Christian Vieri se z navijači Interja ni vedno najbolje razumel. Foto: EPA
Christian Vieri se z navijači Interja ni vedno najbolje razumel. Foto: EPA

Klub ni pojasnil, zakaj se je razšel z 32-letnim napadalcem, medtem ko italijanski mediji poročajo, da naj bi se to zgodilo zaradi vse večjega nezadovoljstva s položajem, ki ga ima v ekipi pod vodstvom Roberta Mancinija. Ta je letos bolj računal na Brazilca Adriana in Nigerijca Martinsa.

Vieri je k Interju prišel leta 1999, ko je iz Lazia prestopil za takrat rekordnih 50 milijonov ameriških dolarjev. Nogometaš, ki je doslej igral že za devet klubov, je bil z 12 milijoni evrov na leto eden najbolje plačanih v Italiji. Pogodbo pri črno-modrih je sicer imel do 30. junija 2006.

Huda kazen za Romo
Interjev tekmec v Serie A Roma eno leto ne bo smel registrirati novih igralcev. Mednarodna nogometna zveza je Rimljanom izrekla kazen, ker so lani podpisali pogodbo s Philippom Mexesom, ki naj bi z Auxerrom prekinil sodelovanje brez dovoljenja. Roma se bo verjetno na odločitev pritožila.

Arsenal posodil Aliadierja Celticu
Angleški nogometni pokalni prvak Arsenal je napadalca Jeremieja Aliadierja posodil škotskemu podprvaku Celticu iz Glasgowa. 22-letni francoski napadalec je druga okrepitev Celtica, pred tem je sodelovanje že sklenil branilec Mo Camara.

Žreb za EP 2008 bo 27. januarja
Evropska nogometna zveza je sporočila, da bo kvalifikacijske skupine za nastop na evropskem prvenstvu leta 2008, ki bo v Švici in Avstriji, izžrebala 27. januarja naslednje leto v švicarskem Montreuxu. Kvalifikacije se bodo začele septembra 2006. Uefa je ukinila dodatne kvalifikacije, na EP se uvrstita dve najboljši reprezentanci iz sedmih skupin.

CSKA dobil Maročana
Bolgarski prvak CSKA iz Sofije je po manjših zapletih le podpisal pogodbo z maroškim reprezentantom Muradom Hdiouedom. 28-letnik je nazadnje igral pri Litexu iz Loveča. CSKA bo tekmec Hita Gorice v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, če seveda Goričani preskočijo prvo oviro (Tirano).