Ryan Giggs je uspešno debitiral na klopi rdečih vragov. Foto: EPA
Ryan Giggs je uspešno debitiral na klopi rdečih vragov. Foto: EPA
Navijači so si enotni - Giggs si zasluži priložnost. Foto: EPA
Louis van Gaal
Louis van Gaal je pred štirimi leti v Münchnu ponosno razkazoval "solatni krožnik" za zmago v Bundesligi. Foto: EPA

40-letni Valižan je nasledil izjemno neuspešnega Davida Moyesa prejšnji teden. Ob prihodu na Old Trafford je v soboto zvečer dobil stoječe ovacije. Ni želel biti igralec trener, ampak se je popolnoma posvetil trenerskemu delu. V eni izmed boljših predstav vragov v letošnji sezoni je Norwich padel s 4:0.

Van Gaal zahteva popolno moč
Nizozemec van Gaal je zelo svojevrsten trener, ki zahteva popolno moč in avtoriteto v klubu. Nihče ga ne sme tikati, kar je povzročilo veliko nesoglasij v Münchnu. Bayern je leta 2010 popeljal do dvojne krone in finala Lige prvakov v Madridu in se na osrednjem trgu Marienplatz okronal za "Partybeast" pred množico navdušenih navijačev. V naslednji sezoni je šlo vse narobe, skoraj bi celo zavozil tretje mesto v Bundesligi in s tem kvalifikacije za Ligo prvakov, nato pa ga je takratni predsednik Uli Hoeness le zamenjal.

62-letni Van Gaal si želi na Old Trafford pripeljati svoj trenerski štab, pomočnik naj bi bil nekdanji sijajni napadalec Patrick Kluivert, kar bi pomenilo, da ne bi bilo mesta za Giggsa.

Neville: Ta klub mora voditi Britanec
"Ryan je odlično začel v soboto. Treba mu je dati še čas do konca sezone, potem pa se bo videlo, če je pravi za tako velik izziv. Seveda še nima izkušenj, a odlično pozna razmere v klubu. Van Gaal ima ogromno izkušenj z velikimi klubi, a ne pozna Premier lige. Vse je v rokah lastnikov, vseeno pa mislim, da bi moral klub voditi Britanec. To je bila tradicija tega kluba," je dejal nekdanji branilec Uniteda Gary Neville, ki je še dodal, da sta Diego Simeone in Pep Guardiola dokazala, da imajo tudi mladi trenerji lahko izjemen uspeh.

Zelo se je za Giggsa zavzel tudi nekdanji napadalec Uniteda Louis Saha, ki je predlagal, da bi morali že prej zamenjati Moyesa in dati priložnost Valižanu.

Bo Giggs do konca sezone ostal neporažen?
Giggs ima v strokovnem štabu nekdanje soigralce Nickyja Butta, Phila Nevilla in Paula Scholesa. V soboto bodo rdeči vragi gostili Sunderland, v torek pa na preloženi tekmi še Hull. V zadnjem krogu gostujejo v Southamptonu. Že na prvi tekmi je Giggs odpisal Marouaneja Fellainija, ki ga je Moyes pripeljal iz Evertona, Juan Mata pa je začel na klopi, nato pa vstopil v drugem polčasu in zablestel z dvema zadetkoma.