Foto:
Foto:
Zlatan Ibrahimovic je dosegel tretji gol za Juventus na tekmi proti Chievu.
Vincenzo Montella je v zadnjih minutah dosegel dva gola za Romo.
Pri visoke zmagi Fiorentine je blestel Hidetoši Nakata.
Serginho in Ševčenko sta sodelovala pri zmagoviti akciji Milana v Genovi.
Gol Adriana ponovno ni bil dovolj za zmago Interja, ki je že sedmič letos remiziral.
Thierry Henry je dosegel že svoj deveti gol letos, v 1. polčasu pa je iz enajstmetrovke zadel vratnico.
Zmago Portsmoutha proti Manchester Unitedu je potrdil Yakubu Aiyegbeni, ki je prelisičil vratarja Roya Carrolla.
Wolfsburg ima na vrhu Bundeslige tri točke prednosti pred Schalkejem.
Ailton je zadel proti Stuttgatu že v 38. sekundi.
Marcelo Pletsch je z glavo ugnal Oliverja Kahna in zadal prvi udarec Bayernu.
Nogometaši Werderja so remizirali s Hamburgom. Ivan Klasnić je tokrat zadel le vratnico.
Selim Teber je z dvema goloma za Kaiserslauterna v zadnjih minutah rešil delovno mesto trenerju Kurtu Jari.
Samuel Eto'o je z osmimi goli najboljši strelec španske lige. Barcelona je z nakupom Kamerunca zadela v polno.
Paolo Aimar jo je hudo skupil že v 2. minuti tekme med Valencio in Atleticom iz madrida.
Michael Owen v zadnjih tednih rešuje Real iz Madrida.
Sylvain Wiltord (desno) je lepo podal do Fraua, ki je dosegel zmagoviti gol za Lyon.
Odločilni zadetek za zmago Lilla je prispeval Stephane Dumont.
Benfica se je proti Gil Vicenteju rešila šele v zadnji minuti z golom Simaa.

V španskem prvenstvu je Barcelona z remijem v Bilbau (1:1) povečala prednost pred Sevillo na šest točk. Real iz Madrida je sedaj tretji, za Katalonci zaostaja za sedem točk. V nemškem prvenstvu je kar štiri gole za vodilni Wolfsburg dosegel Bolgar Martin Petrov.

Italija: Juventus melje vse pred seboj
Nogometaši Juventusa tudi po 9. krogih v Serii A ostajajo neporaženi. Stara dama je goste iz Verone ugnala s 3:0. Juventus je tokrat zaigral brez Emersona in poškodovanega Davida Trezegueta, na klopi je moči za sredin obračun proti Bayernu hranil Alessandro Del Piero. V 25. minuti je Zlatan Ibrahimovic lepo poslal visoko žogo v kazesnki prostor, kjer je Marcelo Zalayeta z volejem z desnico premagal Luco Marchegianija. Pavel Nedved bi lahko povišal na 2:0, a je njegov močan strel Marchegiani odbil v kot. Za Chievo je imel najlepšo priložnost Federico Cosatto, ki pa se ni znašel pred Gianluigijem Buffonom. V 65. minuti je Pavel Nedved iz 25 metrov razparal mrežo Chieva in z velemojstrskim golom odločil zmagovlaca. Piko na i je 11 minut pred koncem postavil Zlatan Ibrahimovic, ki je podajo Liliana Thurama zaustavil na prsih in žogo z diagonalnim strelom z desno nogo spravil za hrbet Marchegianija. Juventus igra zares vrhunsko, tudi tokrat pa ga je na Delle Alpiju spremljalo le 22.451 gledalcev.

Visoka zmaga Rome
Roma je na Olimpicu končno zaigrala vrhunsko in premagala Cagliari s 5:1. Gaetano D'Agostino je v 2. minuti iz kota podal do Traianosa Dellasa, junak Eura 2004 pa je z glavo lepo zadel za vodstvo Rome. V 6. minuti je Francesco Bega podrl Danielleja de Rossija v kazenskem prostoru. Francesco Totti je z ležernim strelom z bele točke povišal na 2:0. Goste je v igro vrnil nogometaš iz Hondurasa David Suazo, ki je po pol ure igre s 30 metrov presenetil Carla Zottija v vratih Rome. V 57. minuti je Totti zgrešil enajstmetrovko, streljal je mimo gola. Romi se to ni maščevalo, saj je najprej Simone Perrotta povišal na 3:1, v sodnikovem podaljšku pa je rezervist Vincenzo Montella (v 46. minuti je zamenjal Antonia Cassana) z dvema zadetkoma dokončno potopil goste s Sardinije.

