Tako blizu, a tako daleč ... Foto: EPA
Tako blizu, a tako daleč ... Foto: EPA
Thierry Henry
Henryju ni bilo dano, da bi dvignil dragoceni pokal. Foto: EPA

"Akcija, ob kateri je bil izključen Jens, se je zdela kot nedovoljeni položaj, tudi izenačujoči zadetek je bil dosežen iz "ofsajda". Dobro smo se branili, imeli celo priložnosti za drugi gol. Počutim se kot zelo nesrečen poraženec. Toda v zadnjih dveh, treh mesecih je zraslo odlično moštvo," je dejal Wenger.

Thierry Henry:
"Nekatere sodnikove odločitve so bile grozne. Moral bi več padati, a nisem ženska, zato rajši stojim, ker pričakujem od sodnika, da opravi svoje delo. Kljub porazu smo lahko ponosni, saj smo cel večer igrali z 10 nogometaši. Vsi govorite o Ronaldinhu, a nocoj ga nisem videl. Videl sem Henrika Larssona, ki je preobrnil potek tekme."

Jens Lehmann: "Kar se mi je zgodilo, je tragično. Lahko bi posredoval bolje. Kljub temu smo se dobro borili. Bi se moral sam kriviti za vse? V tem trenutku mi je težko, a življenje gre dalje."

Frank Rijkaard: Ni bilo lahko. Pričakoval sem, da jih bo težko zlomiti. Napovedoval sem, da nismo favoriti in da nas čaka enkraten dogodek. Vse se je uresničilo.

Samuel Eto'o: "Nimam besed. Pokazali smo vsem, kaj zmoremo. Zaslužili smo zmago."

Henrik Larsson: "To je bila težka tekma. Sanjsko sem končal svojo pot pri Barceloni. Ob dveh naslovih še Liga prvakov. Neverjetno."
Juliano Belletti: "Nikoli si nisem predstavljal, da bom zadel v finalu. To je za branilca nepredstavljivo. To je moštvena zmaga."