Bo italijanskemu napadalcu odgovarjala španska Primera? Foto: EPA
Bo italijanskemu napadalcu odgovarjala španska Primera? Foto: EPA
Freddy Adu
Že vse od nastopa med člani v ameriškem prvenstvu s skromnimi 15 leti se je Adu znašel pod velikimi pritiski, na katere ni znal najbolje odreagirati. Predtem je bil na očeh največjih evropskih klubov, močno pa je znova navdušil na nedavnem svetovnem prvenstvu do 20 let. Foto: EPA

Ta je bil v lovu za napadalcem vse od odhoda Diega Forlana v Atletico iz Madrida, 20-letni mladi italijanski reprezentant, ki je na Old Trafford prispel julija 2004 in lani podaljšal pogodbo do 2010, pa se ni mogel uveljaviti v članskem moštvu Alexa Fergusona.

Tako so ga rdeči vragi v drugi polovici zadnje sezone posodili Parmi, ki ji je z devetimi goli pomagal pri obstanku v Serie A. Rossi naj bi pogodbo podpisal v sredo, ko bo opravil tudi zdravniški pregled.

Adu prihaja v Evropo
Podobno kot Villarreal je nadarjenega napadalca ujela tudi Benfica. Portugalski velikan se je z današnjim uradnim podpisom pogodbe za odškodnino dveh milijonov dolarjev okrepil s Freddyjem Adujem, v Gani rojenim ameriškim nogometašem, ki je bil dozdajšnji član Salt Lakea v ameriški MLS.

Boateng iz Herthe v Tottenham
Tottenham je v svoje vrste iz berlinske Herthe za dobrih deset milijonov evrov zvabil 20-letnega nemškega vezista Kevina-Princa Boatenga. "Je napadalni vezist, zelo močan in to je ena njegovih glavnih odlik. V Nemčiji velja za enega največjih talentov," je povedal Tottenhamov menedžer Martin Jol.

C. R.