Rio Ferdinand je moral proti Fulhamu zaradi poškodbe zapustiti tekmo. Nekaj minut pozneje se je to zgodilo tudi Johnu O'Sheau. Foto: EPA
Rio Ferdinand je moral proti Fulhamu zaradi poškodbe zapustiti tekmo. Nekaj minut pozneje se je to zgodilo tudi Johnu O'Sheau. Foto: EPA
Jose Mourinho in Benni McCarthy
Porto je leta 2004 na prvi tekmi osmine finala premagal Manchester United z 2:1. Na povratni tekmi je dolgo zaostajal 1:0, nato je Portugalce ob izteku tekme rešil Costinha. Mnogi so prepričani, da je ravno ta trenutek odločilno zaznamoval kariero Jose Mourinha. Porto je šel takrat v Ligi prvakov do konca, Mourinho pa se je preselil k Chelseaju ... Foto: EPA
Juninho je leta 2007 proti Barceloni z bele točke zadel v ligaškem delu Lige prvakov. Foto: EPA

Omenjena branilca sta se poškodovala v soboto, ko so rdeči vragi v četrtfinalu FA-pokala razbili Fulham s 4:0. "Oba sta danes prvič trenirala, kar je zelo pomembno," je olajšano povedal Alex Ferguson, ki sicer z izjemo desnega bočnega (poškodovani so Gary Neville, Rafael da Silva in Wes Brown) nima težav s poškodbami. To mesto bo pripadlo prav O'Sheau.

Ferguson v 13 dvobojih le enkrat ugnal Mourinha
67-letni strateg pa ima težave s statistiko. Z moštvi, ki jih je vodil Jose Mourinho, je v 13 tekmah slavil le enkrat. Njegovi igralci bodo morali po izidu s prve tekme (0:0) iskati zadetek, lahko pa se zgodi, da bo četrtfinalist znan šele po streljanju enajstmetrovk. "Mislim, da bodo na Old Trafford prišli z željo po izidu 0:0," verjame Ferguson, ki se ob tem spominja lanskega polfinala v tem tekmovanju. "Tudi takrat smo na prvi tekmi pri Barceloni igrali 0:0, nato pa smo se doma veselili napredovanja."

Ronaldo letos v Ligi prvakov še ni zadel
Manchester United je v Ligi prvakov neporažen že 20 tekem zapored, kar je rekord tega tekmovanja. V napadu veliko računa na najboljšega igralca lanske sezone Cristiana Ronalda, ki letos v najelitnejšem tekmovanju na stari celini sploh še ni zadel.

Italijanski prvaki s težavami v obrambi
Inter ima težave v obrambi, saj bodo zaradi poškodbe manjkali Christian Chivu, Walter Samuel, Marco Materazzi in Nicolas Burdisso. Jose Mourinho v napadu veliko pričakuje od švedskega virtuoza Zlatana Ibrahimovića, ki v izločilnih bojih Lige prvakov še nikoli ni premagal nasprotnega vratarja. Portugalec je prepričan, da je prišel čas, da se "Ibro" izkaže tudi na najpomembnejših tekmah. Britanski mediji vedno pogosteje pišejo, da ima Mourinho veliko možnosti, da na klopi Manchester Uniteda zamenja prav Fergusona.

Totti v kadru za dvoboj proti Arsenalu
Roma
bo na svojem štadionu proti Arsenalu poskušala izničiti zaostanek 0:1. Trener Luciano Spalletti naj bi na zelenico poslal tudi Francesca Tottija, ki ima sicer težave s kolenom. Zaradi tega razloga je konec tedna izpustil tekmo državnega prvenstva. Arsenal je v angleškem prvenstvu že ostal brez boja za naslov, zdaj je vse moči usmeril v Ligo prvakov in FA-pokal. Topničarji so v nedeljo v zaostali tekmi osmine finala izločili Burnley s 3:0. Z izjemnim zadetkom se je izkazal Eduardo (video desno spodaj), ki je po mučni in dolgotrajni poškodbi, v vse boljši formi.

Guardiola opozarja na proste strele
Barcelona
je na prvi tekmi pri Lyonu iztržila ugodni izid 1:1, a trener Pep Guardiola opozarja: "Zelo pomembno bo predvsem to, da pred svojim kazenskim prostorom ne bomo delali prekrškov." Legenda Barcelone se boji predvsem prostih strelov, saj pri Lyonu v tej nogometni prvini blesti Juninho, ki je tako tudi dosegel gol na prvi tekmi.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme

Sreda ob 20.45:
PORTO - ATLETICO MADRID 2:2
BARCELONA - LYON 1:1
ROMA - ARSENAL 0:1
MANCHESTER UNITED - INTER 0:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

S. J.