Jerome Valcke je povedal, da zadnjih vstopnic ne bodo prodajali po nižjih cenah ali celo delili zastonj. Foto: EPA
Jerome Valcke je povedal, da zadnjih vstopnic ne bodo prodajali po nižjih cenah ali celo delili zastonj. Foto: EPA
Sepp Blatter
Sepp Blatter na odprtju prvenstva pričakuje tudi Nelsona Mandelo. Foto: Reuters

Generalni sekretar Fife Jerome Valcke je dejal, da bi morali običajna prodajna mesta, ki so jih v Južnoafriški republiki odprli prejšnji teden, odpreti že prej. Na 11 terminalih po vsej državi je bilo v preteklih dneh prvič do zdaj zares čutiti vročico pred svetovnim prvenstvom, saj je prodaja doživela velik uspeh. Mnogi, predvsem temnopolti ljubitelji nogometa, ki nimajo dostopa do spleta, so namreč le tako lahko prišli do vstopnic.

V petem in hkrati zadnjem obdobju prodaje so že prodali 200.000 od 500.000 vstopnic. Na dozdajšnjih 18 prvenstvih so bile vse tekme razprodane le leta 1994 na SP-ju v ZDA.

Mandela po štirih mesecih znova v javnosti?
Predsednik Fife Sepp Blatter je medtem izrazil upanje, da bo na odprtju prvenstva 11. junija v Johannesburgu, če mu bo zdravje dopuščalo, sodeloval tudi nekdanji južnoafriški predsednik Nelson Mandela. Ta je star že spoštljivih 91 let, v javnosti pa se je nazadnje pojavil 11. februarja ob 20. obletnici njegove izpustitve iz zapora.

Platini: "Francija je izgubila izjemno generacijo"
Oglasil se je tudi predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini, in sicer glede možnosti njegove Francije. "Francije ne uvrščam med najboljše tri ekipe, zato mislim, da ne bo dvignila zmagovalnega pokala. Nekaj dobrih igralcev v reprezentanci je, toda ni zares vrhunskih igralcev. Preprosto mislim, da je Francija izgubila izjemno generacijo," je bil neposreden Platini, ki za favorite SP-ja šteje Španijo, Anglijo in Brazilijo.