Zaradi trka Przemyslawa Tytona in Timothyja Derijcka je bila tekma prekinjena za več kot 10 minut. Foto: EPA
Zaradi trka Przemyslawa Tytona in Timothyja Derijcka je bila tekma prekinjena za več kot 10 minut. Foto: EPA
Tim Matavž
Tim Matavž je tudi v novi sredini nase opozoril z zadetki. Foto: EPA

To je bil za slovenskega reprezentanta prvi zadetek v dresu PSV-ja. Nekdanji napadalec Groningena se je z leve strani sam znašel pred gostujočimi vrati, žogo je rahlo dvignil in jo poslal nad Kennethom Vermeerjem v mrežo.

Zaradi poškodbe vratarja 15-minutni dodatek
Po polovici ure je Ajax izvedel hiter protinapad, ki se je končal s hudo poškodbo domačega vratarja Przemyslawa Tytona. Vanj je namreč trčil njegov soigralec Timothy Derijck. Zdravniki so Poljaka dolgo oskrbovali, z igrišča so ga odpeljali šele po dobrih 10 minutah. Sodnik je zato dosodil kar 15 minut dodatka. V četrti minuti dodatka je Kolbeinn Sigthorsson izid izenačil.

Tudi v drugem polčasu opozoril nase
22-letni Matavž je na začetku drugega polčasa spet opozoril nase. Najprej je v 49. minuti stekel v hiter protinapad, s prekrškom za rumeni karton ga je komaj ustavil Eyong Enoh. Le minuto pozneje je z desetih metrov z volejem streljal tik nad vrati. Pritisk gostiteljev je v 54. minuti kronal Georginio Wijnaldum, ki je izkoristil enajstmetrovko. V izjemno odprti in zanimivi tekmi bi Matavž v 71. minuti lahko povišal na 3:1, a je v hitrem protinapadu njegov strel gostujoči vratar le odbil. Slovenec se je sicer izkazal z natančnim utekanjem v prazen prostor, kjer ga je s podajo našel Wijnaldum. Gostje so številne zapravljene priložnosti kaznovali, končni izid je 11 minut pred koncem postavil Dmitrij Buljkin.

Zadeli še trije člani slovenske reprezentance
V soboto je v nemškem prvenstvu v dresu Kölna z golom in trojčkom podaj blestel Milivoje Novaković, v drugi angleški ligi pa je Hullu zmago priboril kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Zlatko Dedić je z 11-metrovke dosegel prvi gol v dresu Dynama iz Dresdna, ki pa je v petek v nemški drugi ligi na gostovanju v Ingolstadtu izgubil z 2:4. Dedić je v 41. minuti goste sicer povedel v vodstvo z 2:1.

Podroben pregled slovenskih nogometašev v tujih prvenstvih boste lahko - kot vsak teden - prebrali v ponedeljek. Rubrika naše ladje prejšnji teden.

Nizozemsko prvenstvo, 6. krog:
PSV - AJAX 2:2 (1:1)
Matavž 2., Wijnaldum 54./11-m; Sigthorsson 45+4., Buljkin 79.
Lestvica po nepopolnem 6. krogu: Ajax in Feyenoord po 14, Alkmaar (-1) in Twente (-1) po 12, PSV 11 točk ...
Škotsko prvenstvo, 7. krog:
RANGERS
- CELTIC 4:2 (1:2)
Naismith 22., 90., Jelavić 55., Lafferty 67.; Hooper 34., Kaddouri 41.
RK
: Mulgrew 76./Celtic
Lestvica:
Rangers 19, Celtic 15, Motherwell 13 ...