Kapetan Wolfsburga Diego Benaglio je visoko dvignil pokal. Levo Ivan Perišić, ki ima na majici podobo pokojnega soigralca Juniorja Malande. Belgijec je januarja umrl v prometni nesreči. Foto: Reuters
Kapetan Wolfsburga Diego Benaglio je visoko dvignil pokal. Levo Ivan Perišić, ki ima na majici podobo pokojnega soigralca Juniorja Malande. Belgijec je januarja umrl v prometni nesreči. Foto: Reuters
Kevin De Bruyne
Odločilni zadetek je dosegel Belgijec Kevin De Bruyne. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp po sedmih sezonah odhaja iz Dortmunda. "Kloppo" je Porurce popeljal do dveh naslovov nemškega prvaka (2011, 2012) in nemškega pokala (2012). Foto: Reuters
Edinson Cavani
V finalu francoskega pokala je Edinson Cavani zadel za zmago PSG-ja (1:0) nad Auxerrom. Parižani se tako veselijo zgodovinskega četverčka, saj so osvojili prvenstvo, pokal, superpokal in ligaški pokal. PSG je sicer devetič osvojil pokal. Foto: EPA

A Borussia je odlično odprla finale na Olimpijskem stadionu, saj je Pierre-Emerick Aubameyang po podaji Šindžija Kagave že v 5. minuti z desne strani matiral Diega Benaglia.

Trije goli Wolfsburga v 16 minutah
Odgovor Wolfsburga je bil sorazmerno hiter. V 22. minuti je Naldo izvajal prosti strel z okoli 25 metrov, vratar Mitchell Langerak je žogo odbil, a le do Luiza Gustava, ki jo je potisnil v mrežo. V 33. minuti pa še en šok za Borussio. Daniel Caligiuri je na robu kazenskega prostora spustil žogo do Kevina de Bruyna, ta pa jo je "s prve" med nogami Matsa Hummelsa poslal za hrbet Langeraka. Piko na i popolnemu preobratu volkov je v 38. minuti postavil Bas Dost, ki je na drugi vratnici pričakal predložek Ivana Perišića in z glavo matiral Langeraka. V obrambi je zamudil Neven Subotić.

"Kloppo" se ni poslovil z lovoriko
Borussia je v drugem polčasu poskušala ujeti priključek, a se je Wolfsburg brez težav ubranil in se veselil drugega največjega uspeha v zgodovini kluba. Leta 2009 je bil namreč nemški prvaki. Trener Jürgen Klopp je zadnjič vodil Borussio, a se mu ni uspelo posloviti z lovoriko. Kljub temu je po koncu požel velik aplavz porurskih navijačev.

Kevin Kampl zaradi rdečega kartona v polfinalu proti Bayernu ni igral.

NEMŠKI POKAL

FINALE, Berlin

Borussia Dortmund - WOLFSBURG 1:3 (1:3)
74.322; Aubameyang 5.; Gustavo 22., De Bruyne 33., Dost 38.

Borussia Dortmund: Langerak, Durm (68./Piszczek), Subotić, Hummels, Schmelzer , Kehl (68./Blaszczykowski), Gündogan, Mhitarjan , Kagava, Reus (79./Immobile), Aubameyang.

Wolfsburg: Benaglio, Vierinha , Klosem, Naldo, Rodriguez, Arnold (81./Schürrle), Luiz Gustavo, Perišić (74./Guilavogui), De Bruyne , Caligiuri (85./Träsch), Dost.


Sodnik: Felix Brych


FRANCOSKI POKAL

PARIZ, St. Denis

Finale:
Auxerre - PARIS SG 0:1 (0:0)
80.000; Cavani 65.

Auxerre: Leon, Aguilar, Fontaine, Djellabi, Puygrenier, Ben Adir , Sammaritano, Baby (82./Viale), Berthier (80./Nabab), Mulumba (86./Vincent), Diarra .

PSG: Douchez, Silva, Maxwell, van der Wiel, Luiz , Motta, Matuidi, Verratti , Moura (73./Lavezzi), Cavani, Ibrahimović.

Sodnik: Antony Gautier