Fiorentina nadigrala Lecce
Fiorentina je pred 30.000 gledalci na stadionu Artemio Franchi razbila Lecce s 4:0. Gostje so senzacija začetnega dela prvenstva in tudi tokrat so v 1. polčasu igrali zelo dobro. V zadnji minuti 1. polčasa pa je Danec Martin Jörgensen prodrl po desni strani in namesto predložka neposredno ustrelil na gol. Vratar Lecceja Vincenzo Sicignano je bil na napačni nogi in žoga je ob bližnji vratnici končala v mreži. V 62. minuti je Christian Obodo s polovice igrišča lobal vratarja Sicignana in s pravim evrogolom povišal na 2:0. Isti igralec je osem minut kasneje izkoristil lepo podajo Hidetošija Nakate. Zadnji gol je po lepem protinapadu prispeval Giorgio Chiellini.

Milan stežka do točk v Genovi
Trener Milana Carlo Ancelotti je hotel spočiti Pirla, Ševčenka in Cafuja pred torkovim gostovanjem na Nou Campu. Sampdoria se je pred 29.000 gledalci na Luigi Ferraris stadionu v Genovi odlično upirala in Ancelotti je v 65. minuti le ukrepal. V igro je poslal Serginha, Jona Dahla Tomassona pa je zamenjal z Andrejem Ševčenkom. 11 minut kasneje je Serginho prodrl v kazenski prostor, izmenjal dvojno podajo z Hernanom Crespom in ustrelil na gol Francesca Antoniolija. Vratar Sampodrie je žogo odbil, a ravno na nogo Ševčenka, ki je zadel za 1:0. Ukrajinec si lepšega konca tedna ne bi mogel želeti, saj mu je v petek pozno zvečer žena Kristen povila prvorojenca Jordana.

Lazio se je izvlekel na San Siru
V sobotni večerni tekmi sta se na San Siru Inter in Lazio razšla brez zmagovalca (1:1). Inter zaostaja na lestvici že velikih 12 točk za Juventusom. Domačini so bili precej boljši tekmec in so povedli z golom Adriana takoj na začetku 2. polčasa. Sporni trenutek pa se je zgodil pet minut pred koncem. Sodnik Matteo Trefoloni je piskal prekršek Adriana nad Massimom Oddom 40 metrov od gola Interja. Prekršek je bil zelo sporen, saj sta oba igralca skočila za žogo. Burno je protestiral tudi trener Interja Roberto Mancini. Iz tega prostega strela pa je Lazio izenačil. V kazenskem prostoru je najvišje skočil Leonardo Talamonti in premagal vratarja Interja Alberta Fontano.

V 10. krogu Serie A bo najbolj vroče v nedeljo zvečer na San Siru, ko bo Milan gostil Romo.

Anglija: Arsenal do točke v zadnji minuti
V Premier ligi so bili v 11. krogu doseženi presenetljivi izidi. Arsenalu je v zadnjih trenutkih tekme s Southamptonom uspelo priti do točke. Topničarji so zdaj na vrhu lestvice izenačeni s Chelseajem. Na Highburyju je Arsenal prevladoval večji del tekme. Že v 28. minuti je Thierry Henry iz enajstmetrovke zadel v levo vratnico. Bolj uspešen pa je bil v 67. minuti, ko je po podaji Dennisa Bergkampa le zadel za 1:0. Igralec tekme je bil vratar Southamptona Anti Niemi, ki je obranil strel Fredrika Ljungberga v 78. minuti. Šved bi lahko odločil zmagovalca, kazen pa je prišla že dve minuti zatem. Rory Delap je z glavo dvakrat matiral Jensa Lehmanna in v petih minutah poskrbel za popoln preobrat. Trener Arsenala Arsene Wenger je poslal v igro Robina van Persieja, ki je zamenjal Fredrika Ljungberga. V 91. minuti je prav van Persie z levo nogo s kakšnih 12 metrov zadel pod prečko in izid izenačil. V zadnjem napadu na tekmi pa se je po prostem strelu Henryja znašel sam pred Niemijem, a je z glavo ustrelil preveč po sredini. Sodnikov podaljšek na Highburyju je bil samo za tiste z jeklenimi živci.

