Atene so okupirane s policijo in iskalci vstopnic za največji nogometni dogodek leta. Foto: EPA
Atene so okupirane s policijo in iskalci vstopnic za največji nogometni dogodek leta. Foto: EPA
Navijači Liverpoola se v središču mesta od zgodnjih jutranjih ur ogrevajo s pivom. Foto: EPA

Ocenjujejo, da je v grški prestolnici več kot 50.000 navijačev obeh moštev. Kot poroča BBC, naj bi si tekmo na stadionu ogledalo celo 40.000 Angležev. Na olimpijskem stadionu je prostora za 63.000 gledalcev, oba kluba pa sta dobila po 17.000 vstopnic.

Črna borza cveti
Kljub pozivom, naj navijači brez vstopnic ne potujejo v Atene, je mamljivost dogodka za prave navijače prevelika. Črna borza cveti. Cena posamezne karte že presega 5.000 evrov.

Na delu tudi ponarejevalci
Priložnost so zavohali tudi ponarejevalci. Policija je v torek aretirala 28-letnega Angleža, ki je neki italijanski potovalni ageniciji skušal prodati 50 ponarejenih vstopnic za 58.000 evrov. Že prej mu je v obtok uspelo spraviti še 50 ponaredkov. Zato ne čudi izjava nekega navijača Liverpoola: "Kupil sem vstopnico za 400 evrov, vendar se bojim, da je ponaredek. Finale ne bi smeli prirejati na stadionih z manj kot 80.000 sedeži."

Nevtralna tribuna v barvah Liverpoola
Angleški policist Dave Lewis, ki v Atenah pomaga grškim kolegom, poziva navijače brez vstopnic, naj ne prihajajo v območje stadiona: "Sem realist. Ko hodim okrog, me vsi napadajo, če imam vstopnico. Mislim, da bo nevtralna vzhodna tribuna povsem v Liverpoolovih barvah. Kljub temu prosim navijače brez vstopnic, naj ne prihajajo v bližino stadiona, saj bodo samo povzročali težave." Prošnja, ki jo zagotovo ne bo nihče upošteval.

R. K.