Alexis Sanchez. Foto: Reuters
Alexis Sanchez. Foto: Reuters

Tekma je potekala v hramu ekipe ameriškega nogometa Dallas Cowboys, ki igra v Ligi NFL. Čile je v 16. minuti zapravil zlato priložnost, ki jo je zapravil veteran milanskega Interja Alexis Sanchez. Eden od junakov čilskih zaporednih zmag na Copi Americi v letih 2015 in 2016 je bil po nizki podaji Victorja Davile v zelo dobrem položaju, a je 35-letnik poslal žogo mimo gola.

Sorodna novica Argentina uspešno začela branjenje naslova

"Imel sem eno ali dve priložnosti in to je Copa America – ko imaš priložnost, jo moraš izkoristiti," je komentiral Sanchez. Kljub razočaranju je Sanchez poudaril, da so bili v ekipi zadovoljni s svojo igro: "Občutek je dober. Zadovoljen sem s predstavo. Navdušen sem."

Najboljšo priložnost za Peru pa si je ustvaril Gianluca Lapadula, ki z volejem ni premagal vratarja Čila. Urugvajski selektor Peruja Jorge Fossati je bil vseeno zadovoljen: "V prvem polčasu je imel Čile večjo posest žoge, čeprav nam niso mogli narediti večje škode. Videl sem Peru z zelo dobrim odnosom, a s premalo samozavesti. Toda v drugem polčasu smo se bistveno izboljšali."