Arsena Wengerja lahko upravičeno boli glava. Foto: Reuters
Arsena Wengerja lahko upravičeno boli glava. Foto: Reuters

Francozi se z navdušujočo predstavo iz Londona vračajo z veliko zmago (3:1), kar pomeni, da mora Arsenal na povratni tekmi proti dobro organizirani obrambi Monaca za napredovanje zadeti vsaj trikrat.

"Čestitam Monacu. Za nami je grozen večer. Oni so se borili, se dobro branili in nas kaznovali v protinapadih. Mi smo bili na napačni strani na obeh straneh igrišča. V napadu nismo izkoriščali priložnosti, v obrambi pa smo igrali samomorilsko. Sami smo si krivi. Kako lahko pri zaostanku 1:2 minuto pred koncem pustimo odprto polovico igrišča? Kontrolirali smo igro do prvega zadetka, potem pa je šlo vse navzdol," je povedal trener Arsenala Arsene Wenger.

Kljub temu ne obupuje: "Pred nami je izjemno težka naloga, če hočemo napredovati v četrtfinale. Doseči bo treba tri gole. Seveda bomo storili vse. V Ligi prvakov je treba pokazati vse na dan tekme. Če nisi na nivoju vseh 90 minut, si kaznovan. Že pred tekmo smo vedeli, da nas bodo poskušali omrtviti in nas presenetiti v protinapadih. Kaj se je zgodilo? Natanko to."

Na topničarje v Angliji dežujejo številne kritike, še posebej na Wengerja. Nekateri ta poraz 65-letnega Francoza uvrščajo med najhujše, odkar je leta 1996 sedel na Arsenalovo klop.

Drugo presenečenje večera je pripravil Bayer, ki je z 1:0 ugnal madridski Atletico, lanskoletnega finalista. "Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili. Bayer je svoje unovčil in na koncu bi bil lahko rezultat za nas še slabši," je bil realen trener Madridčanov Diego Simeone.

Nemški trener Roger Schmidt je bil razumljivo zadovoljen: "Dobro smo zaustavili njihove napadalce Mandžukića, Griezmanna in Torresa. Zdaj je naš cilj, da v Madridu dosežemo gol. Menim, da smo tega sposobni."