Ottmar Hitzfeld je optimist. K temu je veliko pripomogla tudi sobotna zmaga v Hannovru (1:2), s katero so Bavarci še v boju za naslov nemškega prvaka. Foto: EPA
Ottmar Hitzfeld je optimist. K temu je veliko pripomogla tudi sobotna zmaga v Hannovru (1:2), s katero so Bavarci še v boju za naslov nemškega prvaka. Foto: EPA
Filippo Inzaghi in Kaka
Filippo Inzaghi in Kaka sta marca lani na povratni tekmi osmine finala na San Siru Bayernu zabila tri od štirih zadetkov za zmago s 4:1. Sta kaj podobnega sposobna narediti tudi na Allianz Areni? Foto: EPA
Rafael Benitez
Rafael Benitez je kljub prednosti s 3:0 previden. Zgodnji zadetek PSV-ja bi bil lahko nevaren, opozarja. Foto: EPA

Nemci se pred povratnim srečanjem četrtfinala Lige prvakov (prva tekma: 2:2) ubadajo z nekaj poškodbami. Manjkala bosta Willy Sagnol in Martin Demichelis, odločitev o nastopu Bastiana Schweinsteigerja (koleno) pa bo padla šele nekaj ur pred tekmo. Lažje poškodovani so tudi Hasan Salihamidžić, Owen Hargreaves in Lucio, ki pa naj bi vendarle stisnili zobe. Vračata se Mark van Bommel in Oliver Kahn. Bayern lovi prvi polfinale po letu 2001, ko je bil tudi zadnjič prvak.

Hitzfeld obljublja borbo
"Milan ima odlično ekipo izjemnih posameznikov, toda posamezniki ne bodo odločili dvoboja," poudarja Hitzfeld in dodaja: "Videli bomo veliko borbo Bayernovih nogometašev in upam, da bo to naredilo odločilno razliko."

Bo Inzaghi nared?
Milan ima težave z napadalci. Alberto Gilardino je kaznovan, Filippo Inzaghi, ki ima poškodovano kito v podkolenskem zgibu, pa vprašljiv. Kdo bo potemtakem zadolžen za gole? Kaka, si verjetno mislijo navijači rdeče-črnih, ki jih je Brazilec rešil že v osmini finala proti Celticu.

Milan letos neprepričljiv na gostovanjih
"Sem realist in mislim, da lahko napredujemo. Naš cilj bo igrati tako, kot smo igrali doma. Če nam bo to uspelo, imamo veliko možnosti za uvrstitev v polfinale," ocenjuje trener Carlo Ancelotti, ki pa je lahko zaskrbljen nad predstavami svojega moštva v gosteh. Letos je v Evropi premagalo le Anderlecht, z Lillom in Celticom se je razšlo brez zadetkov, pri AEK-u pa doživelo poraz z 0:1.

PSV reši le čudež
Na drugi sredini tekmi se bosta na Anfieldu pomerila Liverpool in PSV. Redsi so v Eindhovnu slavili s 3:0, tako da jim polfinale lahko odvzame le še čudež, podoben tistemu (verjetno pa še večji), kot so ga pripravili sami v finalu pred dvema letoma, ko so v drugem polčasu izničili tri zadetke zaostanka proti Milanu.

Nizozemci močno oslabljeni
Zgodovina je trdno na strani Angležev, saj doslej še nobeno moštvo v evropskih pokalih po takšni prednosti s prve tekme ni zapravilo bogate zaloge z gostovanja. Takih primerov pa je bilo že 114. Možnosti Nizozemcev še dodatno zmanjšuje močno okrnjena postava, saj v Liverpool niso odpotovali Alex, Ibrahim Afellay, Edison Mendes, Michael Reiziger, Alcides in Jan Kromkamp.

Četrtfinale, povratni tekmi
Sreda ob 20.45:

BAYERN - MILAN (2:2)
---------- verjetni postavi: ----------
Kahn                Dida               
Lell                Oddo               
Lucio               Nesta              
Van Buyten          Maldini            
Lahm                Jankulovski        
Salihamidžić        Gattuso            
Van Bommel          Pirlo              
Hargreaves          Ambrosini          
Schweinsteiger      Seedorf            
Makaay              Kaka               
Podolski            Inzaghi            
---------------------------------------
Sodnik: Manuel MEJUTO GONZALEZ (ŠPA)


LIVERPOOL - PSV (3:0)
---------- verjetni postavi: ---------- Reina Gomes Finnan Feher Carragher Da Costa Agger Simons Riise Salcido Mascherano Culina Gerrard Cocu Xabi Alonso Vayrynen Gonzalez Sun Pennant Kone Crouch Farfan ---------------------------------------
Sodnik: Roberto ROSETTI (ITA)

V oklepaju sta izida prvih tekem.



M. R.