Nogometaši Urugvaja se že po skupinskem delu poslavljajo od letošnjega južnoameriškega prvenstva. Foto: Reuters
Nogometaši Urugvaja se že po skupinskem delu poslavljajo od letošnjega južnoameriškega prvenstva. Foto: Reuters
Jesus Corona
Jesus Corona je nogometne sladokusce navdušil z izjemnim prodorom in izenačujočim zadetkom proti Venezueli. Foto: Reuters

Urugvajci, ki so pred južnoameriškim prvenstvom merili visoko, pred zadnjim krogom niso imeli več niti teoretičnih možnosti za napredovanje v izločilne boje. Po dveh porazih so tokrat le dosegli zmago. Pot do zmage je začel tlakovati Abel Hernandez, ki je v 21. minuti z neubranljivim strelom pod prečko premagal nemočnega Andreja Blaka.

Gostitelji so dvojno vodstvo vknjižili v 67. minuti, ko je lastno mrežo zatresel Je-Vaughn Watson. Jamajški branilec je žogo v gol preusmeril po ponesrečenem Hernandezovem strelu. Končni izid je v izdihljajih rednega dela srečanja postavil Mathias Corujo, ki je rutinirano ukanil vratarja.

Izjemen prodor in zadetek Corone
V skupini C je vrh zasedla Mehika, ki se je na tekmi zadnjega kroga brez zmagovalca razšla z Venezuelo (1:1). Mehičani so večji del tekme zaostajali po golu Joseja Velazqueza iz 10. minute. Deset minut pred koncem je izid uspelo poravnati Jesusu Coroni, ki je po izjemnem prodoru, v katerem je švignil mimo treh venezuelskih branilcev, premagal Danija Hernandeza. Na koncu tekme je Mehičanom skorajda uspel preobrat, a je Velazquez v ključnem trenutku blokiral strel Javierja Hernandeza.

Copa America, skupina C, 3. krog:
MEHIKA - VENEZUELA (Houston) 1:1 (0:1)
Corona 80.; Velazquez 10.

URUGVAJ - JAMAJKA (Santa Clara) 3:0 (1:0)
Hernandez 21., Watson 67./ag, Corujo 89.

Lestvica:                           
MEHIKA               3  2 1 0 6:2  7
VENEZUELA            3  2 1 0 3:1  7
URUGVAJ              3  1 0 2 4:4  3
JAMAJKA              3  0 0 3 0:6  0

Suarez zaploskal soigralcem ob zmagi s 3:0
Suarez zaploskal soigralcem ob zmagi s 3:0