Foto:
Foto:
Mark van Bommel (levo) in Andre Ooijer (desno) sta bila kreatorja uvodnega zadetka na tekmi. Prvi je podal s kota, drugi pa lepo zadel.
Angelos Basinas (Panathinaikos) je imel v obrambi veliko dela.
Hernan Crespo je v drugem polčasu dosegel dva zadetka.
Kamerunec Samuel Eto'o je spet zadel.
Rufete je prispeval pomembno podajo za zmago Valencie.
Edgar Davids se ob Timu Borowskem ni naigral.
Ricardo Costa (Porto) in Miloš Krasić (CSKA) v boju za žogo.

Topničarji so tekmo končali brez dveh igralcev, za zanesljivo napredovanje iz skupine E pa morajo čez dva tedna premagati Rosenborg. V skupini F je Milan v drugem polčasu igral sijajno in Šahtjorju nasul štiri gole. Barcelona, tudi udeleženec osmine finala, je s Celticom igrala 1:1.



V skupini H je evropski prvak Porto prvič zmagal. Možnosti imata še vedno Paris SG in CSKA Moskva.

Skupina E:
PSV EINDHOVEN
- ARSENAL 1:1 (1:1)
Ooijer 8.; Henry 31.
RK: Lauren 65., Vieira 78./oba Arsenal

Nizozemci so povedli že v 8. minuti, ko je Andre Ooijer z glavo zadel po podaji Marka van Bommla. Angleški prvaki so do prve priložnosti prišli v 22. minuti, ko je Thierry Henry ob gol-out liniji ukradel žogo Alexu, se s strani približal vratarju Gomesu, a stresel le zunanji del mreže. Najboljši igralec Premier League je napako popravil osem minut kasneje, ko je zadel po briljantni podaji Fredrika Ljungberga.

V drugem polčasu se mreži nista več tresli, topničarji pa so tekmo končali le z devetimi igralci, saj sta zaradi dveh rumenih kartonov v slačilnico predčasno odšla Lauren in Patrick Vieira. PSV številčne prednosti sicer ni izkoristil, točka pa je vseeno zadoščala za prvo uvrstitev v nadaljnje tekmovanje v zgodovini kluba.

ROSENBORG - PANATHINAIKOS 2:2 (0:1)
Helstadt 68., 76.; Konstantinou 16., Skacel 71.

V ledenem Trondheimu se je mreža prvič zatresla v 16. minuti, ko je Michalis Konstantinou prejel globinsko podajo in z roba kazenskega prostora pregnal Espena Johnsena. Norvežani so izenačili v 68. minuti. Stale Stensaas je podal predložek pred gostujoča vrata, rezervist Thorstein Helstad je spremljal akcijo in prehitel vso grško obrambo.

Gostje so spet vodili le tri minute pozneje, ko je zadel Čeh Rudolf Skacel. Premraženi gledalci niso dolgo čakali na nov zadetek, saj jih je spet razveselil Helstad.

Lestvica:                          
PSV EINDHOVEN *    5  3 1 1  5:3 10
ARSENAL            5  1 4 0  6:5  7
PANATHINAIKOS      5  1 3 1  7:7  6
ROSENBORG          5  0 2 3  5:8  2
          * - v osmini finala      
Skupina F:
MILAN
- ŠAHTJOR 4:0 (0:0)
Kaka 52., Crespo 53., 85., Kaka 90.

Italijanski prvak Milan v prvem polčasu proti Šahtjorju ni pokazal veliko, v drugem pa dodobra napolnil ukrajinsko mrežo. Rdeče-črni so v 52. minuti izvedli uigrano akcijo, Andrej Ševčenko je nesebično podal Brazilcu Kakaju, ki je v padcu zadel z glavo. Slavje se še ni dobro poleglo, ko so italijanski prvaki podvojili svojo prednost. Gennaro Gattuso je s sredine z milimetrsko podajo našel Hernana Crespa, ta je lepo preigral vratarja Jana Lastuvko in zadel.

Crespo je pet minut pred koncem po zmedi v kazenskem prostoru dosegel še drugi zadetek. Izid tekme je postavil Kaka, ki je zadel v sodnikovem podaljšku po izjemnem samostojnem prodoru.

