Juan Sebastian Veron (desno) bo še dve leti igral za Inter. Foto: EPA
Juan Sebastian Veron (desno) bo še dve leti igral za Inter. Foto: EPA
Robinho
Real bo moral za Robinha seči globlje v žep. Foto: EPA

"Zelo smo zadovoljni, da smo uspešno zaključili pogajanja z Veronom in Chelseajem. Trener Roberto Mancini si je zelo želel obdržati Verona v našem klubu. Tudi on je hotel ostati," je dejal tehnilčni direktor Interja Marco Branca.

Po odličnih igrah pri Sampdorii, Parmi in Laziu je Veron leta 2001 za 28 milijonov britanskih funtov prestopil k Manchester Unitedu. Pri Rdečih vragih se ni najbolje znašel in sledil je odhod v London k Chelseaju. Pred lansko sezono je pristal na San Siru.

Frey iz Parme v Fiorentino
Nekdanji vratar Parme Sebastien Frey bo kariero nadaljeval pri Fiorentini. 25-letni Francoz je v Firencah podpisal dveletno pogodbo. Svojo nogometno pot je začel v Cannesu, nato pa leta 1999 prestopil v Inter, kjer ni dobil prave priložnosti, zato ga je vodstvo kluba posodilo Veroni. V sezoni 2001/02 je postal član Parme, ki je prejšnji teden izpadla iz Serie A.

Santos zavrnil 18 milijonov dolarjev za Robinha
Brazilski nogometni prvoligaš Santos ni sprejel ponudbe Reala iz Madrida, ki je punudil 18 milijonov dolarjev za Robinha. "Ostajamo pri trditvi, da Robinha ne bomo prodali za manj kot 50 milijonov dolarjev," je povedal predsednik brazilskega kluba Marcelo Teixeira. "V takih poslih je potrebna modrost in premišljenost, hiteti se ne sme," meni podpredsednik Reala Emilio Butragueno.

Carmona in Galindo dopingirana
Vodstvo mehiške nogometne reprezentance je potrdilo, da sta bila nogometaša Salvador Carmona in Aaron Galindo, ki so ju pred sredino tekmo z Grčijo (0:0) na Pokalu konfederacij v Nemčiji iz neimenovanih razlogov izločili iz reprezentance, pozitivna na dopinškem testu. "Mehiška zveza bo morala raziskati ta dva primera ter takoj, ko bo preiskava končana, uvesti sankcije," je zapisano v izjavi Mednarodne nogometne zveze.

Superpokal ostaja v kneževini
Evropski nogometni superpokal še naslednja tri leta ostaja v Monte Carlu. Za izvedbo tega tekmovanja sta se potegovali tudi Barcelona in Ženeva. UEFA se je odločila za Monte Carlo, kjer se superpokal odvija od leta 1998. Letošnji superpokal med Liverpoolom in CSKA-jem iz Moskve bo 26. avgusta.