"Vse skupaj moramo spraviti v neki red, na pravo raven. Tako absolutno ne gre več naprej. Tega ne moreš vsak dan 'mlet' naprej. Mogoče bomo malo padli na Fifini lestvici in je tudi to dobro, da se vsi skupaj nekoliko streznimo. Preveč je bilo vsega tega nabijanja," je na novinarski konferenci med drugim povedal Matjaž Kek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gruzijci poskrbeli za hladen tuš na Bonifiki

Poudaril je, da se v tem porazu niti približno nihče ne sme imeti za zmagovalca. Odstopa Ivana Simiča le tri ure pred tekmo proti Gruziji ni pričakoval in jasno je povedal, da to ni normalno, hkrati pa je okrcal tudi drugega udeleženca "pingponga" v javnosti, ki smo mu priča v zadnjih tednih - predsednika sindikata SPINS Dejana Stefanoviča.

"Legitimna pravica nogometašev je, da si najdejo nekoga, ki jim bo pomagal pri reševanju teh zadev, ne odobravam pa načina, kako se vse to skupaj dogaja. Mislim, da to ni stvar javnosti. Nihče nima nobene koristi od tega, še najmanj pa jaz, ki sem nekje med obema ognjema," je po tekmi v t. i. mešani coni novinarjem razlagal Kek.

Še prej je na novinarski konferenci izrekel nekaj stavkov, v katerih bi se lahko prepoznala kar oba akterja najnovejše tragikomedije: "Ve se, kdo za kaj odgovarja v slovenskem nogometu, ve se, kdo ima kakšno poslanstvo v slovenskem nogometu. Ne more nekdo, ki gleda samo na svoj interes, voditi slovenskega nogometa, se počutiti nekega heroja in poklicanega, da vse skupaj vodi in usmerja. Enostavno ne gre."

Novakovič: O tem se ne pogovarjamo
Nogometaši so bili glede Simičevega odstopa manj zgovorni kot njihov "šef". "Brez komentarja," je na vsako vprašanje v zvezi s tem odgovarjal kapetan Robert Koren, ki je sicer zaradi še ne povsem zaceljene poškodbe ("Začel sem čutiti manjše težave, zato nismo želeli ničesar tvegati.") odigral le prvi polčas. Hkrati je večkrat poudaril, da nogometaši ostajajo enotni.

Milivoje Novakovič je pojasnil, da pred tekmo v slačilnici o "vroči novici" igralci niso razpravljali. "O tem se že dolgo časa ne pogovarjamo in nas ne zanima. Ker se s temi stvarmi ne ukvarjamo, tudi odstopa ne komentiramo. Pomembna sta nam reprezentanca in nogomet, z drugimi zadevami pa se, tako kot do zdaj, ne bomo obremenjevali," je dejal "Nova".

Tudi Bojan Jokič, ki je naredil veliko napako ob prvem zadetku Gruzijcev, Simičevega odstopa ni želel komentirati, je pa menil, da ni vplival na dogajanje na igrišču. "Tudi če bi bil potres, bi odigrali enako," je bil slikovit "Joka".

Kos, Zahovič ...
Ob pripravah na slavnostno akademijo ob 90-letnici nogometne zveze Slovenije, ki bo 3. decembra, bodo morali zaposleni na Čerinovi 4 zdaj bolj kot na preteklost misliti na prihodnost. Nekaj imen že buri domišljijo vseh spremljevalcev potujočega cirkusa. Drago Kos je potencialni kandidat za mesto predsednika, Zlatka Zahoviča pa so nekateri neuradno že pred Simičevim odstopom povezovali z novo funkcijo direktorja reprezentance.

Gruzijci poskrbeli za hladen tuš na Bonifiki