Foto:
Foto:
Na tekmi med Tottenhamom in Arsenalom so gledalci videli kar 9 golov. Topničarji so slavili s 5:4.
Prvi zadetek je Rooney zabil z volejem, Shay Given ni imel možnosti.
Thomas Gravesen je zadel za Everton, ki ostaja na 3. mestu Premier lige.
Nogometaši Juventusa so se izvlekli tudi v težkih razmerah na tekmi z Leccejem.
Andrej Ševčenko je z dvema zadetkoma proti Sieni obdržal Milan tik za petami Juventusu.
Ruben Oliveira je bil najboljši igralec na tekmi med Betisom in barcelono. Zadel je za 2:0 in prizadejal Barci prvi letošnji poraz.
Ronaldo je ponovno v odlični strelski formi pred sobotnim obračunom z Barcelono.
Jose Paolo Guerrero je rešil Bayern na gostovanju v Bochumu. Guerrero in Borut Semler veljata za največja potenciala Bavarcev.
Miroslav Klose (desno) je popeljal Werder v vodstvo, na koncu pa so se aktualni nemški prvaki morali zadovoljiti s točko proti Bayerju.
Christophe Landrin (levo) je Lillu priigral točko na tekmi z Monacom.
Na derbiju nizozemskega prvenstva sta Ajax in Feyenoord remizirala (1:1).

Tudi Chelsea in Arsenal sta slavila v gosteh, tako da na lestvici ni bistvenejših sprememb. Alessandro Del Piero je zadel za deseto zmago Juventusa, ki ima pred Milanom še vedno šest točk prednosti. Inter je že desetič remiziral (3:3 s Cagliarijem).

Bayernu je v Bochumu že pošteno tekla voda v grlo, potem pa je Jose Paolo Guerrero z dvema goloma popeljal Bavarce na 2. mesto. Real ni imel težav z Albacetejem (6:1) in je z mislimi že na sobotnem derbiju na Nou Campu.

Anglija: Lepotica na White Hart Laneu
V tekmi 13. kroga angleškega prvenstva med Tottenhamom in Arsenalom je padlo kar 9 golov. V 37. minuti je Noureddine Naybet izkoristil zmedo v obrambi Arsenala in premagal Jensa Lehmanna. V zadnji minuti 1. polčasa pa je Thierry Henry s svojim enajstim letošnjim zadetkom izid izenačil. V nadaljevanju so Topničarji trikrat vodili z dvema zadetkoma prednosti, a se Tottenham ni predal in po zadetku Frederica Kanouteja znižal na 4:5. Simon Davies bi lahko v zadnjih trenutkih tekme celo izenačil, vendar je njegov strel švignil mimo vratnice.

Pomembna zmaga Manchester Uniteda
Rdeči vragi so bili pod velikim pritiskom na St. James Parku. V primeru poraza bi se lahko dokončno poslovili od možnosti boja za najvišja mesta. V 7. minuti je mladi Darren Fletcher podal do Wayna Rooneyja, ki je z volejem ugnal Shayja Givena. Newcastle je v 2. polčasu pritisnil in v 71. minuti je Alan Shearer s svojim 248. prvenstvenim golom izenačil. Slabo sta posredovala Wes Brown in Gabriel Heinze. Tri minute zatem je Shay Given podrl Rooneyja, Ruud van Nistelrooy pa je zadel z bele točke. V zadnjih trenutkih tekme je zmago rdečih vragov potrdil Rooney.

Chelsea ostaja v vodstvu, Baroš rešil Redse
Nogometaši Chelseaja ostajajo na vrhu lestvice, dve točki pred Arsenalom. Na londonskem derbiju so v gosteh ugnali Fulham s 4:1. Liverpool se je rešil v zadnjih trenutkih tekme proti Crystal Palaceu. Vse tri zadetke za zmago Redsov s 3:2 je zabil Milan Baroš. Na 3. mestu ostaja presenetljivi Everton, ki je z golom Thomasa Gravesena v 69. minuti iz najstrožje kazni ugnal Birmingham.

Italija: Juventus niza minimalne zmage
V 12. krogu Serie A je Juventus v gosteh premagal Lecce z 1:0. Zlatan Ibrahimovic je po četrt ure igre podal do Alessandra Del Piera, ki je z močnim strelom povedel Staro damo v vodstvo. Lecce je imel precej priložnosti za izenačenje rezultata. V zadnjih desetih minutah sta veliki priložnosti zastreljala Mirko Vučinić in Valeri Bojinov. Juventus je vse štiri tekme v Ligi prvakov dobil z 1:0, tudi sredino tekmo proti Fiorentini na Delle Alpiju so Capellovi varovanci dobili z 1:0. Igra, ki ni za sladokusce, prinaša pa nove pokale v vitrine.

Tudi tekmeci niso prepričljivi
Milan je z dvema zadetkoma Andreja Ševčenka premagal Sieno z 2:1 in še vedno zaostaja za Juventusom za šest točk. Edina neporažena ekipa v italijanskem prvenstvu ostaja Inter, ki je proti Cagliariju (3:3) že desetič remiziral. Obafemi Martins je z dvema zadetkoma v zadnjih petnajstih minutah črno-modrim priigral točko. Na lestvici zaostaja Inter za Juventusom že za 15 točk. Predsednik Massimo Moratti bo moral še počakati na prvi scudetto po letu 1989. Roma vse bolj tone in se nahaja že blizu mestom, ki vodijo v Serie B. Varovanci trenerja Luigija Del Nerija so tokrat izgubili v Reggio Calabrii z 0:1.

