Ivan Simič je na častni tribuni ob polčasu generalnemu sekretarju Uefe pravilno napovedal razplet tekme. Se bo po njegovih željah končala tudi tekma med Poljsko in Slovaško? Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič je na častni tribuni ob polčasu generalnemu sekretarju Uefe pravilno napovedal razplet tekme. Se bo po njegovih željah končala tudi tekma med Poljsko in Slovaško? Foto: MMC RTV SLO

Stara športna modrost je, da rezultat prinaša tudi dobro voljo, kar so pred MMC-jevo kamero pokazali tudi nogometaši Marko Šuler, Zlatko Dedič in Milivoje Novakovič ter predsednik nogometne zveze Ivan Simič.

Šuler razkril obljubo Boruta Pahorja
Marko Šuler je razkril, da jih je po tekmi obiskal predsednik vlade Borut Pahor: "Bil je bolj kot ne skromen. Rekel je, da se bo namazal s črno kremo, če gremo v Južno Afriko. Tako da ga bomo držali za besedo."

Dedič bo plačal dve večerji
Zlatko Dedič je v Bochumu soigralec Slovaku Stanislavu Šestaku, ki v soboto zaradi kartonov ni smel igrati. "Šestaku sem obljubil večerjo, če izgubijo. Verjetno mu bom plačal dve, ni problema. Ampak morajo izgubiti tudi naslednjo tekmo," je bil nasmejan slovenski napadalec.

Novakovič poudaril vožnjo z avtobusom
Slovenska reprezentanca se je v Bratislavo pripeljala z avtobusom. "To je naša skrivnost in bo tudi ostala. Dokler zmagujemo, vas prosim, da se ne vmešavate v to (smeh). Je nekaj pozitivnega in to se prenese na igrišče. Seveda vse to koristi dobremu "štimungu" v ekipi. Mislim, da je danes spet zmagal kolektiv. Žalostno bo, če ne bomo prvi v skupini!" je Milivoje Novakovič razlagal o tem, kaj je tako magičnega na avtobusu, s katerim se slovenski nogometaši vozijo na tekme. Reprezentanti so tako kot po zmagi proti Poljski poudarjali, da je bila tekma dobljena že na avtobusu.

Pozna Simič tudi prave številke za loto?
Predsednik nogometne zveze Slovenije Ivan Simič si je tekmo ogledal v družbi visokih predstavnikov Uefe. "Ob polčasu sem razlagal generalnemu sekretarju Uefe, kako bomo mi danes zmagali in kako bodo Slovaki nato s Poljaki igrali neodločeno in da bomo šli neposredno v Afriko. Rekel mi je, naj mu dam še številke lota, da si jih bo zapisal. To pomeni, da mi ni mogel verjeti. Tudi navijači so bili fantastični, dolgo časa sem bil z njimi, dokler niso začeli zahtevati za rundo. Ker jih je bilo 2.300, sem odšel," je povedal Simič. Morda pa bi v kratkem res lahko plačal rundo navijačem. Tudi če ne bo zadel na lotu. V blagajno NZS-ja bi ob uvrstitvi na SP namreč kapnilo veliko denarja.