Robert Koren bi moral vezni liniji dati dodatno vrednost. Foto: EPA
Robert Koren bi moral vezni liniji dati dodatno vrednost. Foto: EPA
Matjaž Kek
Po prvih dveh tekmah bo že precej jasno, kakšen je domet Kekove reprezentance v kvalifikacijski skupini 3. Foto: RTV SLO
Kek računa na Korena in Ljubijankiča

Nobeden izmed njiju ni igral na prijateljski tekmi s Hrvaško, na seznamu pa ni Mirana Burgiča. "Pred začetkom novih kvalifikacij je vabila za prvi tekmi prejelo 20 igralcev, ki se bodo pripravljali na Ptuju. V reprezentančni kader se vračata Koren in Ljubijankič, manjše težave zaradi poškodbe pa imata Šišič in Koren," pred tekmama s Poljsko in Slovaško sporoča selektor.

Robert Koren je ravno danes z West Bromwichem podpisal novo dveletno pogodbo z možnostjo še enoletnega podaljšanja.

Z dobro igro bo prišel tudi rezultat
Na prihajajočih tekmah si želi dobre igre z zadnjih prijateljskih tekem: "Ne glede na težek začetek v kvalifikacijah, kar gostovanje na Poljskem, pri enem izmed favoritov skupine, vsekakor je, imamo tudi mi svoje ambicije. Naš cilj je ponoviti dobro igro iz posameznih delov tekem proti Madžarski, Švedski in Hrvaški. Če nam to uspe, bo prišel tudi rezultat, ki si ga želimo in kakršnega je reprezentanca sposobna doseči."

Za Ljudski vrt 20-odstotni popust
Slovenci bodo prvo tekmo kvalifikacij igrali šestega septembra v Vroclavu ob 17. uri, desetega septembra pa bo v Ljudskem vrtu ob 20.45 gostovala Slovaška. Vstopnice je v preprodaji od danes naprej mogoče kupiti z 20-odstotnim popustom.

Seznam slovenske reprezentance
Vratarja: Samir Handanovič (Udinese), Sašo Fornezzi (Magna)

Branilci: Boštjan Cesar (Olympique Marseille), Luka Elsner (Domžale), Branko Ilič (Sevilla Betis), Bojan Jokič (Sochaux), Mitja Mörec (CSKA Sofija), Marko Šuler (Gent)

Vezisti: Valter Birsa (Sochaux), Mišo Brečko (Köln), Andrej Komac (Djurgarden), Robert Koren (WBA), Andraž Kirm (Domžale), Darjan Matič (Interblock), Luka Žinko (Domžale), Anton Žlogar (Omonia)

Napadalci:
Mirnes Šišič (Olympiacos), Zlatko Dedič (Frosinone), Zlatan Ljubijankič (Gent), Milivoje Novakovič (Köln)

Ž. K.

Kek računa na Korena in Ljubijankiča