Chelsea ulovil Arsenala
Chelsea se je priključil Arsenalu na vrhu lestvice z zmago na gostovanju pri West Bromwichu s 4:1. V 2. polčasu so se domači z zadetkom Zoltana Gere približali na gol zaostanka (1:2), a je najprej Damien Duff lepo izkoristil podajo Franka Lamparda 59. minuti, Lampard pa je z lepim udarcem z 22 metrov postavil stvari na svoje mesto devet minut pred koncem.

Portsmouth šokiral Manchester
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson se je cel teden širokoustil v napovedih, da bodo Rdeči vragi po zmagi proti Arsenalu (2:0) začeli serijo zmag. V Portsmouthu je imel Manchester v 1. polčasu jalovo premoč, saj brez kaznovanega Ruuda van Nistelrooyja niso našli poti do gola. V 53. minuti je Gabriel Heinze nepravilno zaustavil Ricarda Fullerja in sodnik Barry je pokazal na belo točko. David Unsworth je ugnal Roya Carrolla in 20.000 gladalcev na Fratton Parku je bilo v ekstazi. V 72. minuti je vratar Portsmoutha Shaka Hislop podal dolgo žogo izpred svojih vrat, Mickael Silvestre se je spotaknil, Yakubu Aiyegbini pa je ujel vratarja Carrolla na napačni nogi in po sredini gola poslal žogo v mrežo. Najlepšo priložnost za Manchester United je imel tik pred koncem Alan Smith, ko je po podaji Cristiana Ronalda z desne strani zadel vratnico. Alex Ferguson se je po tekmi ukvarjal s sporno situacijo s tekme proti Arsenalu in zdaj zahteva kazen za Thierryja Henryja, ki naj bi namerno udaril Heinzeja. S takimi predstavami si Rdeči vragi prav gotovo ne zaslužijo naslova angleškega prvaka.

Fulham pobegnil z dna
Fulham je z zmago proti Tottenhamu z 2:0 ušel iz spodnjega dela lestvice. Steed Malbranque je v 33. minuti lepo asistriral Luisu Boa Morteju, ki je rutinirano premagal vratarja Tottenhama Paula Robinsona. Zmago je potrdil Andy Cole s svojim petim golom v letošnji sezoni.

Bolton vse višje na lestvici
Bolton se je z zmago na nedeljski tekmi proti Newcastlu z 2:1 prebil že na 4. mesto. V 52. minuti je Radhi Jaidi poslal žogo do El Hadjija Dioufa, ki je zadel z glavo. Newcastle je odgovoril le dve minuti zatem. Darren Ambrose je s pravim evrogolom s 25 metrov premagal nemočnega vratarja Boltona Jussija Jaaskelainena. Odločitev je padla v 70. minuti, ko je vratar Newcastla Shay Given slabo posredoval pred svojimi vrati, kar je izkoristil Kevin Davies.

Nemčija: Wolfsburg povečal prednost
11. krog Bundeslige je postregel z veliko goli in lepimi tekmami. Wolfsburg je povečal vodstvo na lestvici z zmago proti Mainzu s 4:3. Po torkovem porazu v Münchnu so varovanci Erika Geretsa tudi tokrat začeli zelo slabo. V 15. minuti je Matthias Abel izkoristil napako vratarja Simona Jentzscha, dve minuti kasneje pa je z lepim strelom od daleč zadel še Američan Conor Casey. Mainz je vodil v Volkswagen Areni z 2:0 in kazalo je na novo presenečenje. V zadnjih trenutkih 1. polčasa je Argentinec Juan Carlos Menseguez teatralno padel v kazenskem prostoru, sodnik Jansen je pokazal na belo točko in Bolgar Martin Petrov je zmanjšal na 1:2. Gostje so krenili s sredine, izgubili žogo, Thomas Brdarić pa je ušel po desni strani in našel Petrova, ki je izenačil. V 57. minuti je Wolfsburg povedel. Jürgen Kramny je na golovi črti z roko obranil strel Kevina Hoflanda, enajstmetrovko je ponovno realiziral Petrov. Svoj četrti gol pa je dosegel z izjemnim volejem z levo nogo v 62. minuti. Mainz je prek Christofa Babatza še zmanjšal na 3:4, a so važne točke ostale v Wolfsburgu. Martin Petrov je prvi igralec, ki mu je uspelo na eni tekmi zadeti štirikrat po Giovaneju Elberju avgusta 2002.

