Dvojec Olić-Ribery, ki je v končnici Bayernu priigral pomembno zmago, ki bi jih lahko ponesla k novim uspehom. Foto: EPA
Dvojec Olić-Ribery, ki je v končnici Bayernu priigral pomembno zmago, ki bi jih lahko ponesla k novim uspehom. Foto: EPA
Wayne Rooney na berglah
Takole je Wayne Rooney zapuščal stadion v Münchnu. Novico o poškodbi je zagotovo vznemirila tudi Fabia Capella, saj naj bi bil napadalec Manchester Uniteda prvi adut Anglije na bližnjem mundialu. Foto: Reuters
Alex Ferguson
Alex Ferguson je bil kritične predvsem do igre svojega moštva v drugem polčasu, medtem ko dveh prečk in drugih zapravljenih priložnosti iz prvega dela ni niti omenil. Foto: EPA
Lisandro Lopez
Argentinski napadalec Lyona Lisandro Lopez je mirno izkoristil darilo Matthieuja Chalmeja, ki igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Foto: Reuters

"Izredna zmaga za našo samozavest. Zdaj še ne smemo razmišljati o sredini povratni tekmi, temveč sobotni tekmi," je bil nad razpletom, ki je ponudil obratno sliko drame iz finala Lige prvakov pred 11 leti, navdušen predsednik münchenskega kluba Karl-Heinz Rummenige.

Tedni resnice za FC Bayern
Ponos Bavarske je sredi "tednov resnice", kot je konec marca in začetek april označil trener Luis van Gaal, ki se na treh frontah bori za osvojitev nemškega prvenstva, pokala in Lige prvakov. V soboto Bayern čaka derbi z vodilnim moštvom Bundeslige Schalkejem, ki ima po 28. krogih dve točki prednosti. Zatem sledi povratna tekma v Manchestru in branjenje gola prednosti, naporni urnik pa bo končala tekma z Bayerjem iz Leverkusna, ki je tretje moštvo, vpleteno v boj za nemškega prvaka. Če se Bayernu vse izjalovi, ga na koncu čaka vsaj finale nemškega pokala.

Na povratni tekmi povsem drugačen United?
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson je priznal, da je bila zmaga Bavarcev zaslužena: "To ni bil pravi Manchester United. Nismo igrali dobro. Bayern je bil boljši. Zaradi želje in agresivnosti so si Nemci zaslužili pozitiven rezultat, čeprav je bil prvi zadetek plod sreče, drugi pa je bil dosežen po naši veliki napaki. Verjamite mi, na povratni tekmi boste gledali povsem drugačno tekmo."

Brez Rooneyja v derbiju angleškega prvenstva
Ferguson je tudi izdal, da po prvih ocenah poškodba Wayna Rooneyja, ki je le nekaj trenutkov pred zmagovitim golom nerodno pristal na desnem gležnju, ni resnejša, vseeno pa je malo verjetno, da bo prvi strelec "rdečih vragov", ki je letos na 40 tekmah zabil kar 34 golov, lahko nastopil na sobotnem derbiju s Chelseajem. Londonski modri za vodilnim Man Unitedom po 32 krogih zaostajajo le za točko. Več o Rooneyjevi poškodbi bo znano po podrobnih sredinih pregledih v Manchestru.

Najboljša tekma Olića v bavarskem dresu
Čeprav se je Ivica Olić v prvem polčasu osmešil in zgrešil žogo v "smrtni priložnosti", se je odkupil z zadetkom v sodnikovem podaljšku. Hrvat je izkoristil napako Patrica Evraja in lepo ukanil vratarja Edwina van der Saarja. Nekateri spletni portali so ga proglasili za igralca tekme. "Naša zmaga je zaslužena. Odigrali smo dobro tekmo, jaz pa najboljšo, odkar igram v Bayernu," je bil zadovoljen Olić.

Lyon zasenčil francoskega prvaka
V senci velikega angleško-nemškega obračuna je potekala bitka za francoski prestiž. Bordeaux, ki je lani prekinil kar sedemletno prevlado Lyona, ni potrdil statusa novega gospodarja francoskega nogometa. Lisandro Lopez je bil z dvema goloma prvi mož velike zmage "mulcev", ki so "žirondince" odpravili s 3:1.

"Spektakularna tekma z izredno dobrim izidom za Lyon," je bil znova nasmejan predsednik Olympique Lyonnaisa Jean-Michel Aulas, čigar klub je v osmini finala šokiral Real Madrid. "V Bordeaux odhajama po najmanj en gol. Tam bomo zagotovo priča še eni odlični tekmi, ki bo izredna reklama za francoski nogomet," je bil evforičen Aulas.

Šesteroboj za francoskega prvaka
Boredaux, ki je bil letos suveren v Ligi prvakov, je v krizo igre zašel po novem letu, ko se je stopila njegova prednost v Ligue 1, kjer je zdaj v razmiku le treh točk kar šest moštev. Vseeno še naprej vodi Bordeaux, ki ima dve odigrani tekmi manj. Ena izmed njih je srečanje z Marseillem, ki je tudi v igri za naslov francoskega prvaka.

"Že dolgo nisem videl tako dobre igre mojega moštva. Preveč smo bili nestrpni v zaključkih in tudi v obrambi, kar je pripeljalo do tako visokega zaostanka. Smo mlado moštvo, ki še potrebuje izkušnje," razmišlja trener Laurent Blanc. Bordeaux je najverjetneje res odigral najboljšo tekmo v zadnjih mesecih, kar "žirondincem" vliva upanje za povratno tekmo.