Viole so bile razgrete tudi pred stadionom. Foto: RTV SLO
Viole so bile razgrete tudi pred stadionom. Foto: RTV SLO

Tekmo med Mariborom Pivovarno Laško in Crveno zvezdi bodo ljubitelji nogometa pomnili po lepi predstavi Štajercev, ki so zmagali z 2:1 in navijaških izgredih pred stadionom. Navijaški skupini Viole in Delije sta uprizorili množičen spopad, v katerem so jo slabše odnesli navijači rdeče-belih.

Na igrišču se je Maribor predstavil s številnimi novinci. Poleg mladih igralcev iz domače šole so igrali še nekateri igralci, ki so v mestu ob Dravi na preizkušnji.

S petih metrov je Maribor v vodstvo popeljal 17-letni Gorazd Zajc. Marko Pantelić je v 67. minuti z mojstrskim lobom izenačil, končnih 2:1 pa je postavil Hrvat Mate Eterović.

V Celju mirno
Kljub obisku zloglasne navijaške skupine Bad Blue Boys pa redarji niso imeli dela na prijateljski tekmi v Celju med CMC Publikumom in Dinamom iz Zagreba (1:2). Celjani so dobro igrali v prvem polčasu, ko so že v 3. minuti vodili po zadetku Sebastjana Gobca. V zadnji minuti prvega polčasa je s strelom po tleh izenačil Luka Modrić, z glavo pa je za 2:1 zadel Ivan Bošnjak.

Prijateljski tekmi:
MARIBOR P. L. - CRVENA ZVEZDA 2:1
Zajc 16., Eterović 71.;Pantelić 67.

CMC PUBLIKUM - DINAMO 1:2
Gobec 3.; Modrič 45., Bošnjak 54.

Povezavi: NK Maribor Pivovarna Laško, CMC Publikum