Prizor, ki ga zlasti navijači Arsenala ne bodo pozabili: Eduardo je v drugi minuti po brutalnem prekšku Martina Taylorja obležal. Foto: EPA
Prizor, ki ga zlasti navijači Arsenala ne bodo pozabili: Eduardo je v drugi minuti po brutalnem prekšku Martina Taylorja obležal. Foto: EPA
Nogomet: Huda poškodba Eduarda

Taylor, branilec Birminghama, je na sobotni tekmi angleškega prvenstva po brutalnem štartu zlomil nogo Arsenalovemu napadalcu Eduardu da Silvi. Trener Arsenala se je odzval v šoku, pozneje pa omilil svojo izjavo, tako da v resnici ne zahteva, naj se Taylorja tako drastično kaznuje.

Veliko zanimanje za peticijo
Medtem na spletu poteka akcija zbiranja podpisov, naj se Taylorju prepove, da bi še kdaj stopil na nogometne zelenice. Peticijo je do nedeljskega opoldneva podpisalo že 18 tisoč ljudi, večinoma Hrvatov.

Taylor pretresen
Seveda so Taylorju v bran stopili pri njegovem klubu: "Martin ni umazen igralec. Ko je videl, kaj je naredil, je bil ves iz sebe," je povedal trener Birminghama Alex McLeish. V klubu so prepričani, da Taylor ni imel namena poškodovati Eduarda.

Bo čez šest mesecev spet igral?
Hrvaškega reprezentanta so z odprtim zlomom noge operirali in to sezono seveda ne bo več igral. Neuradne informacije pravijo, da se bo lahko vrnil čez šest mesecev. Glede na to, kako grdo je bilo vse skupaj videti, se sliši še spodbudno.

EP bo videl le po televiziji
V Braziliji rojeni Eduardo da Silva, ki bo v ponedeljek praznoval 25. rojstni dan, se je pri 15 letih preselil na Hrvaško. Med letoma 2001 in 2007 je bil član Dinama. Julija je prestopil k londonskemu Arsenalu. Za hrvaško reprezentanco je debitiral leta 2004 na tekmi proti Irski. Želja, da bo letos igral na evropskem prvenstvu, se mu ne bo izpolnila.

T. O.

Nogomet: Huda poškodba Eduarda