Nogometaši Porta so lahko sproščeni. Foto: EPA
Nogometaši Porta so lahko sproščeni. Foto: EPA
Trener CSKA-ja je v sezoni 2004/05 s CSKA-jem osvojil Pokal Uefa.
Valerij Gazajev želi s CSKA-jem vse do konca, a kaj lahko se dogodi, da se bo moral zadovoljiti s Pokalom UEFA. Foto: EPA
John O'Shea in Wayne Rooney
Se bo Rooneyju v Ligi prvakov končno odprlo? Foto: Reuters
Thierry Henry
Thierry Henry bi v vsakem primeru izpustil sredino tekmo Lige prvakov s Portom, saj mora počivati zaradi kartonov. Foto: EPA
Navijači AEK-ja
Navijači AEK-ja željno pričakujejo zgodovinski uspeh kluba. Foto: EPA

Največ neznank glede preživetja zime v elitnem tekmovanju je ravno v tej skupini, saj na zmago enega ali drugega čaka moskovski CSKA, ki mora ob tem še obvezno v gosteh ugnati slabi HSV, ki je še brez točke. Pri portugalskem in oslabljenem angleškem velikanu, ki je ostal brez Henryja, obljubljajo pošten boj na zmago, medtem ko ruski prvaki o tem nekoliko dvomijo.

Oboji obljubljajo zmago
Oba tekmeca sta konec tedna slavila v mestnih derbijih, Porto je z 2:0 ugnal Boavisto, Arsenal pa še z golom več Tottenham. "Z vsem dolžnim spoštovanjem do ostalih moštev, v tem trenutku se ne bojimo nikogar. Smo z nogami trdno na tleh, a hkrati ciljamo visoko," je pred srečanjem nič kaj skromen brazilski vratar Helton v vratih Porta. "Ta teden je za nas odločilen, tako v Premier ligi kakor v Ligi prvakov. Domov se moramo vrniti z zmago," mu odgovarja Brazilec v dresu topničarjev, Gilberto SIlva, ki ne skriva, da so misli moštva usmerjene tudi na nedeljski derbi s Chelseajem.


Bodo orli prestrašili rdeče vrage?
Drugi angleški predstavnik, Manchester United, na Old Traffordu gosti Benfico, ki bi z uspehom na Otoku izločila prav rdeče vrage. "Ko bomo imeli priložnosti, jih moramo izkoristiti," se problemov v napadu in trdne obrambe nasprotnikov zaveda sir Alex Ferguson. Manchester United na devetih tekmah od zadnjih 14 tekem LP-ja ni zatresel nasprotne mreže. "Za nas je to finale, tekma na vse ali nič," je dramatičen Francisco Santos, trener Benfice, ki ga razveseljuje dejstvo, da se v moštvo vrača branilec Luisao. V tej skupini vodilni Celtic gostuje pri Köbenhavnu, ki ne more več do tretjega mesta.


Lani pred bankrotom, letos v osmini finala?
V skupini H grški AEK na gostovanju v Bruslju pri Anderolechtu pričakuje preboj v drugi del tekmovanja, kar je neverjeten dosežek za klub, ki je bil še lani tik pred dokončnim bankrotom in selitvijo v tretjo ligo. Za preporod je nedvomno najzaslužnejši nekdanji grški reprezentant Demis Nikolaidis, ki je z uspešnim upravljanjem odpravil dolg in sestavil uravnoteženo moštvo, katerega jedro so igralci z zlatega Eura 2004 (Traianos Dellas, Nikos Liberopoulos). Grke lahko ustavi samo še Lille, ki na gostovanju v Italiji pri Milanu, katerega forma je v zadnjem času zelo slaba, nujno potrebuje zmago in še ugoden izid v Belgiji.


Real in Lyon z mislimi že drugje
V skupini E je vse že odločeno, francoski Lyon je prvi, madridski Real drugi, romunska Steaua tretja in bo spomladi igrala v Pokalu Uefa, medtem ko bo Dinamo iz Kijeva na olimpijskem stadionu odigral svojo zadnjo letošnjo evropsko tekmo.


6., zadnji krog, sreda ob 20.45:

Skupina E:

DINAMO KIJEV - REAL MADRID
LYON - STEAUA

Skupina F:
KÖBENHAVN - CELTIC
MANCHESTER UNITED - BENFICA

Skupina G:
HAMBURGER SV - CSKA MOSKVA
PORTO - ARSENAL


Skupina H:
ANDERLECHT - AEK ATENE
MILAN - LILLE


Lestvica skupine E:
LYON * 5 4 1 0 11:2 13
REAL MADRID * 5 3 1 1 12:6 10
STEAUA 5 1 1 3 6:10 4
DINAMO KIJEV 5 0 1 4 3:14 1
Lestvica skupine F:               
CELTIC * 5 3 0 2 7:6 9
MANCHESTER UNITED 5 3 0 2 7:4 9
BENFICA 5 2 1 2 6:5 7
KÖBENHAVN 5 1 1 3 2:7 4
Lestvica skupine G:               
PORTO 5 3 1 1 9:4 10
ARSENAL 5 3 1 1 7:3 10
CSKA MOSKVA 5 2 2 1 2:2 8
HAMBURGER SV 5 0 0 5 4:13 0
Lestvica skupine H:                
MILAN * 5 3 1 1 8:2 10
AEK ATENE 5 2 1 2 4:7 7
LILLE 5 1 3 1 6:5 6
ANDERLECHT 5 0 3 2 5:9 3
 
T. G.