Španija: Prvi poraz Barcelone
V 11. krogu španskega prvenstva je Barcelona doživela prvi poraz. Betis je ugnal Katalonce z 2:1. Po pol ure igre je imel Ronaldinho izjemno priložnost, vendar je z glavo ustrelil naravnost v vratarja Antonia Doblasa. Kazen je prišla v nadaljevanju, ko je najprej zadel Edu, potem pa še Oliveira. Upanje je vrnil zadetek Gerarda v 71. minuti. Do konca tekme sta Ronaldinho in Samuel Eto'o zastreljala lepi priložnosti za izenačenje.

Pol ducata golov v mreži Albaceteja
Real je v odlični strelski formi pred sobotnim derbijem z Barcelono in zaostaja za večnimi tekmeci samo še za štiri točke. Na stadionu Santiago Bernabeu je beli balet plesal z Albacetejem (6:1). Dva gola je zabil Ronaldo, po enega pa Zinedine Zidane, Raul, Walter Samuel in Michael Owen.

Deportivo La Coruna je na Riazoru s težavo strl odpor Levanteja (1:0). Edini zadetek je v 55. minuti dosegel Diego Tristan, ki se počasi vrača v staro formo. Slabo igro pa nadaljuje Valencia, ki ji na domačem igrišču ni uspelo zadeti mreže Zaragoze (0:0). Zdajšnji prvaki tako še vedno zaostajajo za deset točk za vodilno Barcelono.

Bayern z odličnim finišem do 2. mesta
V nedeljski tekmi 13. kroga Bundeslige je Bayern z izjemnim pritiskom v zadnjih 15 minutah premagal Bochum s 3:1. Po veliki napaki Roya Makaaya v 66. minuti je Bochum povedel. Nizozemski napadalec je nespretno izbil žogo iz svojega kazenskega prostora. Prišla je do Thomasa Zdebla, ki je našel Petra Madsena. Njemu ni bilo težko poslati žogo čez Oliverja Kahna, kjer jo je na drugi vratnici pričakal Vratislav Lokvenc in dišalo je po presenečenju. Felix Magath je v igro poslal Mehmeta Scholla, ki je poživil igro Bavarcev. V 77. minuti je Aleksander Knavs z glavo odbil žogo naravnost do Joseja Paola Guerrera, ki je z desetih metrov izenačil. Štiri minute pozneje pa je perujski nogometaš zadel še enkrat, ko je izkoristil podajo Bastiana Schweinsteigerja. Igra Bochuma je povsem razpadla in po strelu Hasana Salihamidžića je Christoph Preuss preusmeril žogo v lastno mrežo. Bayern se je prebil na 2. mesto, za Wolfsburgom zaostaja le še za točko.

Prvi poraz trenerja Rangnicka
Wolfsburg je v dvoboju ekip z vrha lestvice ugnal Stuttgart s 3:0. Po devetih tekmah je končno zadel Thoimas Brdarić. Delo pa je 2. polčasu z dvema lepima zadetkoma dokončal Bolgar Martin Petrov. Trener Schalkeja Ralf Rangnick je na tekmi proti Herthi lovil sedmo zaporedno zmago v Bundesligi (s tem bi izenačil rekord Otta Rehhagla iz sezone 1995/96). Gostje iz Berlina so igrali odlično in zmagali s 3:1, posebej se je izkazal Brazilec Marcelinho. Werder in Bayer iz Leverkusna ostajata tik pod vrhom, na Weserstadionu sta se razšla brez zmagovalca (2:2). Po sramotnem porazu na domačem igrišču proti Hamburgu z 0:6, je odstopil trener Hanse iz Rostocka Juri Schlünz.

Lyon povečal prednost
V derbiju 14. kroga francoskega prvenstva Lillu doma ni uspelo premagati Monaca (1:1). V zelo povprečni nogometni predstavi je goste iz kneževine v vodstvo popeljal Ernesto Javier Chevanton po pol ure igre. Tik pred odmorom je izenačil Christophe Landrin. Mile Ačimovič je igral do 62. minute, ko ga je zamenjal Mathieu Bodmer.

Lyon je z zadetkoma Pierra Alaina Fraua in Sidneyja Govouja na začetku 2. polčasu ugnal Nantes z 2:0 in ima sedaj tri točke prednsoti pred Lillom. Trikratni prvak so še naprej brez poraza.

Srečna zmaga Marseilla
Olympique Marseille je zelo srečno premagal Strasbourg z 2:0. V 1. polčasu so gostje na Velodromu prevladovali. Mamadou Niang je zadel dve vratnici, enkrat pa je izvstno posredoval vratar Fabien Barthez. Potem ko so gostje že izstrelili vse projektile, sta Habib Bamogo in Sergio Koke prinesla zmago gostiteljem, ki so vse bližje vodilnim mestom. Paris SG je iskal priključek k vrhu na gostovanju v Bordeauxu. Varovanci trenerja Vahida Halilhodžića pa so spet razočarali (0:3) in ostajajo v sredini lestvice.

Remi v Amsterdam Areni
Ajax in Feyenoord sta remizirala v 12. krogu nizozemskega prvenstva (1:1). V Amsterdam Areni so pred 50.000 gledalci povedli domači, zadel je Mario Rosales v 24. minuti. Izenačil Dirk Kuijt minuto pred koncem 1. polčasa. PSV Eindhoven je z golom Jana Venegoorja of Hasselinka premagal Williem II z 1:0 in ima na lestvici pet točk prednosti pred AZ Alkmaarjem. Feyenoord zaostja za šest točk, medtem ko je Ajax na četrtem mestu z desetimi točkami zaostanka za PSV-jem.