Liverpool bo v prihodnji sezoni lahko branil naslov najboljše ekipe v Evropi. Foto: epa
Liverpool bo v prihodnji sezoni lahko branil naslov najboljše ekipe v Evropi. Foto: epa
V prihodnji sezoni bodo v Evropi igrali le rdeči iz Manchestra (United), saj je City ostal brez nastopa v Pokalu Uefa.
Prizor iz mestnega derbija v Manchestru. Foto: epa
Igralci Reala
Real Madrid je bil pred petimi leti v podobnem položaju. Foto: epa

Nogometaši iz mesta Beatlov so v angleškem prvenstvu osvojili "le" peto mesto, v Ligo prvakov pa so se uvrstila prva štiri moštva
(Chelsea, Arsenal, Manchester United in Everton).



"Hitro smo rešili nastali položaj. Zmagovalec bo imel vedno priložnost braniti naslov. Liverpool bo v zgodnjih fazah tekmovanja deležen enakih nagrad kot vsi slabši klubi," je novico sporočil predstavnik Uefe William Gaillard in hkrati razočaral Manchester City, ki se je nadejal, da bo zasedel izpraznjeno mesto v Pokalu Uefa: "Vsaka država ima v Evropi točno določeno število moštev. Anglija jih ima pač sedem." V Pokalu Uefa bosta tako zaigrala Bolton in Middlesbrough.

Španci so se odločili drugače
Podoben primer se je zgodil že leta 2000, ko je naslov najboljše ekipe v Evropi osvojil Real Madrid, a bil v svojem prvenstvu prav tako peti. Španska zveza se je takrat odločila drugače in namesto Zaragoze, ki je osvojila četrto mesto v prvenstvu, med elito prijavila galaktike.

Prvi krog kvalifikacij se začne že 12. julija, povratne tekme pa bodo teden dni kasneje. V isti fazi tekmovanja bodo v žrebu tudi slovenski prvak Hit Gorica.

Povezava: Uradna stran Liverpoola