Stade de France bo 10. julija letos gostil finale evropskega prvenstva. Foto: EPA
Stade de France bo 10. julija letos gostil finale evropskega prvenstva. Foto: EPA
Varnost glavna skrb organizatorjev Eura

Prav zaradi zagotavljanja varnosti bodo morda tekme prestavljali in jih odigrali pred praznimi tribunami. Ob grožnjah s terorističnimi napadi bi lahko tekme na letošnjem EP-ju v Franciji tudi prestavili za kakšen dan, jih premaknili na druge stadione, kot je bilo prvotno predvideno, in jih ob skrajni možnosti morda odigrali celo pred praznimi tribunami.

Na vidiku sitnosti za navijače
Novico o tem, da Evropska nogometna zveza (Uefa) razmišlja tudi o takšnih ukrepih, je prvi sporočil nemški časnik Sport Bild. Danes pa je za nemške medije takšno možnost potrdila tudi Uefa, poročna nemška tiskovna agencija DPA. Uefin direktor za tekmovanje v Franciji Martin Kallen je za Sport Bild dejal, da bi bile tekme brez gledalcev lahko odigrane, če bi morali dvoboje zaradi terorističnih groženj prestaviti ali odpovedati. Uefa se zaveda, da bi zaradi tega nastale velike težave za navijače s kupljenimi vstopnicami, ki ne bi mogli v tako kratkem času priti do novega prizorišča in najti prenočišč v hotelih.

Ni nujno, da bodo ravnali po tem modelu
A pri Uefi poudarjajo, da gre pri tem scenariju le za eno izmed možnosti, prav tako pa ni nujno, da bodo ob morebitnih terorističnih grožnjah ravnali prav po tem modelu. Varnost je po tragičnih terorističnih napadih, ki so se novembra člani v Parizu začeli prav med nogometno tekmo med Francijo in Nemčijo, na prvem mestu na seznamu prednostnih nalog prirediteljev bližnjega evropskega prvenstva.

Varnost glavna skrb organizatorjev Eura