BARCELONA - CELTIC 1:1 (1:1)
Eto'o 24.; Hartson 45.

Najbolj vroča ekipa na stari celini je proti Celticu igrala le 1:1, kar pa je bilo dovolj za uvrstitev v osmino finala. Katalonci so povedli po izjemnem prodoru Samuela Eto'oja. Ronaldinho je na sredini igrišča hitro izvajal prosti strel in podal prvemu strelcu španskega prvenstva, ta si je v izjemnem šprintu žogo izmenjal še z Decom in nato rutinirano matiral Magnusa Hedmana.

Škoti so z izenačili v zadnjih sekundah prvega polčasa. Stilian Petrov je izvajal prosti strel, žoga je preletela vse igralce, na drugi vratnici je bil priseben John Hartson in žogo pospravil v mrežo.

Lestvica:                           
MILAN *            5  4 0 1 10:3 12 
BARCELONA *        5  3 1 1  9:4 10 
CELTIC             5  1 1 3  4:10 4 
ŠAHTJOR            5  1 0 4  3:9  3 
          * - v osmini finala       
Skupina G:
ANDERLECHT - VALENCIA 1:2 (1:1)
Wilhelmsson 24.; Corradi 19, Di Vaio 48.

Španski prvaki so povedli v 19. minuti. Francisco Rufete je lepo zaposlil Bernarda Corradija, ki je žogo s peto mojstrsko spravil mimo presenečenega Daniela Zitka. Belgijci so izenačili že pet minut kasneje. Domači napadalec Aruna Dindane je teatralno padel v kazenskem prostoru in izsilil najstrožjo kazen. Santiago Canizares je Paru Zetterbergu strel ubranil, prisebni Christian Wilhelmsson pa je prehitel vse Špance in izenačil na 1:1.

Španci so še drugič povedli s prelepim zadetkom. Tokrat je podal Corradi, rezervist Marco di Vaio je žogo lepo ustavil s prsi in še enkrat premagal Zitka.

WERDER - INTER 1:1 (0:0)
Ismael 49./11-m; Martins 55.

Mreži v Bremnu sta v prvem polčasu mirovali. V nadaljevanju je za gostitelje v 49. minuti z bele točke zadel Valerien Ismael. Letos še neporaženi Inter je izenačil šest minut kasneje. Dejan Stanković je z lobom premagal vratarja Andreasa Reinkeja, žoga se je od prečke odbila nazaj v polje, kjer je bil z glavo najbolj spreten Obafemi Martins.

Werder je z dragoceno točko še vedno blizu uvrstitve v osmino finala, saj na zadnji tekmi ne smejo proti Valencii izgubiti z dvema zadetkoma razlike.
Lestvica:                           
INTER *            5  3 2 0 11:3 11 
WERDER BREMEN      5  3 1 1 10:6 10 
VALENCIA           5  2 1 2  6:8  7 
ANDERLECHT         5  0 0 5  4:14 0 
          * - v osmini finala       
Skupina H:
CSKA MOSKVA - PORTO 0:1 (0:1)
McCarthy 28.

Nogometaši Porta s prvo zmago v letošnji Ligi prvakov ostajajo v igri za uvrstitev v osmino finala. Evropske prvake je rešil Južnoafričan Benni McCarthy, ki je v 28. minuti lepo zadel z glavo. Nekaj minut kasneje je CSKA-jev branilec Sergej Ignaševič z bele točke žogo poslal čez gol. Za uvrstitev med najboljših 16 imata možnosti še vedno obe ekipi.

CHELSEA - PARIS SG 0:0

Varovanci Joseja Mourinha so v petem nastopu prvič ostali brez zmage, a so se že zdavnaj uvrstili med najboljših 16 ekip Stare celine.

Francozi so si najlepše priložnosti priigrali prek Brazilca Reinalda, ki je poskušal predvsem s streli iz razdalje. V domačih vratih je bil dobro razpoložen Carlo Cudicini, ki je tokrat dobil priložnost pred Petrom Čechom.

Lestvica:                           
CHELSEA *          5  4 1 0  9:1 13 
PORTO 5 1 2 2 2:5 5
PARIS SG 5 1 2 2 2:5 5
CSKA MOSKVA 5 1 1 3 2:4 4
* - že v osmini finala