Alex Ferguson si ne sme privoščiti novega spodrsljaja. Foto: EPA
Alex Ferguson si ne sme privoščiti novega spodrsljaja. Foto: EPA
Kakšne čarovnije za torek pripravlja Ronaldinho (levo)? Foto: Reuters
Nogometaši Thuna so na prvi tekmi proti Arsenalu nesrečno izgubili v 92. minuti. Foto: EPA

S porazom in zmago Lilla proti Benfici bi se rdeči vragi prvič po 10 letih od Lige prvakov poslovili že po predtekmovanju.

Fergusona lahko veseli, da pri Špancih ne bo igral poškodovani Juan Roman Riquelme, ki je manjkal že na prejšnji tekmi teh dveh nasprotnikov, opogumljajo pa ga tudi dobre predstave njegovega moštva na domačem terenu. Manchester je doma namreč izgubil le eno od zadnjih 26 evropskih tekem.

Strateg Uniteda kljub dobri tradiciji ne podcenjuje Villarreala. Računa na zmago, čeprav se je dvoboj z Lillom prejšnji mesec končal neodločeno (0:0). Španski prvoligaš bi bil s tremi točkami že v osmini finala.

Po poškodbi bo za Manchester prvič po treh mesecih zaigral Gary Neville, nevarnost manj za domača vrata pa pomeni odsotnost Diega Forlana, ki bi jo na nekoč "njegovem" Old Traffordu lahko še kako zagodel Angležem.

Ačimovič od prve minute
Lille pred tekmo proti Benfici opogumlja njena porazna statistika v gosteh. Portugalci v Ligi prvakov še nikoli niso zmagali na tujem terenu, čeprav so odigrali že devet srečanj. Francozi na šestih od zadnjih devetih domačih tekem niso prejeli zadetka. Spočiti Mile Ačimovič bo v prvi enajsterici Lilla.

Barcelona v skupini C v zastrašujoči formi pričakuje Werder. Nogometaši iz Bremna so prav tako strelsko izredno razpoloženi, zato na Camp Nou ne prihajajo prestrašeni. Na sobotni tekmi Bundeslige so s 6:1 povozili Wolfsburg. "Tekma ni odločilna, bolj pomembna za nas bo tista čez 14 dni proti Panathinaikosu," poudarjajo Nemci. Tudi ob porazu imajo še možnosti za preboj v osmino finala.

Srečanje med Panathinaikosom in Udinesejem je izredno pomembno za obe ekipi. Poraz bi obema precej zmanjšal možnosti za uvrstitev med najboljših 16. Grki v Ligi prvakov doma ne poznajo poraza že šest tekem (štirikrat so zmagali), Italijani pa so v gosteh na zadnjih 11 evropskih dvobojih po petkrat zmagali in izgubili.

Juve in Bayern po 50. zmago
Juventusu za napredovanje zadostuje že točka proti Clubu Bruggeu. V napadu bo poleg Davida Trezegueta Alessandro Del Piero, ki bo nadomestil kaznovanega Zlatana Ibrahimovica. Morebitna zmaga bi bila jubilejna 50. Torinčanov v Ligi prvakov. Brugge je na edinem gostovanju v Italiji doslej pred dvema letoma ugnal Milan z 1:0.

Tudi Bayern lovi 50. zmago v tem tekmovanju. Njegov tokratni nasprotnik Rapid ni slavil še nikoli. Felix Magath ne bo mogel računati na poškodovana Michaela Ballacka in Mehmeta Scholla, vprašljiv je tudi Ze Roberto.

V skupini B bo Arsenal, ki je v gosteh izgubil le na eni izmed zadnjih devetih tekem v druščini najboljših evropskih moštev, igral v Bernu proti Thunu, 150. tekmec Ajaxa v Ligi prvakov oziroma Pokalu državnih prvakov pa bo praška Sparta. Čehi proti nizozemskim klubom na petih tekmah še niso izgubili. Štirikrat so zmagali.

Liga prvakov, 5. krog, torek ob 20.45

Skupina A:

JUVENTUS - CLUB BRUGGE
BAYERN - RAPID

Lestvica:                           
JUVENTUS           4  3 0 1  8:4  9 
BAYERN             4  3 0 1  5:3  9 
CLUB BRUGGE        4  2 0 2  5:5  6 
RAPID              4  0 0 4  2:8  0 

Skupina B:
THUN - ARSENAL
AJAX - SPARTA PRAGA

Lestvica:                           
ARSENAL *          4  4 0 0  9:2 12 
AJAX               4  2 1 1  8:5  7 
THUN               4  1 0 3  4:8  3 
SPARTA PRAGA       4  0 1 3  1:7  1 
* - že v osmini finala

Skupina C:
BARCELONA - WERDER (TV SLO 2)
PANATHINAIKOS - UDINESE

Lestvica:                          
BARCELONA          4  3 1 0 11:1 10
UDINESE            4  1 1 2  8:9  4
WERDER             4  1 1 2  6:8  4
PANATHINAIKOS      4  1 1 2  2:9  4

Skupina D:
LILLE - BENFICA
MANCHESTER UNITED - VILLARREAL

Lestvica:                          
VILLARREAL         4  1 3 0  2:1  6
LILLE              4  1 2 1  1:1  5
MANCHESTER UNITED  4  1 2 1  2:2  5
BENFICA            4  1 1 2  3:4  4