dvobojih z večnimi tekmeci.