Schalke je v izjemni formi
V prelepi Areni ''Auf Schalke'' se gledalci še niso dobro posedli, ko je na semaforju že pisalo Schalke - Stuttgart 2:0. Gostje so imeli žogo ob prvem sodnikovem žvižgu. Markus Babbel je nenatančno podal, Brazilec Lincoln pa je takoj zaposlil Ailtona. Najboljši strelec lanske sezone je preigral vratarja Tima Hildebranda in v 38. sekundi zadel za 1:0. To je bil najhitreje dosežen gol letos v nemškem prvenstvu. Navijači so še slavili ob objavi izida, ko je branilec Stuttgart Mathieu Delpierre podal nazaj do vratarja Hildebranda, ki je žogo slabo zadel. Pristala je naravnost na nogi Levana Kobiašvilija, ki je z močnim strelom z roba kazenskega prostora v 98. sekundi tekme povišal na 2:0. Schalke je v 25. minuti že bil na pragu zmage, ko je podajo Ebbeja Sanda v tretji zadetek pretvoril Lincoln.

Stuttgart pa se ni predal in je prek Zvonimirja Solda in Imreja Szabicsa znižal na 2:3 v samo treh minutah. Od 33. minute do konca tekme zadetkov ni bilo. Trener Schalkeja Ralf Rangnick je dobil že peto tekmo zapored in lovi rekord Otta Rehhagla, ki je leta 1995 z Bayernom zmagal na prvih sedmih tekmah. Schalke se je na lestvici prebil že na drugo mesto, Stuttgart pa je izgubil že tretjič zapored.

Bayern praznih rok iz Mönchengladbacha
Borussia iz Mönchengladbacha je po tradiciji neugoden nasprotnik za Bayern. Bavarci so upali, da bodo na novem Borussia Parku bolj uspešni, kot na zakletem Bökelbergu. Začasni trener Borussie Horst Köppel (med tednom je bil odpuščen Holger Fach - 282. zamenjava trenerja v v zgodovini lige) je že v svoji prvi tekmi ugnal sloviti Bayern z 2:0. V 49. minuti je prosti strel izvajal Oliver Neuville (odslužil je kazen dveh tekem zaradi namernega igranja z roko proti Kaiserslauternu), v kazenskem prostoru je neodločnost Roberta Kovača izkoristil Marcelo Pletsch in ugnal Oliverja Kahnna. Pet minut kasneje je sodnik Knut Kircher povsem neupravičeno izključil Brazilca Lucia, ki je udaril po žogi in ne po Vaclavu Sverkošu, kot je menil stranski sodnik. Igra Bayerna je razpadla, Joris van Hout pa je sedem minut pred koncem z glavo odločil zmagovalca. S tako igro Bayern v sredo proti Juventusu nima veliko možnosti.

Severni derbi brez zmagovalca
Prvak Werder ponovno ni osvojil vseh treh točk. Na 81. prvenstveni tekmi (severni derbi je prava klasika Bundeslige) s Hamburgom so imeli igralci Bremna kar 22 strelov na gol, tekma pa se je končala z remijem (1:1). Johan Micoud je v 22. minuti z glavo slabo podal nazaj do vratarja Andreasa Reinkeja. Žogo je prestregel hitri Emile Mpenza, pobegnil po desni strani in v srednini našel Davida Jarolima, ki je povedel goste v vodstvo. Vratar Hamburga Martin Pieckenhagen je imel sanjski dan in je spravljal napadalce Werderja v obup. Kapituliral je le v 74. minuti, ko je iz neposredne bližine izenačil Christian Schulz.

