José Mourinho bo v prihodnji sezoni vodil kraljevi klub iz Madrida. Foto: EPA
José Mourinho bo v prihodnji sezoni vodil kraljevi klub iz Madrida. Foto: EPA
Massimo Moratti
Massimo Moratti (levo) je imel v sezoni 2009/10 ogromno razlogov za dobro voljo. Od Mourinha pa se bo vseeno poslovil s kislim nasmeškom. Foto: EPA

Madridski Real je v sredo odpustil dozdajšnjega trenerja Manuela Pellegrinija in istočasno poudaril, da bo v klub prestopil Mourinho. Portugalec je v prejšnji sezoni zablestel v polnem sijaju, saj je z Interjem osvojil državno prvenstvo, italijanski pokal in tudi Ligo prvakov. Mourinha je pogodba z Interjem vezala do leta 2012. Po najnovejših podatkih naj bi na klopi Reala na sezono zaslužil 10 milijonov evrov.

Perez iskal človeka, ki bo kljuboval pritisku
"Iskali smo človeka, ki ima prestiž, osebnost in moč, s katerimi bi vsrkal pritisk, ki ga trenerski stolček pri Realu prinaša," je dejal predsednik kraljevega kluba Florentino Perez in zaključil: "Potrebujemo močnega človeka in tega smo našli v Mourinhu."

Moratti: Slab čas za slovo
"Čas njegovega slovesa je prišel ob nepravem času," je ob vsem tem dejal predsednik Interja Massimo Moratti. Nadaljeval je: "Zase in za navijače kluba bi lahko z odločitvijo, da zapušča črno-modre, malce počakal. Škoda, da je v času našega največjega uspeha vso pozornost prevzela Mourinhova selitev v Madrid." Kljub temu pa o Portugalcu še vedno govori z lepimi besedami. "Zelo trdo je delal! Z vso svojo dušo je bil predan delu pri Interju. Vrata mu bodo tu vselej odprta."

Kdo bo naslednji trener Interja?
Medtem v Interju že iščejo Mourinhovega naslednika. Prvi na seznamu želja predsednika Massima Morattija je angleški selektor Fabio Capello, omenja pa se še Guusa Hiddinka, Sinišo Mihajlovića in Luciana Spallettija.