Juan Culio je skočil v objem trenerja Maurizia Trombette. Foto: EPA
Juan Culio je skočil v objem trenerja Maurizia Trombette. Foto: EPA
Luciano Spaletti in Francesco Totti
Luciano Spaletti in Francesco Totti sta sklonjenih glav zapustila Olimpico. Foto: EPA
Frank Lampard
Frank Lampard je z glavo dosegel vodilni zadetek za Chelsea. Foto: EPA
Rafa Marquez in Xavi Hernandez
Premoč Barcelone v 1. polčasu sta kronala Xavi in Rafael Marquez. Prvi je podal s kota, drugi pa je z glavo žogo poslal za daljšo vratnico. Foto: EPA
Steven Gerrard
Kapetan Liverpola Steven Gerrard je vodilni gol Lorika Cane izničil z izjemnim golom z okoli 20 metrov. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je bil ključni mož Interjeve zmage. Foto: EPA

Oba gola za Cluj, klub iz istoimenskeg mesta na severozahodu Romunije, je zabil Argentinec Juan Culio. Roma je sicer povedla z golom Christiana Panuccija, ki je zadel z glavo, potem ko je Danielle De Rossi blizu kota ukradel žogo in jo poslal pred vrata. A nato je sledil smrtonosni ugriz nogometašev, ki prihajajo iz Transilvanije, domovine grofa Drakule. Culio je v 28. minuti z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora izenačil, malo po odmoru (49.) pa je v mrežo z volejem pospravil še žogo po slabem izbijanju Marca Cassettija.

Poškodbe zdesetkale Romine vrste
Tik pred drugim golom Romunov je Luciano Spaletti v igro poslal po poškodbi kolena še ne povsem pripravljenega Francesca Tottija, ki pa ni prinesel preobrata. Nasprotno, gostje bi lahko povišali na 3:1, a je prečka ustavila strel Sixta Peralte. Roma je igrala brez poškodovanih Philippa Mexesa, Juana in Simoneja Perrotte. Da bo mera polna, je moral v 47. minuti zelenico zapustiti tudi Panucci.

Kun nerešljiva uganka za PSV
Madridski Atletico je presenetljivo gladko zmagal v Eindhovnu (0:3). Dva gola je prispeval Sergio Kun Agüero. Poleg Cluja se je veselil še en klub z evropskega vzhoda - ukrajinski Šahtar. "Knapi" so oba zadetka v Baslu (1:2) dosegli po prostih strelih.

Chelsea v velikem slogu do treh točk
Lanski finalist Chelsea se je znesel nad Bordeauxom (4:0). Frank Lampard in Joe Cole sta v prvem polčasu zadela z glavo, za druga dva gola pa sta v zadnjih 10 minutah poskrbela Florent Malouda in Nicolas Anelka. Poseben lep je bil gol Maloude, ki je mrežo zatresel po sijajni podaji Lamparda s "petko".

Iniesta in Xavi zatrla skomine Sportinga
Barcelona je proti Sportingu po sumljivo dosojeni enajstmetrovki nad Samuelom Eto'ojem v 60.minuti povedla z 2:0. Portugalci so se v igro vrnili v 72. minuti, ko je Tonel s "kung-fu" udarcem po predložku s prostega strela znižal. Vse dvome o zmagovalcu sta nato rešila Andres Iniesta in Xavi. Iniesta je podal v kazenski prostor, kamor je sijajno vtekel Xavi in s konico kopačke žogo poslal za hrbet Ruia Patricia.

V polno tudi Adriano
Inter je na vročem gostovanju v Atenah premagal Panthinaikos z 2:0. Zlatan Ibrahimović je bil podajalec pri obeh golih. V 27. minuti je preigral dva branilca za gol Mancinija, 5 minut pred koncem pa je podal še Adrianu, ki je kljub nekaj kilogramov "viška" atraktivno zadel pod prečko.

Redsom uspel preobrat
Liverpool
se je v Marseillu znašel v zaostanku, a je kmalu odgovoril z dvema goloma in vodstvo zadržal do konca (1:2). Oba gola je zabil kapetan Steven Gerrard. Najprej je atraktivno zadel z okoli 20 m po povratni podaji Dirka Kuyta, nato pa je izkoristil še enajstmetrovko, ki jo je priboril Ryan Babel.

LIGA PRVAKOV
1. KROG

Skupina A:
CHELSEA - BORDEAUX 4:0 (2:0)
Lampard 14., J. Cole 30., Malouda 82., Anelka 92.

ROMA - CLUJ 1:2 (1:1)
Panucci 17.; Juan Culio 27., 49.

Skupina B:
WERDER BREMEN - ANORTHOSIS 0:0

PANATHINAIKOS - INTER 0:2 (0:1)
Mancini 27., Adriano 85.

Skupina C:
BARCELONA
- SPORTING LIZBONA 3:1 (1:0)
Marquez 21., Eto'o 60./11-m, Xavi 87.; Tonel 72.

BASEL - ŠAHTAR DONECK 1:2 (0:2)
Abraham 93.; Fernandinho 25., Jadson 45.

Skupina D:
PSV EINDHOVEN - ATLETICO MADRID 0:3 (0:2)
Agüero 9., 36., Maniche 54.

MARSEILLE - LIVERPOOL 1:2 (1:2)
Cana 23.; Gerrard 26., 32./11-m

A. V.