Tekma med Dortmundom in Leverkusnom je bila dolga leta super derbi prvenstva. Obe ekipi sta v precejšnji krizi, kar je bilo lepo vidno tudi na sobotni tekmi pred 78.000 gledlaci na Westaflen stadionu. Brazilec Ewerthon je izkoristil neodločnost obrambe Bayerja in v 40. minuti prinesel Borussii tri zlata vredne točke.

Še bolj zanimivo pa je bilo dogajanje na Dreisam stadionu v Freiburgu, kjer je sodnik Wolfgang Stark rdeči karton pokazal igralcu Herthe Aleksandru Madlungu, ki je bil daleč stran od dogajanja. Kazen bi si zaslužil Dick van Burik, sodnik Stark pa se je po posvetu s stranskim delilcem pravice zmotil pri številki igralca in izključil Madlunga, ki sploh ni sodeloval v akciji. Hertha se ne bo preveč razburjala, saj so varovanci trenerja Falka Götza iz Freiburga odnesli vse tri točke (1:3).

Teber rešil službo Jari
Predsednik Kaiserslauterna Rene C. Jäggi je dal trenerju Kurtu Jari ultimat, da ga samo zmaga reši na trenerskem stolčku. V 79. minuti je bil praktično že odstavljen, saj je Delron Buckley popeljal Arminio iz Bielefelda v vodstvo na Betzenbergu. Že v naslednjem napadu pa je Selim Teber izkoristil napako vratarja Arminie Matthiasa Heina, ki mu je spodrsnilo in s svojim prvim golom v Bundesligi izid poravnal na 1:1. V zadnji minuti tekme je Teber s strelom iz 17 metrov po lepi podaji Carstena Janckerja prinesel Kaisersauternu vse tri točke. Kurt Jarta si je oddahnil vsaj za en teden.

Španija: Šest točk prednosti za Barcelono
Barcelona ostaja neporažena v španskem prvenstvu. V 9. krogu so Katalonci v Bilbau iztržili točko (1:1). V 11. minuti je Samuel Eto'o izkoristil podajo Damie in popeljal Barcelono v vodstvo. To je bil že osmi gol Kamerunca v letošnjem prvenstvu. Tri minute zatem pa je Ismael Urzaiz z glavo lepo zaposlil Frana Yesteja, ki je z levico z volejem premagal nemočnega Victorja Valdeza. Barca je imela tudi veliko smole. Najprej je v 37. minuti Deco zadel prečko, v 75. minuti pa je okvir vrat nastreljal še Xavi. Odlično je branil vratar Athletica Daniel Aranzubia. Barcelona se je pobrala po sramotnem izpadu iz pokala (0:1 proti Gramenetu), že v torek pa na Nou Camp prihaja Milan. V prihodnjem krogu španskega prvenstva bo derbi med Barcelono in Deportivom iz La Corune.

Valencia ne more zmagati
Valencia je prekinila niz štirih zaporednih porazov. Na Mestalli so se varovanci trenerja Claudia Ranierija neodločeno razšli z Atleticom iz Madrida (1:1). Že v 2. minuti tekmi je Pablo Ibanez z nogo v glavo nenamerno zadel zvezdnika Valencie Pabla Aimarja, ki je izgubil zavest in so ga odpeljali v bolnišnico. Pri tem je pogoltnil tudi jezik. Po prihodu v bolnišnico je težko dihal, poleg tega pa je imel tudi težave s spominom. Proti Interju bo soigralcem zelo manjkal.

V 63. minuti je strel Marca Di Vaia pred golovo črto odbil Pablo Ibanez, žoga je prišla do Miguela Angela Angula, ki je brez težav povedel Valencio v vodstvo. Pet minut kasneje je Veljko Paunović stal preblizu žoge pri izvajanju prostega strela in si prislužil drugi rumeni karton. Atletico je nadaljeval le z desetimi igralci. To pa ni oviralo Fernanda Torresa, ki se je izmuznil offside zanki in v 79. minuti premagal vratarja Valencie Santiaga Canizaresa.

Owen zbira točke za Real
Real iz Madrida v zadnjih tednih rešuje Michael Owen. Po zmagovitih golih proti Dinamu iz Kijeva in Valencii, je tudi proti Getafeju prvi zadel. V 28. minuti je lepo izkoristil nezbranost obrambe gostov. 11 minut pred koncem je Raul streljal na gol Getafeja, vratar Sanchez Broto je žogo le odbil, pritekel je Ronaldo in s svojim tretjim golom letos postavil končni izid.

Deportivo La Coruna ostaja v sredini lestvice. Na domačem Riazoru so predvsem v drugem polčasu prevladovali proti Albaceteju. Tekma se je končala brez zadetkov. Še najbližje golu je bil Juan Carlos Valeron, ki je v 65. minuti zadel prečko.

Sevilla brez možnosti v Zaragozi
Zaragoza je presenetljivo lahko ugnala Sevillo kar s 3:0. V 13. minuti je Luciano Galletti z glavo načel mrežo gostov. V 28. minuti je Sergio Ramos v kazenskem prostoru podrl Savia in David Villa je z bele točke povečal vodstvo domačih. Isti igralec je pol ure pred koncem zadel še enkrat. Zaragoza se je pobrala po izpadu iz pokala, Sevilla pa kljub porazu ostaja na 2. mestu. Zaostaja šest točk za Barcelono in ima točko več od Reala iz Madrida.

Francija: Lyon in Lille večata prednost
V 12. krogu francoskega prvenstva je vodilni Olympique Lyon premagal Strasbourg z 1:0. V 1. polčasu je imel izjemno priložnost Sylvain Wiltord, ki je po lepi podaji Sidneyja Govouja streljal čez gol. V 35. minuti je igralec Strasbourga Sidi Keita grobo štartal na Claudia Cacapo in ga poškodoval. Keita si je prislužil rdeči karton. V 66. minuti je Sylvain Wiltord v kazenskem prostoru z leve strani lepo našel Pierra-Alaina Fraua, ki je le potisnil žogo prek golove črte. Lyon je tako obdržal točko prednosti pred Lillom.

Lille je z 1:0 ugnal St. Etienne. Edini zadetek je padel že v 9. minuti, ko je z leve strani Philippe Brunel poslal predložek v kazenski prostor gostov. Obramba St. Etienna je žogo slabo izbila, z 18 metrov pa jo je v mrežo pospravil Stephane Dumont. Mile Ačimovič je igral do 61. minute, ko ga je zamenjal Jean Makoun.

V obračunu zasledovalcev sta se Marseille in Monaco razšla brez zmagovalca. Pred 58.000 gledalci na Velodromu so domači povedli v 20 minuti z golom Sergia Kokeja, ki je z glavo premagal Flavia Romo. V 33. minuti je Mohammed Kallon izkoristil zmedo pred vrati Fabiena Bartheza in izid izenačil. Monaco ima sedaj 20 točk in zaostaja za šest točk za vodilnim Lyonom. Paris SG je še vedno v spodnem delu lestvice. Na gostovanju v Auxerru so iztržili točko (1:1).

Simao rešil točko Benfici v 95. minuti
V 8. krogu portugalskega prvenstva je Benfica remizirala z Gil Vicentejem (1:1). Gil je pred 12.000 gledalci povedel v 39. minuti, ko je zadel Nandinho. Lizbončani so izenačili v peti minuti sodnikovega podaljška. Strelec je bil Simao Sabrosa. V 85. minuti je bil izključen igralec Benfice Panagiottis Fyssas. Zlatko Zahovič je igral le v 1. polčasu, v nadaljevanju pa je trener Giovanni Trapattoni v igro poslal Karadasa. Porto je na gostovanju pri Madeiri prav tako izvlekel le točko (2:2). Evropski prvaki so vodili že z 2:0. V 1. minuti je zadel Diego, v 54. minuti pa še Benny McCarthy. Domači so oba zadetka dosegli v zadnjih trenutkih tekme. Najprej je v 90. minuti izenačil Raul Meireles, v 94. minuti pa je za senzacijo poskrbel Adriano. Na lestvici vodi Benfica (17) pred Portom (16).